Κρήτη

Ηράκλειο

Δώρισαν έναν τόνο πορτοκάλια στις ευπαθείς ομάδες του Μαλεβιζίου

πορτοκαλια

Σε μια κίνηση αλληλεγγύης και ανθρωπιάς, συνδράμοντας στο έργο της Δημοτικής Αρχής Μαλεβιζίου προχώρησαν οι φορείς της κοινότητας Φόδελε. Συγκεκριμένα, παραγωγοί του πρωτογενούς τομέα του Φόδελε σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Δομήνικος Θεοτοκόπουλος» και το Συμβούλιο της Κοινότητας Φόδελε προχώρησαν σε δωρεά ενός τόνου πορτοκαλιών για τους ωφελούμενους των κοινωνικών δομών και των κοινωνικών προγραμμάτων του Δήμου Μαλεβιζίου. Έπειτα από τη ματαίωση της φετινής γιορτής πορτοκαλιού στο Φόδελε, τα πορτοκάλια προσφέρονται στο κοινωνικό σύνολο της ευρύτερης περιοχής του Μαλεβιζίου.

Υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου, με τη συνδρομή εθελοντών, ανέλαβαν τη συσκευασία και μεταφορά των πορτοκαλιών σε απόρους και ευπαθείς ομάδες. Η διανομή πραγματοποιείται με μέριμνα του Δήμου Μαλεβιζίου και οι οικογένειες παραλαμβάνουν τα προϊόντα κατ’οίκον. Η πρώτη φάση της διανομής των πορτοκαλιών ξεκίνησε σήμερα και αναμένεται να ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες, με αποδέκτες οικογένειες σε όλες τις δημοτικές ενότητες.

Στο πλαίσιο αυτό η Δημοτική Αρχή Μαλεβιζίου απευθύνει ένα θερμό ευχαριστήριο μήνυμα προς τους ανθρώπους του Φόδελε με το Δήμαρχο, Μενέλαο Μποκέα, να αναφέρει: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην τοπική κοινότητα στον πολιτιστικό σύλλογο και βεβαίως στους ανθρώπους του Φόδελε που επιβεβαιώνουν με πράξεις την ενότητα. ΜΑΖΙ μπορούμε περισσότερα! Επιλέγουν να ενισχύσουν το κοινωνικό μας παντοπωλείο με ένα τόνο πορτοκάλια από παραγωγούς του Φόδελε. Η φετινή γιορτή πορτοκαλιού μετατρέπεται σε γιορτή αλληλεγγύης και κοινωνικής προσφοράς»!

Κρήτη

Λασίθι

Οροπέδιο Λασιθίου: Προώθηση των αγροτικών προϊόντων μέσα από ευρωπαϊκά προγράμματα

synantisi_stefanaki_me_asol_1.jpg

Με τον Διευθυντή του Αγροτικού Συνεταιρισμού Οροπεδίου Λασιθίου, κ.Μουδάτσο Θοδωρή, συναντήθηκε ο Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου, Γιάννης Στεφανάκης, στον χώρο του Δημαρχείου.

Στο πλαίσιο της μεταξύ τους συνεργασίας ,σε επίπεδο φορέων, οι δύο παράγοντες έθεσαν επί τάπητος ζητήματα που αφορούν τον Αγροτικό Συνεταιρισμό, αλλά και ,γενικότερα, το μέλλον του αγροτικού κλάδου στο Οροπέδιο Λασιθίου. Η συζήτηση περιστράφηκε και γύρω από τη συμμετοχή του Δήμου σε Περιφερειακά και  Ευρωπαϊκά Προγράμματα (Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις κ.λπ.) για την προώθηση των αγροτικών προϊόντων αλλά και τον σχεδιασμό για την πιστοποίηση και προστασία από την πανδημία του COVID-19, σε επίπεδο προγραμματικής συνεργασίας.

Ακόμη, η συνάντηση περιλάμβανε τόσο την υπάρχουσα σύγκλισή τους όλα αυτά τα χρόνια, όσο και μελλοντικά σχέδια και δράσεις μεταξύ Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου και Α.Σ.ΟΛ. Οι δυο πλευρές εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη μέχρι τώρα συνεργασία και στήριξη, ενώ σηματοδοτήθηκε και η συνέχιση της ύπαρξης μιας αγαστής και εποικοδομητικής συνεργασίας σε όλα τα επίπεδα.

Στη σύσκεψη παρόντες ήταν ,επίσης, τόσο ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών-Διοικητικών του Δήμου, κ.Τζιράκης Δημήτρης, όσο και η κα.Κοντογιάννη Μαρία, στέλεχος και συνεργάτιδα του Α.Σ.ΟΛ.