Κρήτη

Ηράκλειο

Εορτασμός του Αγίου Πνεύματος στο Οροπέδιο Ομαλού στη Βιάννο

omalos.jpg

Με  κάθε λαμπρότητα και την  παρουσία  εκατοντάδων πιστών  και των κληρικών του Δήμου, έγινε σήμερα στο Οροπέδιο του Ομαλού Βιάννου η εορτή του Αγίου Πνεύματος, ιερουργούντος του πατήρ Μελχισεδέκ Αρχιμανδρίτου της Ιεράς Μητροπόλεως  Αρκαλοχωρίου Καστελίου και Βιάννου. Παράλληλα, όπως έχει καθιερωθεί, εορτάστηκε η ημέρα της Φύσης στο Οροπέδιο του Ομαλού και  η Εθνική Αντίσταση που κορυφώθηκε τον Σεπτέμβριο του 1943 στην Βιάννο.
Στην μνήμη των πεσόντων Αγωνιστών έγινε τρισάγιο στον χώρο του μνημείου και κατάθεση στεφάνων από τον Δήμαρχο Βιάννου Παύλο Μπαριτάκη, τον Πρόεδρο της Ένωσης Θυμάτων Βιάννου  Αριστομένη Συγγελάκη,  της Περιφέρειας Κρήτης, των Πολιστικών φορέων της Βιάννου, από τους  Εκπρόσωπους  της Ελληνικής Αστυνομίας,  και του Πυροσβεστικού Σώματος, ενώ  τηρήθηκε σιγή ενός λεπτού.

omalos2.jpg

omalos2.jpg, by gpapadakis

Ο Δήμαρχος Βιάννου στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στον εορτασμό της ημέρας που πέρα από την θρησκευτική εορτή του Αγίου Πνεύματος εορτάζεται παράλληλα και  η Φύση μέσα σε ένα μοναδικό και σπάνιο  περιβάλλον το οποίο  οφείλουμε όλοι μας να σεβαστούμε και να προστατεύσουμε. Για τον εορτασμό της  Εθνικής  Αντίστασης ο Δήμαρχος είπε, ότι έχουμε ιερό καθήκον  να τιμούμε τους πεσόντες αγωνιστές και όλους όσους θυσιάστηκαν και αγωνίστηκαν για το ύψιστο ιδανικό την επικράτηση της Ελευθερίας. Ο αγώνας  και η θυσία των αγωνιστών αυτών  τόνισε ο Δήμαρχος  αποτελούν  ισχυρή παρακαταθήκη για όλους μας, ιδιαίτερα όμως για τις νέες γενιές .
Ακολούθησε η κεντρική ομιλία από τον Πρόεδρο της Ένωσης Θυμάτων Ολοκαυτώματος Βιάννου Δημοτικό Σύμβουλο κο Αριστομένη Συγγελάκη, ο οποίος αναφέρθηκε για την Αντίσταση στην Βιάννο και τον αγώνα του λαού της που πληρώθηκε με αίμα και πλήθος νεκρών, όπου μέχρι και σήμερα δεν έχει αποδοθεί η δικαιοσύνη για τα εγκλήματα των γερμανικών στρατευμάτων κατοχής. Μίλησε για  τη σημασία της διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων  και τόνισε ότι η   σφαγή της  Βιάννου    αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ολοκαυτώματα στην Ευρώπη, καταλήγοντας ότι  το μήνυμα των πεσόντων αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης είναι  επίκαιρο και διαχρονικό.

Κρήτη

Ηράκλειο

Βαγγέλης Καρκανάκης: Διεκδικεί μια δεύτερη θητεία στο "τιμόνι" της ΝΟΔΕ Ηρακλείου

Βαγγελης Καρκανακης

Με τον ...αέρα της εμπειρίας και με την αποδοχή που έχει η προηγούμενη θητεία του στην κομματική βάση, ο Βαγγέλης Καρκανάκης διεκδικεί μια δεύτερη θητεία στη θέση του προέδρου της ΝΟΔΕ Ηρακλείου.

Στις επικείμενες εσωκομματικές εκλογές, θέτει εαυτόν στην κρίση των κομματικών στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, τα οποία θα προσέλθουν στις κάλπες που θα στηθούν για την ανάδειξη των νέων οργάνων της τοπικής Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής. Μάλιστα, την προηγούμενη περίοδο ο ίδιος και τα τοπικά στελέχη της ΝΔ είχαν καταφέρει να συσπειρώσουν τα μέλη της ΝΟΔΕ γύρω από το τοπικό καθοδηγητικό όργανο, απόδειξη η διεύρυνση των εγγεγραμμένων μελών που φτάνουν στα 6.200.

Στα θετικά της θητείας του το "άνοιγμα" προς την ενδοχώρα με πλήθος εκδηλώσεων και δράσεων που σίγουρα είχαν θετικό αντίκτυπο στα "γαλάζια" στελέχη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εκλογές ΝΟΔΕ Ηρακλείου: Το μήνυμα του Στράτου Μαγκουσάκη

Ηράκλειο - Νέα Δημοκρατία: Έτσι θα διεξαχθούν οι εσωκομματικές εκλογές

ESPA BANNER