Κρήτη

Ηράκλειο

Δωρεάν WiFi σε 6 νέα σημεία στο Μαλεβίζι

wifi

«Έξι νέα σημεία πρόσβασης σε δωρεάν ασύρματο ίντερνετ στο Μαλεβίζι. Ευρυζωνικό δίκτυο υψηλής ταχύτητας με προτεραιότητα σε κοινόχρηστους χώρους και παραλίες. Δικαίωμα στην ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο για όλους. Κατοίκους και επισκέπτες. Το e-Malevizi προχωρά!». Τα παραπάνω δήλωσε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας με την ολοκλήρωση της εγκατάστασης και παράδοση προς χρήση του νέου δικτύου WiFi στο Δήμο Μαλεβιζίου.  

Πρόκειται για νέο ασύρματο ευρυζωνικό δίκτυο υψηλής ταχύτητας που τοποθέτησε ο Δήμος Μαλεβιζίου, αντλώντας χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας WiFi4EU για τη δωρεάν παροχή Wifi σε δημόσιους χώρους.

Τα νέα σημεία εγκατάστασης του ασύρματου δικτύου στο Δήμο Μαλεβιζίου, είναι τα εξής:

1.     Πολιτιστικό Κέντρο Αγίας Μαρίνας, Οδός Μενέλαου Λουντέμη, (Τσαλικάκι)

2.     Πλατεία στο Πολύδροσο Γαζίου

3.     Παραλία Αμμουδάρας (ύψος οδού Διός)

4.     Παραλία Αμμουδάρας (ύψος οδού Μήλου)

5.     Παραλία Αμμουδάρας (ύψος οδού Βαγιάς)

6.     Δημαρχείο Μαλεβιζίου (εσωτερικό WiFi)

 Τονίζεται ότι ο εγκατεστημένος εξοπλισμός διαθέτει μοναδικό σειριακό αριθμό που είναι καταχωρημένος στο μητρώο της κατασκευάστριας εταιρείας στα στοιχεία του Δήμου Μαλεβιζίου. Σε περίπτωση κλοπής δεν είναι λειτουργικός, δεν μπορεί να επανέλθει στην εργοστασιακή του κατάσταση και είναι δυνατή η ανίχνευση και ο εντοπισμός του.  

Η δράση εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής για παροχή ελεύθερου WiFi σε δημόσιους χώρους. Στο πλαίσιο αυτό έχει ήδη προγραμματιστεί η επέκταση του δικτύου με την εγκατάσταση  WiFi στο Αλιευτικό Καταφύγιο της Παντάνασσας. Παράλληλα προχωρά ο σχεδιασμός για την προσθήκη νέων σημείων, καθώς και την αναβάθμιση των υπηρεσιών στις υφιστάμενες εγκαταστάσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη - κακοκαιρία: Έρχονται χιόνια και πολύ κρύο!

Κρήτη: Σύσκεψη Αρναουτάκη με την ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών

Χανιά: Κρέμασαν σκύλο από γέφυρα (φωτο)

Κρήτη

Ηράκλειο

Ξανθός: Ετεροχρονισμένες και ίσως ενοχικές οι εξαγγελίες του κ. Πέτσα

ανδρέας ξανθός

Δήλωση Α. Ξανθού Βουλευτή Ρεθύμνου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, για την επίσκεψη του Σ. Πέτσα:

Συνηθίζεται οι επισκέψεις των Υπουργών σε ένα Νομό και οι εξαγγελίες αναπτυξιακών έργων να δημιουργούν θετικές προσδοκίες στις τοπικές κοινωνίες. Ελπίζουμε λοιπόν η σημερινή επίσκεψη του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Πέτσα στο Ρέθυμνο να συμβάλλει στη γρήγορη κάλυψη ενός σημαντικού χρηματοδοτικού κενού που είχε προκύψει την τελευταία διετία για την περιοχή μας.

Και κυρίως ελπίζουμε ότι, μετά την καταγέλαστη και αποτυχημένη προσπάθεια του πρώην Υπουργού κ. Θεοδωρικάκου να απαξιώσει αρχικά και στη συνέχεια να οικειοποιηθεί για μικροκομματικούς και πελατειακούς λόγους το πρόγραμμα «Φιλόδημος» του ΣΥΡΙΖΑ μετονομάζοντας το σε «Α. Τρίτσης», θα σταματήσει η πολιτική εκμετάλλευση έργων που έχουν σχεδιαστεί από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και έχει διασφαλιστεί η χρηματοδότηση τους από την προηγούμενη κυβέρνηση μέσω ενός καινοτόμου χρηματοδοτικού «εργαλείου» όπως ο «Φιλόδημος». Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι τη διετία 2017-2019, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και το Υπουργείο Εσωτερικών ενίσχυσαν, πέραν της τακτικής χρηματοδότησης μέσω ΚΑΠ, τους Δήμους της Π.Ε. Ρεθύμνου με περίπου 60 εκ ευρώ για αναπτυξιακά έργα ζωτικής σημασίας. Ενώ, αντίθετα, από τον Ιούλιο 2019 μέχρι και σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ έχει ενισχύσει τους ίδιους Δήμους με το πενιχρό ποσό των 14 εκ ευρώ, εκ των οποίων μάλιστα τα 5 εκ. ευρώ αφορούν χρηματοδότηση έργων που η αξιολόγησή τους είχε ολοκληρωθεί αλλά λόγω των πρόωρων εκλογών δεν πρόλαβαν να ενταχθούν στο πρόγραμμα «Φιλόδημος Ι» (κτίριο Φιλαρμονικής και ανέγερση 16ου Δημοτικού Σχολείου). Και το κυριότερο, λόγω των οργανωτικών αλλαγών στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα, υπήρξε μια πολύ σοβαρή καθυστέρηση στην υλοποίηση των δρομολογημένων έργων την προηγούμενη διετία,, η οποία πήγε πίσω το αναπτυξιακό έργο των ΟΤΑ.

Ακριβώς γι’ αυτό, θεωρούμε πολύ ετεροχρονισμένες και ίσως ενοχικές τις εξαγγελίες του κ. Πέτσα ότι η Κρήτη θα αποκτήσει υποδομές που θα την καταστήσουν «ναυαρχίδα» της ανάπτυξης. Ευχόμαστε πραγματικά η τωρινή πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών να έχει συνειδητοποιήσει τα καταστροφικά λάθη του παρελθόντος και να μην αμφισβητήσει τον αναπτυξιακό σχεδιασμό που είχε προηγηθεί και την επιτυχημένη «αρχιτεκτονική»  του προγράμματος «Φιλόδημος». Εμείς από την πλευρά μας, όπως έχουμε δηλώσει εξαρχής, δεν πρόκειται να συρθούμε σε μια ανεύθυνη και παλαιοκομματικού τύπου αντιπολίτευση, που αγνοεί τις ανάγκες της κοινωνίας και τις αγωνίες των ανθρώπων. Παραμένοντας συνεπείς στη στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ για ουσιαστική ενίσχυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, θα συνεχίσουμε να συμβάλλουμε με πολιτικό έλεγχο αλλά και με θετικές προτάσεις στην πρόοδο και ευημερία του τόπου μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πέτσας: Προς χρηματοδότηση από το «Αντώνης Τρίτσης» τα μεγάλα έργα του Δήμου Ηρακλείου

ΠΕΔ Κρήτης - Πέτσας: Έργα, στήριξη και μεταρρυθμίσεις ζήτησαν οι δήμαρχοι από τον υπουργό

Πέτσας από Λασίθι: Προς αντιμετώπιση το θέμα της υποστελέχωσης στην τοπική αυτοδιοίκηση