Κρήτη

Ηράκλειο

Ένας νέος και όμορφος χώρος αναψυχής στο Ηράκλειο (βίντεο/φωτο)

παραδόθηκε η νέα παιδική χαρά

Την νέα παιδική χαρά στην συμβολή των οδών Κανάρη και Ικάρου, στην περιοχή του Κατσαμπά επισκέφθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 15 Ιουλίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη. 
Ουσιαστικά πρόκειται για ένα καινούργιο χώρο πρασίνου και αναψυχής, ο οποίος πληροί όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές ασφαλείας για τα παιδιά ενώ είναι φιλικός και προσβάσιμος και για τα ΑμεΑ. 

Στην παιδική χαρά ο Δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός
Στην παιδική χαρά ο Δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από την παιδική χαρά στον Κατσαμπά, έτοιμη προς χρήση από τους δημότες είναι  και η νέα παιδική χαρά στο Πάρκο Θεοτοκόπουλου. 
Αμέσως μετά την επίσκεψη, ο Δήμαρχος δήλωσε: «Αυτός ο νέος χώρος παιχνιδιού και συνάθροισης έρχεται να προστεθεί στους περίπου 45 με 50  αντίστοιχους που έχουμε δημιουργήσει σε ολόκληρη την επικράτεια του Δήμου Ηρακλείου. 
Συνεχίζουμε να αναβαθμίζουμε τους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου, και μαζί να αναβαθμίζουμε την ποιότητα ζωής των δημοτών. 

Το νέο Πάρκο στον Κατσαμπά είναι ένας κοινόχρηστος χώρος 1.850 m2
Το νέο Πάρκο στον Κατσαμπά είναι ένας κοινόχρηστος χώρος 1.850 m2

Στοιχεία για το έργο

Το νέο Πάρκο στον Κατσαμπά είναι ένας κοινόχρηστος χώρος 1.850 m2 μαζί με τα πεζοδρόμια που γειτνιάζει με το 13ο & 42ο Δημοτικό σχολείο Ηρακλείου και αποτελείται από μικρότερες ενότητες, πρασίνου, παιδικής χαράς, πλακοστρωμένης πλατείας, κ.λ.π..  Η έκταση της παιδικής χαράς είναι 650 m2. 

πρόκειται για ένα καινούργιο χώρο πρασίνου και αναψυχής
πρόκειται για ένα καινούργιο χώρο πρασίνου και αναψυχής

Στο πλαίσιο της ανάπλασης μεγάλωσε το πεζοδρόμιο, δημιουργήθηκε χώρος αναμονής για τους χρήστες των μέσων μαζικής μεταφοράς και παράλληλα ένα φράγμα που απομονώνει τα παιδιά που παίζουν από τον θόρυβο της πολυσύχναστης λεωφόρου. Τοποθετήθηκαν παρτέρια περιμετρικά της παιδικής χαράς ενώ καθαιρέθηκαν τα εσωτερικά κράσπεδα και ενοποιήθηκε ο χώρος. 
Παράλληλα στα πεζοδρόμια έγιναν όλες οι απαιτούμενες παρεμβάσεις (ράμπες, οδεύσεις τυφλών, πλάτος πεζοδρομίων) για τα άτομα με κινητικά προβλήματα αλλά και για τα άτομα με προβλήματα όρασης. 

πρόκειται για ένα καινούργιο χώρο πρασίνου και αναψυχής
πρόκειται για ένα καινούργιο χώρο πρασίνου και αναψυχής

Η παιδική χαρά περιλαμβάνει σύγχρονα όργανα, δάπεδο ασφαλείας και τοποθέτηση περίφραξης. Η είσοδος στον χώρο της παιδικής χαράς γίνεται από δύο πλευρές και ανάμεσα διαμορφώνεται χώρος για ελεύθερο παιχνίδι με δένδρα, βρύση, ξύλινα παγκάκια, κάδους απορριμμάτων. 
Συνολικά, ο Δήμος Ηρακλείου έχει αναβαθμίσει – πιστοποιήσει περισσότερες από 40 παιδικές χαρές, τόσο στον αστικό ιστό, όσο και στην περιφέρεια της επικράτειάς του. 
Με βάση  τον σχεδιασμό που υπάρχει, ο στόχος είναι να πιστοποιηθούν και οι 63 παιδικές χαρές του  Δήμου. 

νέα παιδική χαρά στις οδούς Κανάρη και Ικάρου
νέα παιδική χαρά στις οδούς Κανάρη και Ικάρου

H επίσκεψη του Δημάρχου στην νέα παιδική χαρά του Κατσαμπά: 

 

 

Δείτε εδώ το βίντεο με ορισμένες από τις ανακαινισμένες παιδικές χαρές του Δήμου Ηρακλείου: 

 

 

Κρήτη

"Φοράμε μάσκα" το μήνυμα της Περιφέρειας Κρήτης (βίντεο)

φοράμε μάσκα περιφέρεια κρήτης

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης με δήλωσή του, υπενθυμίζει την ανάγκη να μείνουμε σταθερά προσηλωμένοι στις καθημερινές ενέργειες που μας προστατεύουν από τον κορωνοϊό, υπογραμμίζοντας την επιβεβλημένη χρήση της μάσκας.

Ακολουθεί η πλήρης δήλωση του Περιφερειάρχη Κρήτης:

«Κάθε αγώνας κρύβει μεγάλες συγκινήσεις και ευχάριστες στιγμές όταν κερδίζεται. Ο αγώνας, όμως, που δίνουμε όλοι μαζί τους τελευταίους μήνες είναι συνεχής, είναι πρωτόγνωρος, είναι αγώνας για τη ζωή.

Με την αποφασιστικότητα της κοινωνίας, τη θέληση των συνανθρώπων μας για την τήρηση των απαραίτητων μέτρων που προτείνουν οι ειδικοί, σε προσωπικό και συλλογικό επίπεδο, με την επιστημονική επάρκεια των ανθρώπων στις υγειονομικές ομάδες κερδίσαμε μεγάλες μάχες το
τελευταίο διάστημα.

Η Περιφέρεια Κρήτης αξιοποιώντας την ψυχική δύναμη δύο μικρών παιδιών, το φως από τα μάτια τους, το χαμόγελο και την αισιοδοξία τους, στέλνει ένα δυνατό μήνυμα. Ένα μήνυμα που πρέπει να φτάσει σε κάθε γωνιά της Κρήτης και της Ελλάδας.

Η χρήση μάσκας είναι επιβεβλημένη. Είναι απαραίτητη. Όλοι μαζί θα υψώσουμε ξανά το τείχος προστασίας απέναντι στον κορωνοϊό. Το οφείλουμε στον εαυτό μας, στους ανθρώπους που αγαπάμε και μας αγαπούν». Κάθε αγώνας κρύβει μεγάλες συγκινήσεις και ευχάριστες στιγμές όταν κερδίζεται. Ο αγώνας, όμως, που δίνουμε όλοι μαζί τους τελευταίους μήνες είναι συνεχής, είναι πρωτόγνωρος, είναι αγώνας για τη ζωή.

Με την αποφασιστικότητα της κοινωνίας, τη θέληση των συνανθρώπων μας για την τήρηση των απαραίτητων μέτρων που προτείνουν οι ειδικοί, σε προσωπικό και συλλογικό επίπεδο, με την επιστημονική επάρκεια των ανθρώπων στις υγειονομικές ομάδες κερδίσαμε μεγάλες μάχες το τελευταίο διάστημα.

Η Περιφέρεια Κρήτης αξιοποιώντας την ψυχική δύναμη δύο μικρών παιδιών, το φως από τα μάτια τους, το χαμόγελο και την αισιοδοξία τους, στέλνει ένα δυνατό μήνυμα. Ένα μήνυμα που πρέπει να φτάσει σε κάθε γωνιά της Κρήτης και της Ελλάδας. Η χρήση μάσκας είναι επιβεβλημένη. Είναι απαραίτητη. Όλοι μαζί θα υψώσουμε ξανά το τείχος προστασίας απέναντι στον κορωνοϊό. Το
οφείλουμε στον εαυτό μας, στους ανθρώπους που αγαπάμε και μας αγαπούν.