Κρήτη

Ηράκλειο

Εντυπωσιασμένος από τους αρχαιολογικούς θησαυρούς ο Πρέσβης της Ταϊλάνδης

ταϊλανδός πρέσβης

Με αφορμή τα εγκαίνια του Μουσείου Ελεύθερνας την Κυριακή 19 Ιουνίου στο Ρέθυμνο, ο Πρέσβης της Ταϊλάνδης στην Ελλάδα κ. Joompol Manaschuang συνοδευόμενος από τη σύζυγό του κ. Patama Manaschuang είπαν να κάνουν μίνι διακοπές στην Κρήτη, προκειμένου να γνωρίσουν τις ομορφιές και την ιστορία του νησιού.
 

ταϊλανδός πρέσβης

ταϊλανδός πρέσβης, by renas

Με μεγάλη επιθυμία να έρθουν σε επαφή αρχικά με τον μινωικό πολιτισμό, πριν την εθιμοτυπική επίσκεψη στο Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινό  την Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2016 ο Πρέσβης της Ταϊλάνδης στην Ελλάδα κ. Joompol Manaschuang συνοδευόμενος από τη σύζυγό του κ. Patama Manaschuang, τον Εντεταλμένο Σύμβουλο αρμόδιο για θέματα τουρισμού  κ. Gian Andrea Garancini και την ξεναγό Αθηνά Σφακάκη-Κυριακάκη, επισκέφτηκαν την Κνωσσό αλλά και το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου.

ταϊλανδός πρέσβης

ταϊλανδός πρέσβης, by renas

Τόσο στην Κνωσσό όσο και στο Αρχαιολογικό Μουσείο, μαγεύτηκαν από την προσεγμένη και λεπτομερή ξενάγηση της κα Σφακάκη και ενημερώθηκαν για το παλάτι του Βασιλιά Μίνωα αλλά και για τα εκθέματα που ξεκινάνε από το 3.000πχ, διανύουν όλα τα μινωικά χρόνια, τα αρχαία ελληνικά/ελληνιστικά χρόνια και φθάνουν μέχρι την Γορτύνια περίοδο, περί τις αρχές των πρώτων αιώνων μ.χ

ταϊλανδός πρέσβης

ταϊλανδός πρέσβης, by renas

Ο Πρέσβης της Ταϊλάνδης στην Ελλάδα κ. Joompol Manaschuang, για την πρώτη επαφή και εμπειρία στην Κρήτη και στους αρχαιολογικούς χώρους, δήλωσε στο ekriti.gr
«Αισθάνομαι μεγάλη ικανοποίηση που επισκέφθηκα το νησί σας. Ήταν μια κοινή επιθυμία με την γυναίκα μου και λόγω των εγκαινίων στο Μουσείο της Ελεύθερνας, πραγματοποιείται. Ο ήλιος, ο ουρανός και η φιλοξενία των ανθρώπων μας συγκινεί και ταυτόχρονα ταιριάζει με την δική φιλοξενία του λαού μου. Η ιστορία του Μινωικού Πολιτισμού, είναι μοναδική όπως και το πολύ εντυπωσιακό Αρχαιολογικό Μουσείο που επισκεφθήκαμε στο Ηράκλειο. Ο πολιτισμός και η ιστορία ενός τόπου θυμίζουν πάντα την πορεία του στον χρόνο.
 

ταϊλανδός πρέσβης

ταϊλανδός πρέσβης, by renas

Ο πρέσβης μετά τις επαφές του στο Ηράκλειο, αφού ευχαρίστησε τον Εντεταλμένο Σύμβουλο αρμόδιο για θέματα τουρισμού  κ. Gian Andrea Garancini και την ξεναγό Αθηνά Σφακάκη-Κυριακάκη, αναχώρησε για Μάταλα και από εκεί για Ρέθυμνο και υποσχέθηκε να επισκεφτεί ξανά το νησί, αυτή την φορά για διακοπές διαρκείας.

Μάρα Μπέκα
 
 

Κρήτη

Ηράκλειο

Εκλογές ΚΙΝΑΛ - Ηράκλειο: Ομαλά και με δυναμική συμμετοχή συνεχίζεται η εκλογική διαδικασία (φώτο)

Εκλογές ΚΙΝΑΛ

Με δυναμική συμμετοχή και χωρίς προβλήματα ξεκίνησε και βρίσκεται σε εξέλιξη η εκλογική διαδικασία και στο Ηράκλειο, για την ανάδειξη προέδρου στο Κίνημα Αλλαγής.

Από τις επτά το πρωί, τα μέλη και φίλοι του κόμματος σπεύδουν στα 46 συνολικά εκλογικά κέντρα που έχουν στηθεί σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα, εκ των οποίων είκοσι στον δήμο Ηρακλείου, τρία στον δήμο Αρχανών -Αστερουσίων, ένα στον δήμο Βιάννου, πέντε στον δήμο Γόρτυνας, τέσσερα στον δήμο Μαλεβιζίου, τέσσερα στον δήμο Μινώα Πεδιάδος, τέσσερα στον δήμο Φαιστού και πέντε στον δήμο Χερσονήσου.  

 Η διαδικασία κυλάει ομαλά, με τα στελέχη του κόμματος να εκδηλώνουν την ικανοποίησή τους από την μέχρι στιγμής ανταπόκριση των μελών στην εκλογική διαδικασία.

Το ίδιο ικανοποιημένα από τη συμμετοχή μέχρι αυτή την ώρα, είναι και τα στελέχη της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου.  

 Εκλογικά τμήματα έχουν τοποθετηθεί σε οκτώ διαφορετικά σημεία, εκ των οποίων δύο στον 'Αγιο Νικόλαο, τρία στην Ιεράπετρα, δύο στη Σητεία και ένα στο Οροπέδιο Λασιθίου

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Ψήφισε ο Παύλος Χρηστίδης (βίντεο)

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Στο Ηράκλειο ψήφισε ο Νίκος Ανδρουλάκης (φώτο/βίντεο)

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Ψήφισε ο Γιώργος Παπανδρέου (βίντεο)

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Ψήφισε ο Παύλος Γερουλάνος

Εκλογές ΚΙΝΑΛ – Χάρης Καστανίδης: Ανάταση στη δημοκρατική παράταξη

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Ψήφισε ο Ανδρέας Λοβέρδος (βίντεο)

ESPA BANNER