Κρήτη

Ηράκλειο

Εγγυήσεις από το Υπουργείο για σημαντικά έργα στη Μεσαρά

ΤΥΜΠΑΚΙ.jpg

Διαβεβαιώσεις για μια σειρά από σημαντικά έργα της Μεσαράς, έλαβαν από τον Υπουργό Υποδομών Κώστα Καραμανλή, ο Δήμαρχος Φαιστού Γρηγόρης Νικολιδάκης και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γιάννης Φασομυτάκης.

Στο πλαίσιο συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, τέθηκαν υπόψη του Υπουργού τα ζητήματα των παρακάμψεων σε Μοίρες, Τυμπάκι και Ζαρό, οι οποίες και αποτελούν διαχρονικά αιτήματα των κατοίκων, αλλά και των επισκεπτών, αφού μπορούν να λειτουργήσουν προσθετικά στην αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας.

Ο Υπουργός, αφού ενημερώθηκε από τον Δήμαρχο για τη σπουδαιότητα των θεμάτων, τα οποία εντάσσονται στο πρόγραμμα δράσεων της Δημοτικής Αρχής, κατανόησε το πόσο σημαντικά είναι και δεσμεύθηκε πως θα χρηματοδοτηθούν και οι τρεις παρακάμψεις μόλις ολοκληρωθούν οι σχετικές μελέτες.

Ο Υπουργός Κώστας Καραμανλής ενημερώθηκε επίσης και για τα θέματα των διαβάσεων στον Γεροπόταμο, με φόντο τον επικείμενο χειμώνα, καθώς και για την ανάγκη να κατασκευαστούν άμεσα γέφυρες στην περιοχή. Ο κ. Καραμανλής δεσμεύθηκε να εξετάσει το ζήτημα αλλά και να δώσει το συντομότερο δυνατό λύσεις.
 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Συνάντηση εργασίας για την προώθηση και ανάδειξη του Δικτύου Τυριού

image0.jpeg

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Περιφέρεια Κρήτης με στόχο την ενημέρωση για τις δράσεις του Δικτύου Τυριού, στην οποία συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας -Κοινωνικής Οικονομίας Αντώνης Παπαδεράκης, ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Ηρακλείου και του Δικτύου Μανόλης Αλιφιεράκης, μέλη του Προεδρείου του Επιμελητηρίου και του Δικτύου Τυριού και ο Πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ Αλέξανδρος Στεφανάκης.

Στη διάρκεια της συνάντησης τονίστηκε πως είναι μεγάλης αξίας η προώθηση και η ανάδειξη του Δικτύου που έχει τη μορφή Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας και στο οποίο μετέχουν περίπου 30 τυροκόμοι. Στη διάρκεια της συζήτησης διατυπώθηκαν διάφορες προτάσεις, όπως ότι θα πρέπει να αναπτυχθούν δράσεις προβολής, διασύνδεσης με τον τουρισμό αλλά συγχρόνως και αναπτυξιακά σχέδια όπως για παράδειγμα, «οι δρόμοι του τυριού» ή να οργανωθεί διήμερο εκδηλώσεων αποκλειστικά για τυροκομικά προϊόντα.

«Περιμένουμε συγκεκριμένη πρόταση για να δούμε πως υποστηρίζουμε και οι φορείς με την Περιφέρεια την πρωτοβουλία και σε συνεργασία και με την αγροδιατροφική», όπως τόνισε ο κ. Παπαδεράκης, μετά τη συνάντηση.