Κρήτη

Ηράκλειο

Εγγυήσεις από το Υπουργείο για σημαντικά έργα στη Μεσαρά

ΤΥΜΠΑΚΙ.jpg

Διαβεβαιώσεις για μια σειρά από σημαντικά έργα της Μεσαράς, έλαβαν από τον Υπουργό Υποδομών Κώστα Καραμανλή, ο Δήμαρχος Φαιστού Γρηγόρης Νικολιδάκης και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γιάννης Φασομυτάκης.

Στο πλαίσιο συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, τέθηκαν υπόψη του Υπουργού τα ζητήματα των παρακάμψεων σε Μοίρες, Τυμπάκι και Ζαρό, οι οποίες και αποτελούν διαχρονικά αιτήματα των κατοίκων, αλλά και των επισκεπτών, αφού μπορούν να λειτουργήσουν προσθετικά στην αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας.

Ο Υπουργός, αφού ενημερώθηκε από τον Δήμαρχο για τη σπουδαιότητα των θεμάτων, τα οποία εντάσσονται στο πρόγραμμα δράσεων της Δημοτικής Αρχής, κατανόησε το πόσο σημαντικά είναι και δεσμεύθηκε πως θα χρηματοδοτηθούν και οι τρεις παρακάμψεις μόλις ολοκληρωθούν οι σχετικές μελέτες.

Ο Υπουργός Κώστας Καραμανλής ενημερώθηκε επίσης και για τα θέματα των διαβάσεων στον Γεροπόταμο, με φόντο τον επικείμενο χειμώνα, καθώς και για την ανάγκη να κατασκευαστούν άμεσα γέφυρες στην περιοχή. Ο κ. Καραμανλής δεσμεύθηκε να εξετάσει το ζήτημα αλλά και να δώσει το συντομότερο δυνατό λύσεις.
 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Ο Δημήτρης έδωσε ζωή μέσα από τον θάνατό του

δωρεα οργανων

Στις 07.00 το πρωί ολοκληρώθηκε η διαδικασία λήψης οργάνων από τον 22χρονο Δημήτρη, θύμα του τροχαίου στην Ιεράπετρα το βράδυ της περασμένης Πέμπτης.

Οι γονείς του, όταν ενημερώθηκαν από τους γιατρούς ότι το παιδί τους ήταν εγκεφαλικά νεκρό, πήραν τη γενναία απόφαση να δωρίσουν τα όργανά του και να δώσουν ζωή μέσα από τον θάνατό του.

Ελήφθησαν ήπαρ, νεφροί και κερατοειδείς, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε Ευαγγελισμό, Ιπποκράτειο και ΠΑΓΝΗ, σε μία διαδικασία που ξεκίνησε το βράδυ της Κυριακής.

Ο άτυχος νέος οδηγούσε την μεγάλου κυβισμού μηχανή του στον περιφερειακό δρόμο της Ιεράπετρας, όταν συγκρούστηκε με ΙΧ αυτοκίνητο, που επιχείρησε να στρίψει.

Νοσηλεύτηκε για ένα 24ωρο στην Εντατική του Βενιζελείου, όμως τα τραύματα στο κεφάλι ήταν βαρύτατα...