Κρήτη

Ηράκλειο

Εντυπωσιακή έκθεση ψηφιδωτών έργων στο Ηράκλειο

ψηφιδωτά

Εντυπωσιάζουν μικρούς και μεγάλους, Έλληνες και ξένους επισκέπτες τα ψηφιδωτά έργα τέχνης στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου στο Ηράκλειο, σε μία πρωτότυπη έκθεση του συλλόγου Μικρασιατών Κρήτης «ο Άγιος Πολύκαρπος» που συνδιοργανώνεται με την Περιφέρεια Κρήτης -Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου και έχει την στήριξη του Δήμου Ηρακλείου.

Η έκθεση αυτή αποτυπώνει την προσπάθεια που γίνεται στο Εργαστήριο του συλλόγου με αδιάκοπη διαδρομή στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας από ιδρύσεως του, το 1982.Η Έκθεση Ψηφιδωτών έργων θα είναι ανοιχτή μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου και έχει τον τίτλο “Ψηφιδογραφίες” στην Δημοτική Πινακοθήκη Ηρακλείου - Βασιλική Αγί-ου Μάρκου, όπου παράλληλα με την έκθεση έργων λειτουργεί εργαστήρι ψηφιδωτού. Μάλιστα με μεγάλη προθυμία η εκπαιδεύτρια Βαγγελιώ Αγιομυργιανάκη δείχνει καθημερινά την τέχνη του ψηφιδωτού στους επισκέπτες, ντόπιους και ξένους -τουρίστες, ενώ παράλληλα τους ξεναγεί στα έργα της, όπως και στα έργα των εκπαιδευομένων της που συμμετέχουν ως εκθέτες των προσωπικών τους δημιουργιών.

η εκπαιδεύτρια Βαγγελιώ Αγιομυργιανάκη
η εκπαιδεύτρια Βαγγελιώ Αγιομυργιανάκη

Την εντυπωσιακή έκθεση επισκέφθηκαν εκ μέρους της Περιφέρειας Κρήτης ο Αντιπερι-φερειάρχης Π.Ε Ηρακλειου Νίκος Ʃυριγωνάκης και ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης στον τομέα του Πολιτισμού Κώστας Φασουλάκης οι οποίοι ξεναγήθηκαν στην έκθεση και στο εργαστήριο ψηφιδωτού από την εκπαιδεύτρια Βαγγελιω Αγιομυργιανάκη. Οι Αντιπεριφε-ρειάρχες αναφερόμενοι στην σημαντικότητα της πρωτότυπης έκθεσης έδωσα τα θερμά τους συγχαρητήρια στον παριστάμενο Πρόεδρο του συλλόγου Μικρασιατών Νίκο

Δημόπουλο ,στήν εκπαιδευτήρια Βαγγελιω Αγιομυργιανάκη, στα μέλη του συλλόγου εκ-θέτες, ενώ παράλληλα οι κκ Ʃυριγωνάκης και Φασουλάκης επεσήμαναν την καλή και γόνιμη συνεργασία της Περιφέρειας με τον δραστήριο σύλλογο Μικρασιατών, όπως και τους άλλους συλλόγους και σωματεία του Ηρακλείου και της Κρήτης που υπηρετούν Α-ξίες και προάγουν τον πολιτισμό, την Ιστορία, τις τέχνες, τα γράμματα, τα ήθη- έθιμα, παραδόσεις κ.α

Ο Πρόεδρος Νίκος Δημόπουλος από την πλευρά του ευχαρίστησε θερμά τους Αντιπερι-φερειάρχες κκ Ʃυριγωνάκη και Φασουλάκη για την παρουσία τους αλλά και για την συ-νεργασία και έμπρακτη στήριξη της Περιφέρειας στο σύλλογο.
Ʃτην οδηγία του προς τους επισκέπτες ο σύλλογος ζητά την τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων για την COVID-19 που προβλέπονται για το Ηράκλειο και τους εσωτερικούς χώ-ρους. 

 

Κρήτη

Κρήτη - Αποκλειστικό: Το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στην Πυροσβεστική Υπηρεσία

Αποκλειστικό, apokleistiko

Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στην Πυροσβεστική Υπηρεσία της Κρήτης, είναι γεγονός.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ekriti.gr, το κρούσμα αφορά πυροσβέστη που υπηρετεί στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Περάματος στο Ρέθυμνο.

Το περιστατικό έγινε γνωστό σήμερα. Στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο θα πραγματοποιηθούν τεστ κορωνοϊού για να διαπιστωθεί αν έχουν μολυνθεί και άλλοι πυροσβέστες, ενώ στο κτίριο έγινε ήδη απολύμανση. Στον πυροσβέστη που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, ιχνηλατούνται ήδη οι επαφές του, όπως προβλέπεται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Μέχρι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση, το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο του Γαράζου θα καλύπτει επιχειρησιακά το Π.Κ. Περάματος, ενώ το αντίστοιχο του Γαράζου θα καλύπτεται επιχειρησιακά από το Κλιμάκιο των Ανωγείων.