Δευτέρα 21 ΟΚΤ 2019 11:41
 • Ηρακλειο
  19°C
 • Χανια
  21°C
 • Ρεθυμνο
  17°C
 • Λασιθι
  19°C
Ekriti.gr Logo

ΕΑΣ Ηρακλείου: Το νέο ψηφιδωτό προκλήσεων για τους αγρότες

ΕΑΣ Ηρακλείου: Το νέο ψηφιδωτό προκλήσεων για τους αγρότες

ΕΑΣΗ

Με το βλέμμα στραμμένο στις αρχαιρεσίες για τη συγκρότηση του 9 μελούς Διοικητικού Συμβουλίου και σε μακρύτερο ορίζοντα στα επείγοντα θέματα βιωσιμότητας και ανάπτυξης της ΕΑΣΗ βρίσκεται ο αγροτικός κόσμος του Ηρακλείου και οι νεοεκλεγέντες εκπρόσωποί του.

Οι προκλήσεις με τις οποίες θα αναμετρηθεί η νέα διοίκηση κατανέμονται σε πολλές βαθμίδες. 

Ξεκινώντας από τα πιεστικά εσωτερικά ζητήματα, η νέα ηγεσία της ΕΑΣΗ θα πρέπει να αναπτύξει μεγάλες ταχύτητες για την ολοκλήρωση της μελέτης βιωσιμότητας και την εισροή 3 εκατομμυρίων ευρώ στο ταμείο της.

Με φόντο το νέο νομοσχέδιο για τις Αγροτικές Συνεταιριστικές Ενώσεις που θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, πιθανότατα τον επόμενο μήνα, το οποίο θα δίνει το στίγμα των συνεταιρισμών νέα γενιάς και θα ρυθμίζει ζητήματα όπως αυτό της λογοδοσίας των συνεταιριστών στη Δικαιοσύνη, το νέο ΔΣ της ΕΑΣΗ έχει πολλή…δουλειά μπροστά του.
Και αυτό διότι η νέα διοίκηση θα κληθεί να τοποθετηθεί με θέσεις και προτάσεις απέναντι στον πυρήνα της ύπαρξης και λειτουργίας εν γένει του συνεταιριστικού κινήματος, να απαντήσει σε υπαρξιακού τύπου ερωτήματα για τα νέα συνεταιριστικά σχήματα, για τον ίδιο της δηλαδή τον συνεταιριστικό εαυτό...

Οι υποψήφιοι διεκδικητές
Μέσα σε αυτό το ψηφιδωτό προκλήσεων, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο Ηρακλείου δεν αποκλείεται ακόμη και σήμερα το απόγευμα, μόλις μια ημέρα μετά τις εκλογές των αντιπροσώπων της Γενικής Συνέλευσης, να συνεδριάσει για την εκλογή νέου προέδρου. Τις δυνάμεις τους για την κορυφή του συνεταιριστικού σχήματος Ηρακλείου θα δοκιμάσουν οι Ανδρέας Στρατάκης, απερχόμενος πρόεδρος, ο Σταύρος Γαβαλάς και ο Μύρωνας Χιλετζάκης.

Το εκλογικό αποτέλεσμα
Να σημειωθεί ότι η συμμετοχή στις χθεσινές εκλογές ήταν πολύ μεγάλη και το ενδιαφέρον στα ύψη. Τι περισσότερες ψήφους απέσπασε ο Ανδρέας Στρατάκης.  
Αναλυτικά εξελέγησαν:
Ανδρέας Στρατάκης          72 ψήφοι
Γιάννης Πυργιαννάκης      61
Μύρων Χιλετζάκης           58
Μιχάλης Καμπιτάκης       53 
Σταύρος Γαβαλάς           50 
Νίκος Μπορμπουδάκης  45 
Γιώργος Ταμιωλάκης      44 
Γιώργος Γωνιανάκης     38
Γιάννης Χατζάσκος        38
Γιώργος Περογιαννάκης 38
Γιάννης Φανδινάκης

Εκλέγεται ως μέλος του Δ.Σ. ο  Γιώργος Γωνιανάκης.

Αναφορικά με την εκπροσώπηση της ΕΑΣΗ στις Κεντρικές Οργανώσεις: ο Πρίαμος Ιερωνυμάκης εξελέγη στην  Κεντρική Συνεταιριστική Ένωση Αμπελοοινικών Προϊόντων λαμβάνοντας 88 ψήφους Οι Ευστάθιος Φραγκιουδάκης και Γιάννης Χατζάσκος θα είναι οι αντιπρόσωποι στην Κεντρική Συνεταιριστική Ένωση Αμπελοοινικών Προϊόντων.

                                                                                          Μαρία Ζαννιά

Διαβάστε επίσης. . .

Η επέκταση ενός Βαρομετρικού υψηλού που επεκτείνεται από τη Σιβηρία προς τη χώρα μας παρεμποδίζει την κίνηση των...
Συναγερμός σήμανε στις Αστυνομικές Αρχές