Κρήτη

Ηράκλειο

Επικοινωνία Γιάννη Κουράκη με τον νέο Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης

Γιάννης Κουράκης

Επικοινωνία με νέο Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης Καθηγητή Γιώργο Κοντάκη είχε ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ) Κρήτης Γιάννης Κουράκης προκειμένου να τον συγχαρεί για την εκλογή του.

Επίσης απεστάλη και συγχαρητήρια επιστολή στην οποία αναφέρονται τα εξής:

" Κύριε Καθηγητά,  

Με αφορμή την πρόσφατη εκλογή του πρυτανικού σχήματος που ηγείστε, με ποσοστό που επιβεβαιώνει την αποδοχή και την εμπιστοσύνη της πανεπιστημιακής κοινότητας στο πρόσωπό Σας, εκφράζω εκ μέρους της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης ειλικρινή και εγκάρδια συγχαρητήρια.

Εύχομαι κάθε επιτυχία στο έργο της περαιτέρω αναβάθμισης και ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Κρήτης και της σύνδεσής του με την τοπική κοινωνία.

Με την εκλογή σας δημιουργούνται οι προϋποθέσεις γόνιμης και παραγωγικής συνεργασίας με την ΠΕΔ Κρήτης και τους ΟΤΑ του νησιού μας σ’ ένα πλαίσιο προαγωγής και επίτευξης κοινών στόχων.

Θερμά Συγχαρητήρια σε Εσάς και τους Συνεργάτες σας.»

 Με Εκτίμηση

Γιάννης Κουράκης

Πρόεδρος ΠΕΔ Κρήτης "                                    

 

Κρήτη

Δήμος Γόρτυνας: Υπεγράφη η σύμβαση για την κατασκευή λιμνοδεξαμενής στα Βασιλικά Ανώγεια

συμβαση - αρναουτακης

Την εκπόνηση μελέτης για την «Κατασκευή Λιμνοδεξαμενής στα Βασιλικά Ανώγεια του δήμου Γόρτυνας στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου» με προϋπολογισμό 995.822 χιλ. ευρώ, υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Στην υπογραφή της σύμβασης από τον Σταύρο Αρναουτάκη παρόντες ήταν: ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης, ο Δήμαρχος Γόρτυνας Λευτέρης Κοκολάκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γόρτυνας Νίκος Πελεκανάκης, η διοίκηση του τοπικού ΤΟΕΒ με επικεφαλής τον Πρόεδρο Ανδρέα Στεφανάκη, εκπρόσωπος της μελετητικής εταιρείας «Hydroment ΓΕΩΠΕΡ Α.Ε.» όπως επίσης ο προϊστάμενος Δομών Περιβάλλοντος Περιφέρειας Κρήτης Γιώργος Κανδεράκης και το στέλεχος της υπηρεσίας Μαργέτα Σγουρώ.  

Ο Δήμαρχος Γόρτυνας αλλά και η διοίκηση του ΤΟΕΒ ευχαρίστησαν τον Περιφερειάρχη Κρήτης για την διασφάλιση της χρηματοδότησης για την εκπόνηση της μελέτης για την κατασκευή του σημαντικού αυτού αναπτυξιακού έργου, όπως επίσης τα στελέχη της Περιφέρειας για την προετοιμασία που απαιτήθηκε.

Το έργο

Αφορά την κατασκευή εξωποτάμιας  λιμνοδεξαμενής όγκου περίπου 700.000 κυβικών μέτρων. Η αρδευόμενη έκταση μετά την κατασκευή της λιμνοδεξαμενής υπολογίζεται σε 9.800 στρέμματα, όση δηλαδή η κτηματολογική περιοχή της πρώην κοινότητος Βασιλικών Ανωγείων,  με κάλυψη κυρίως  ελαιώνες, αμπελώνες υπαίθριες και θερμοκηπιακές καλλιέργειες.

Το έργο περιλαμβάνει έργα υδροληψίας, δηλαδή μικρό έργο εκτροπής (αναβαθμό) στη θέση υδροληψίας για την τροφοδοσία του αγωγού μεταφοράς, αγωγό προσαγωγής 2.600 μέτρων περίπου ξεκινώντας 200 μέτρα ανάντη της γέφυρας Βαγιωνιάς ο οποίος θα εξασφαλίζει την πλήρωση της λιμνοδεξαμενής με φυσική ροή και αγωγό εξόδου από την λιμνοδεξαμενή. Για την υπερχείλιση της λιμνοδεξαμενής προβλέπεται αγωγός αντίστοιχης διαμέτρου μήκους περίπου 400 μέτρων που θα εκτονώνει στο παρακείμενο κύριο ρέμα του Γεροποτάμου.

ειδησεις σημερα 

ΝΟΑΚ: Νέα συνάντηση και συζήτηση για την κατασκευή του

Οροπέδιο Λασιθίου: Δωρεάν στάθμευση για τα τουριστικά λεωφορεία στο Ψυχρό

Κρήτη: Μία από τις ωραιότερες παραλίες της Ελλάδας βρίσκεται στα Αστερούσια