Κρήτη

Ηράκλειο

Εγκαινιάστηκε η έκθεση σύγχρονης τέχνης «Υδάτινος Χώρος στη Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου

dsc_9672.jpg

Θερμή ήταν η ανταπόκριση του κόσμου στα εγκαίνια της έκθεσης σύγχρονης τέχνης «Υδάτινος Χώρος» που πραγματοποιήθηκαν στον αίθριο χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Μαλεβιζίου στην Τύλισσο. Η Πινακοθήκη προσαρμοσμένη στις νέες συνθήκες στο πλαίσιο της πανδημίας του COVID 19, άνοιξε με ασφάλεια τις πύλες της, τηρώντας όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφάλειας. Με αισιοδοξία, δίνοντας έμφαση στην διαφύλαξη της δημόσιας υγεία υγείας, η Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου υποδέχτηκε στον περιβάλλοντα χώρο της τους φιλότεχνους με μουσικά ταξίδια από το καλλιτεχνικό σχήμα των ΕΡΑΝ. Στη διάρκεια της βραδιάς οι παριστάμενοι εισέρχονταν ανά ολιγομελή τμήματα στις αίθουσες των εκθεμάτων.

Την έκθεση προλόγισε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μαλεβιζίου Σπύρος Καλλέργης.

Με θέμα το υδάτινο στοιχείο οι καλλιτέχνες παρουσίασαν έργα σύγχρονης τεχνοτροπίας,-κλασικής, συμβολικής-αφαιρετικής- , μεικτής τεχνικής, έργα γλυπτικής, καθώς και έργα καλλιτεχνικής φωτογραφίας.

Η Έκθεση Σύγχρονης Τέχνης «Υδάτινος Χώρος», σε επιμέλεια Χρύσας Βαθιανάκη, πρόκειται να διανθιστεί με παράλληλες καλλιτεχνικές δράσεις, όπως:

  • «Καταγράφοντας την ροή». Ζωγραφική υπαίθριου χώρου στις πηγές του Αλμυρού ποταμού από την εικαστικό, Βασιλική Σοφρά.
  • «Νυμφαίων» Πρότζεκτ του εικαστικού Κωνσταντίνου Ιγνατιάδη στην Δημοτική Πινακοθήκη Τυλίσου, 28 Αυγούστου με 1 Σεπτεμβρίου 2020.
  • Καλλιτεχνική δράση σε ακούσματα τραγουδιών από την Μεσόγειο του φωνητικού συνόλου "ΘΥΡΑΘΕΝ", με μαέστρο την κ. Εύα Κουτσογιαννάκη – Πιτσικάκη, στο χώρο των εκθέσεων.
  • «Ωδές Αιγαίου» της χαράκτριας κ. Μαίρης Σχοινά. Εγκατάσταση στο χώρο της πινακοθήκης ήδη σε λειτουργία.

Η έκθεση, που θα διαρκέσει ως τις 30 Σεπτεμβρίου 2020, προβάλλει έργα σύγχρονης τεχνοτροπίας, με συμβολικές και αφαιρετικές αποδόσεις , έργα γλυπτικής, καθώς και έργα καλλιτεχνικής φωτογραφίας. Κατά τη διάρκειά της θα πραγματοποιούνται παράλληλες καλλιτεχνικές - πολιτιστικές δράσεις. Η έκθεση θα ολοκληρωθεί με τη διοργάνωση του «1ου Μεσογειακού Επιστημονικού Συνεδρίου Υδάτινων Πόρων» που πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο στους χώρους της Δημοτικής Πινακοθήκης στην Τύλισο, σε συνεργασία με την ΔΕΥΑ Μαλεβιζίου, την Περιφέρεια Κρήτης τον Δήμο Μαλεβιζίου τo ITE, το Μεσογειακό Πανεπιστήμιο καθώς και άλλους σχετικούς φορείς.

Στην Ομαδική Έκθεση συμμετέχουν οι καλλιτέχνες:

Αριστόδημος Παπαδάκης, Αποστολάκης Μανόλης, Βογιατζή Μαγδαληνή, Γιγουρτάκη- Weijers Έλενα, Δατσέρη Σοφία, Καψάλης Γιώργος, Κύρκου Ευδοκία, Λιοδάκη Τζάνετ, Μαραγκουδάκη Μαρία, Μαρίνος Νεκτάριος, Μαματζάκης Παναγιώτης, Ματαλιωτάκη Ρένα, Μονογυιός Ιωάννης, Μποβιάτσου Λαμπρινή, Νικολακάκη Ευαγγελία, Παναγιωτακοπούλου Αριστέα, Παναγιωτοπούλου Εύη, Παχιαδάκης Νεκτάριος, Πολιτάκης Μανόλης, Πλατάκης Γιώργος, Σκυλουράκη Μιράντα, Τσιμπλάκη Μαριτάσα, Φθενάκη Ουρανία, Χαμιδιελή Φωτεινή

Κρήτη

Ηράκλειο

Κρήτη: "Με χτυπήσανε μαμά" - Τα τελευταία λόγια του 11χρονου

ηλεκτρικό πατίνι

Η συζήτηση για την ανυπαρξία νομικού πλαισίου για τη λειτουργία και χρήση των ηλεκτρικών πατινιών άνοιξε πάλι, με αφορμή τον θάνατο του 11χρονου Λεωνίδα στη Χερσόνησο.

 Η μητέρα του παιδιού ζητά να τιμωρηθούν αυτοί που νοίκιασαν το πατίνι στον γιο της και το κράτος να φροντίσει ώστε να μην βρεθεί καμία άλλη μάνα στη θέση της.