Κρήτη

Ηράκλειο

Ενδιαφέρουσα συνάντηση στην Βενετία και επαφές για τον Δήμο Ηρακλείου

venetia_f1.jpg

Σε μία ενδιαφέρουσα συνάντηση, στην έδρα του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Βένετο στην Βενετία της Ιταλίας, συμμετείχε ο εντεταλμένος σύμβουλος Τουρισμού του Δήμου Ηρακλείου Gian Andrea Carancini. Θέμα της συνάντησης ήταν το ταξίδι του Γερουσιαστή της Γαληνοτάτης Pietro Querini, ο οποίος ξεκίνησε από την Candia του 1431 και έφτασε μέχρι την Νορβηγία περνώντας από τα Κανάρια Νησιά, την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Αγγλία και τη Σουηδία.
Στην συνάντηση αυτή συμμετείχαν ακόμα ο Δήμος Κάδιθ (Ισπανία), ο Δήμος Λισσαβόνας (Πορτογαλία), η  Περιφέρεια Δυτικής Σουηδίας, η Περιφέρεια Βόρειας Νορβηγίας, το Πανεπιστήμιο Αλστερ (Βόρεια Ιρλανδία), και οι πόλεις τις Βενετίας και του Μάιντς (Γερμανία). 
Το ταξίδι του Querini αποφασίστηκε ότι θα αποτελέσει αντικείμενο μιας πολιτιστικής διαδρομής του Συμβουλίου της Ευρώπης. Έτσι αντιπροσωπεία των εταίρων με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου του Βένετο πρόκειται να επισκεφθεί επίσημα τον Δήμο Ηρακλείου τον ερχόμενο Οκτώβριο του 2018. 
Παράλληλα, ο εντεταλμένος σύμβουλος Τουρισμού του Δήμου Ηρακλείου συναντήθηκε με την Αντιδήμαρχο Τουρισμού της Βενετίας Paola Mar και αποφάσισαν από κοινού όπως η υπογραφή του συμφώνου συνεργασίας μεταξύ των δυο πόλεων γίνει εντός του 2018. Συμφωνήθηκε επίσης  η συμμετοχή της Βενετίας στις εκδηλώσεις για την 350ο επέτειο από το τέλος του Κρητικού Πολέμου (1669-2019) που προγραμματίζεται να γίνουν στο Ηράκλειο το επόμενο έτος 2019, καθώς και πολιτιστικές ανταλλαγές ανάμεσα στις δύο πόλεις. Συζητήθηκε, επίσης να κατατεθεί από κοινού πρόταση στο Συμβούλιο της Ευρώπης για την πολιτιστική διαδρομή «ο ευρωπαϊκός δρόμος του μεταξιού». Τέλος συμφωνήθηκε και η συνεργασία των δύο Δήμων σε  καμπάνια με τίτλο «enjoy & respect» η οποία επικεντρώνεται στην αειφόρο τουριστική ανάπτυξη στις δύο πόλεις με την μεγάλη ιστορία και τον πολιτισμό.  

Κρήτη

Ηράκλειο - 28η Οκτωβρίου: Παρέλαση, μετά από δύο χρόνια, με μέτρα

παρέλαση

Μετά από δύο χρόνια θα πραγματοποιηθούν αύριο στο Ηράκλειο όλες οι καθιερωμένες εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Η καλύτερη επιδημιολογική εικόνα στην Κρήτη, σε σχέση με άλλες περιοχές της χώρας όπου την τελευταία στιγμή, απαγορεύτηκαν οι μαθητικές παρελάσεις, επιτρέπει την πραγματοποίηση των επετειακών εκδηλώσεων, αλλά με μέτρα.

Όσοι θελήσουν να παρακολουθήσουν την παρέλαση αύριο στις 12 το μεσημέρι, θα πρέπει απαραιτήτως να φορούν μάσκα. 

Όσοι παρελάσουν στον χώρο συγκέντρωσης θα πρέπει να φορούν μάσκα, αλλά όχι κατά τη διάρκεια της παρέλασης.

Επίσης η διάρκεια της παρέλασης δεν θα ξεπεράσει τη μία ώρα.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στο Ηράκλειο:

ΩΡΑ  7:30

Οι καμπάνες των εκκλησιών της πόλης και των προαστίων θα σημάνουν χαρμόσυνα και η φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου θα παιανίσει το Εωθινό.

ΩΡΑ  8:00

Επίσημη Έπαρση της Σημαίας στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

ΩΡΑ 10:30

Επίσημη Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά

Για την 28η Οκτωβρίου θα μιλήσει ο Διευθυντής του 25ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου κ. Λαμπράκης Εμμανουήλ. 

ΩΡΑ 11:30     

Τελετή στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη

ΩΡΑ  12:00

Παρέλαση, από τη Λεωφόρο Δημοκρατίας στο ύψος του μνημείου Μάχης Κρήτης, συνέχεια προς πλατεία Ελευθερίας, οδό Αβέρωφ, οδό Έβανς (αριστερά μεγάλη Έβανς) και ολοκλήρωση στην Καινούρια Πόρτα-Καμάρες (Πύλη Ιησού)

ΩΡΑ 17:30

Επίσημη Υποστολή της Σημαίας στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.   

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη - κορωνοϊός: Πρόστιμα για μη χρήση μάσκας σε εργαζόμενους επιχειρήσεων

Φώφη Γεννηματά: Στη Μητρόπολη Αθηνών η σορός της (βίντεο - φωτο)

Αθήνα: Μαχαίρωσαν 16χρονο μαθητή μέσα σε σχολείο

 

 

 

ESPA BANNER