Κρήτη

Ηράκλειο

Δυο νέες οικολογικές βιβλιοθήκες στον Καράβολα και στο Πάρκο Γεωργιάδη

φεστιβάλ Αστικής οικολογίας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 5 και 6 Ιουνίου το 4ο Φεστιβάλ Αστικής Οικολογίας που διοργάνωσε η εθελοντική ομάδα Heraklion Eco Voice, σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου, την ΔΗΚΕΗ και τον ΕΣΔΑΚ. Στο πλαίσιο των δράσεων του Φεστιβάλ τοποθετήθηκαν δύο υπαίθριες βιβλιοθήκες, το Σάββατο 5 Ιουνίου στο θεατράκι στον Καράβολα και την Κυριακή  6 Ιουνίου στο Πάρκο Γεωργιάδη, οι οποίες γέμισαν με βιβλία και παραμύθια οικολογικού περιεχομένου.

Στην τοποθέτηση  της βιβλιοθήκης στον Καράβολα παρευρέθηκε και ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόεδρο της ΔΗΚΕΗ Ρένα Παπαδάκη, τον Αντιδήμαρχο Κυκλικής Οικονομίας και Περιβάλλοντος και Αντιπρόεδρο του ΕΣΔΑΚ Κώστα Βαρδαβά και την Αντιδήμαρχο Παιδείας Στέλα Αρχοντάκη - Καλογεράκη. 

Στιγμιότυπο από τον καράβολα
Στιγμιότυπο από τον καράβολα

Ο Δήμαρχος, στον σύντομο χαιρετισμό του, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η ανάπτυξη οικολογικής συνείδησης και στο αστικό περιβάλλον, είναι αναγκαία για μια ποιοτική ζωή. Τα δρώμενα αυτών των ημερών, κύριο στόχο, κατ’ ουσίαν,  έχουν: την εκπαίδευση και την ενεργοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της πόλεώς μας. Θέλω να συγχαρώ τους διοργανωτές για την καθιέρωση του Φεστιβάλ αλλά και για την πρωτοβουλία τους να τοποθετηθούν αυτές οι δυο υπαίθριες βιβλιοθήκες. 
Η ενημέρωση του κοινού σχετικά με τα κρίσιμα ζητήματα του περιβάλλοντος είναι απαραίτητη προκειμένου να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι το μέλλον είναι πράσινο! Δεν υπάρχει άλλη  λύση για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής
». 

Χαιρετισμό απηύθυνε επίσης η Πρόεδρος της ΔΗΚΕΗ Ρένα Παπαδάκη, ενώ ο Αντιδήμαρχος Κυκλικής Οικονομίας και Περιβάλλοντος Κώστας Βαρδαβάς μίλησε για  τις πολιτικές διαχείρισης των απορριμμάτων του Δήμου Ηρακλείου και την μετάβαση  προς την Κυκλική Οικονομία. 

 

Διαβάστε επίσης:

Αίμα στην άσφαλτο της Κρήτης - Νεκρός ένας οδηγός

Ηράκλειο: Τον πρόλαβαν λίγο πριν αυτοκτονήσει!

 

Κρήτη

Χανιά

Κρήτη - τραγωδία: Έπεσε με το αυτοκίνητο στη χαράδρα

ΕΜΑΚ

Τραγωδία στα Χανιά!

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας άνδρας τον οποίο οι συγγενείς του αναζητούσαν τις τελευταίες δύο ημέρες, εντοπίστηκε νεκρός σε χαράδρα στην περιοχή της Μαλάξας, όπου και έπεσε με το αυτοκίνητό του.

Ο άτυχος άνδρας, δεν είχε δώσει σημεία ζωής με αποτέλεσμα οι δικοί του άνθρωποι να ανησυχήσουν και να τον αναζητούν. Τελικά, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, εντοπίστηκε νεκρός. Τη σορό του ανέσυραν πυροσβέστες που έσπευσαν στο σημείο.

Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα αν πρόκειται για τροχαίο δυστύχημα ή αν ο άνδρας - 54 ετών - έχασε τη ζωή του κάτω από άλλες συνθήκες. Η Αστυνομια, ερευνά το περιστατικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο: Συναγερμός στην Πυροσβεστική για μεγάλη φωτιά

Ηράκλειο: Θρίλερ με άνδρα που θέλησε να δώσει τέλος στη ζωή του

Κρήτη: Παραλίγο να πνιγούν μάνα και κόρη

ESPA BANNER