Κρήτη

Ηράκλειο

Δύσκολη υπόθεση η αποκατάσταση της σκουριασμένης γέφυρας στο Παγκρήτιο (φωτο)

Εμφανής η φθορά στη γέφυρα

Απογοητευτική είναι η εικόνα από τη γέφυρα στο Παγκρήτιο Στάδιο, η οποία είναι παραδομένη στη φθορά.

Σκουριασμένη στο σύνολό της, η γέφυρα που κατασκευάστηκε την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων, εμφανίζει αδικαιολόγητα κακή εικόνα για τα μόλις 16 χρόνια "ζωής" της.

Η γέφυρα κανονικά δεν πρέπει να χρησιμοποιείται, μάλιστα είχαν τοποθετηθεί πλέγματα για να εμποδίζουν τη διέλευση και στις δύο άκρες της, όμως το ένα αφαιρέθηκε, με αποτέλεσμα οι περιπατητές να μπαίνουν κανονικά, και να βγαίνουν από το πλάι, όπως βλέπετε στη φωτογραφία

Το πλέγμα αναγκάζει τους περιπατητές να βγαίνουν από το πλάι
Το πλέγμα αναγκάζει τους περιπατητές να βγαίνουν από το πλάι

Η αποκατάστασή της αποδεικνύεται δύσκολη υπόθεση. Όπως είπε στο ekriti ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γιάννης Αναστασάκης, η δημοτική αρχή και τη βούληση έχει και τα χρήματα διαθέτει για την αποκατάστασή της, όμως το θέμα "κολλάει" στη γραφειοκρατία, καθώς η γέφυρα κατασκευάστηκε επί ΟΑΝΑΚ χωρίς περιβαλλοντική έγκριση.

Πλέγμα ...μόνο στο ένα άκρο της γέρφυρας
Πλέγμα ...μόνο στο ένα άκρο της γέρφυρας

Όταν ζητήθηκε από τη δημοτική αρχή άδεια από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης ώστε να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις, η απάντηση ήταν αρνητική, εξαιτίας της απουσίας περιβαλλοντικής άδειας σε μία περιοχή "ευαίσθητη", καθώς η γέφυρα είναι στον αιγιαλό, συνδέοντας τις δύο όχθες του ρέματος.

Παραδομένος στο χρόνο ο εξοπλισμός
Παραδομένος στο χρόνο ο εξοπλισμός
Γέφυρα - κίνδυνος για τους περιπατητές
Γέφυρα - κίνδυνος για τους περιπατητές

"Εχουμε όλη την καλή διάθεση να αποκαταστήσουμε τη γέφυρα και να την παραδώσουμε ασφαλή στους πολίτες, αρκεί να μας το επιτρέψουν", δήλωσε ο κ. Αναστασάκης, ο οποίος δεσμεύτηκε να επανατοποθετηθεί το πλέγμα στην είσοδο της γέφυρας αλλά και απαγορευτική πινακίδα ότι απαγορεύεται η διέλευση στους πεζούς, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος ατυχήματος.

 

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Τι έδειξε και το δεύτερο τεστ κορωνοϊού για τον 39χρονο στην Εντατική του ΠΑΓΝΗ

ΠΑΓΝΗ (imageonline)

Δεν έχει προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό ο 39χρονος που νοσηλεύεται στην Εντατική του ΠΑΓΝΗ σε κρίσιμη κατάσταση.

Όπως είχε γράψει νωρίτερα το ekriti.gr ο 39χρονος, εκτός το τεστ κορωνοϊού στο οποίο είχε υποβληθεί πριν την μεταφορά του στην Κρήτη, υποβλήθηκε και σε νέο τεστ μετά την εισαγωγή του στο ΠΑΓΝΗ.

Νωρίς το βράδυ και σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο ekriti.gr ο Διοικητής του ΠΑΓΝΗ, Γιώργος Χαλκιαδάκης, τα αποτελέσματα βγήκαν και είναι αρνητικά ως προς τον κορωνοϊό.

Ο 39χρονος ο οποίος δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, νοσηλεύεται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ με αναπνευστική και ηπατική ανεπάρκεια και διακομίσθηκε από τη Ρόδο στο Ηράκλειο με αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας.

Στην Εντατική του ΠΑΓΝΗ, έχοντας προσβληθεί από τον κορωνοϊό, εξακολουθεί και νοσηλεύεται ο 70χρονος Κρητικός η κατάσταση της υγείας του παρουσίασε επιδείνωση τις προηγούμενες ημέρες με συνέπεια να εισαχθεί στη ΜΕΘ, από την Κλινική Covid όπου νοσηλευόταν αρχικά. 

Τέλος, στην Κλινική Covid σε καλύτερη κατάσταση νοσηλεύεται η 69χρονη σύζυγός του 70χρονου.

Γιώργος Ι. Παπαδάκης