Κρήτη

Ηράκλειο

Εστίαση - Ηράκλειο: "Ανάσταση" για τα καφέ αλλά οι πελάτες πήγαν ... αλλού!

εστίαση Ηράκλειο

Υποτονική ήταν σήμερα από το πρωί η κίνηση στο κέντρο της πόλης, ημέρα αργίας αλλά και ημέρα ανοίγματος των καφέ μετά από το εξάμηνο lockdown.

Λίγοι ήταν οι κάτοικοι του Ηρακλείου που προτίμησαν να πιούν τον καφέ τους … καθήμενοι, στους ανοικτούς χώρους, επαναφέροντας μια συνήθεια που είχε χαθεί στη ...λήθη εξαιτίας των περιορισμών covid.

 

Άδειο το Πάρκο Γεωργιάδη
Άδειο το Πάρκο Γεωργιάδη

Το άνοιγμα της εστίασης που αναμενόταν με λαχτάρα και αδημονία από τους επαγγελματίες του χώρου, δεν προκάλεσε στο Ηράκλειο “έκρηξη” πελατών, τουλάχιστον τις πρώτες πρωινές ώρες.

Λίγο το φαγοπότι και η αργία των προηγούμενων ημερών, λίγο οι υψηλές θερμοκρασίες που επιμένουν και σήμερα στην Κρήτη, φαίνεται να ...ακινητοποίησαν αρκετούς εντός σπιτιού και να οδήγησαν άλλους στις παραλίες για ανάσες δροσιάς. Παραλίες- καφετέριες σημειώσατε 1-0!

Πάντως, οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων εστίασης, εφαρμόζοντας όλα όσα υπαγορεύουν τα νέα πρωτόκολλα για τη λειτουργία των καταστημάτων τους, ευελπιστούν σε ...διορθωτικές κινήσεις αργά το απόγευμα σήμερα ή το αργότερο από αύριο πρωί – πρωί!

Όπως επιβεβαίωσε στο ekriti.gr  η πρόεδρος του Συνδέσμου Eπισιτισμού και  Διασκέδασης Νομού Ηρακλείου Μαρία Αντωνακάκη: "Η κίνηση είναι όντως υποτονική και αυτό διότι αρκετοί έχουν επιλέξει να πάνε σε παραλία εξαιτίας και των υψηλών θερμοκρασίων-"  Ωστόσο- όπως τόνισε- ακόμη και οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες καταστημάτων "δεν έχουν μπει για τα καλά στη ροή της καθημερινότητας αλλά βρίσκονται αρκετοί από αυτούς σε φάση προτεοιμασίας"

Ερημιά επικρατούσε τις πρωινές ώρες στην πλατεία Ελευθερίας
Ερημιά επικρατούσε τις πρωινές ώρες στην πλατεία Ελευθερίας
Ημέρα αργίας η σημερινή και παρά τα ανοικτά καφέ, στους κεντρικούς δρόμους της πόλης η κίνηση είναι ελάχιστη
Ημέρα αργίας η σημερινή και παρά τα ανοικτά καφέ, στους κεντρικούς δρόμους της πόλης η κίνηση είναι ελάχιστη

 

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Κρήτη - ΕΟΔΥ: Πού θα γίνουν σήμερα rapid test

ΕΛΑΣ - Κρήτη: Μετρημένες στα ... δάχτυλα οι παραβάσεις το Πάσχα

Άγιος Γεώργιος: Ο τάφος και οι θαυματουργές αλυσίδες του μαρτυρίου του

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Πήγε να ...ξεστοκάρει τα λαθραία αλλά τον πρόλαβαν οι λιμενικοί

λαθραια τσιγαρα καπνος

Στη σύλληψη 46χρονου αλλοδαπού προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Γρ. Ασφάλειας - Π.Ο.ΔΙ.Ν. του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου για παράβαση του ν. 2960/01 “Εθνικός Τελωνειακός Κώδικας”.

Ειδικότερα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, τα ως άνω στελέχη εντόπισαν τον 46χρονο να έχει στην κατοχή του κλειδί εγκαταλελειμμένης οικίας πλησίον της δικής του, εντός της οποίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, κατόπιν νομότυπης έρευνας, τα ακόλουθα:

- δύο χιλιάδες τετρακόσια ενενήντα πακέτα (2.490) τσιγάρα, διαφόρων επωνυμιών,

- διακόσιες εξήντα εννέα (269) συσκευασίες καπνού, διαφόρων επωνυμιών,

- μία (01) συσκευή κινητού τηλεφώνου,

- ένα τετράδιο με ιδιόχειρες σημειώσεις.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή, ενώ σύμφωνα με ενημέρωση του Τελωνείου Ηρακλείου το ύψος των διαφυγόντων φόρων και δασμών ανέρχεται στο ποσό των δεκατριών χιλιάδων οκτακοσίων εξήντα ευρώ και είκοσι οκτώ λεπτών (13.860,28€).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο: Έπιασαν στη φάκα τους εκβιαστές - Απειλούσαν και ζητούσαν χρήματα

Ηράκλειο: Τον "έκαψε" η κοκαϊνη

Νέα Σμύρνη: Συνελήφθη ο άνδρας που ακολούθησε την 25χρονη Δανάη μέχρι το σπίτι της