Κρήτη

Ηράκλειο

Δήμος Μαλεβιζίου: Έκτακτη ειδοποίηση στο κινητό των πολιτών

Δήμος Μαλεβιζίου

Σημαντική για την Πολιτική Προστασία ήταν χθες η συνδρομή των ψηφιακών υπηρεσιών που έχει θέσει ο Δήμος Μαλεβιζίου στην υπηρεσία των δημοτών. Έτσι πολλοί ήταν οι δημότες, αλλά και οι κάτοικοι του Μαλεβιζίου που έλαβαν χθες έκτακτη ειδοποίηση στο κινητό τους τηλέφωνο από τον Δήμο με οδηγίες επιφυλακής και προστασίας στο πλαίσιο της σφοδρής κακοκαιρίας που έπληξε και το Μαλεβίζι.

Το sms στάλθηκε στα κινητά τηλέφωνα των δημοτών του Μαλεβιζίου που έχουν κατεβάσει τη δωρεάν εφαρμογή «Δημότης Μαλεβιζίου». Ένα ψηφιακό εργαλείο που απέδειξε πόσο χρήσιμο είναι και σε καταστάσεις πρόληψης κινδύνου από ακραία καιρικά φαινόμενα.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του δήμου:

"Η διαδικασία για να λαμβάνετε κι εσείς sms στο κινητό σας από το Δήμο Μαλεβιζίου είναι απλή: Κατεβάστε δωρεάν το app «Δημότης Μαλεβιζίου» στο κινητό σας και εγκαταστήστε το επιλέγοντας «ΝΑΙ» στην ερώτηση αν θέλετε να λαμβάνετε ενημερώσεις μέσω της εφαρμογής. Η εφαρμογή «Δημότης Μαλεβιζίου» είναι διαθέσιμη δωρεάν για «κατέβασμα» (download) και εγκατάσταση σε φορητές συσκευές (κινητά τηλέφωνα, tablets κλπ) με λογισμικό ANDROID και iOS. Λειτουργεί σε 24ωρη βάση.

Η εφαρμογή «Δημότης Μαλεβιζίου» είναι διαθέσιμη ήδη από τον περασμένο Μάρτιο ως ένα ακόμη εργαλείο ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης που έθεσε ο Δήμος Μαλεβιζίου στην υπηρεσία των δημοτών., Πρόκειται για πρωτοβουλία που εντάσσεται στο ευρύτερο πλάνο της Δημοτικής Αρχής με τον τίτλο e-Malevizi Project, για ψηφιοποίηση των υπηρεσιών του Δήμου και αποτελεσματική εξυπηρέτηση των δημοτών από το σπίτι τους. Μέσω της εφαρμογής παρέχεται η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων για έκδοση πιστοποιητικών, όπως τα πιστοποιητικά δημοτολογίου, αλλά και η δυνατότητα υποβολής γενικών αιτημάτων, αναφορών και προτάσεων προς τις υπηρεσίες του Δήμου για διάφορα καθημερινά ζητήματα όπως: καθαριότητα, εργασίες πρασίνου, επιδιόρθωση οδοποιίας, επίλυση προβλημάτων ηλεκτροφωτισμού, ύδρευσης, άρδευσης, αναφορές αδέσποτων κλπ.

Κρήτη

Χανιά

Κρήτη: Τον έπιασαν με λαθραίο καπνό

σύλληψη

Συνελήφθη, σήμερα (18/10) το πρωί σε περιοχή του Δήμου Κισσάμου, από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Χανίων, ημεδαπός κατηγορούμενος για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο ειδικών ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της παράνομης κατοχής και διακίνησης καπνού και τσιγάρων, σήμερα το πρωί από αστυνομικούς πραγματοποιήθηκε έλεγχος στον ημεδαπό. κατά την διάρκεια του οποίου βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μία αυτοσχέδια συσκευασία περιέχουσα 530 γραμμάρια καπνού τα οποία δεν έφεραν την απαιτούμενη ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης και ως εκ τούτου στερούνται τελωνειακού ελέγχου και σήμανσης.

Η ποσότητα του καπνού κατασχέθηκε και θα αποσταλεί στο Τελωνείο Χανίων, ενώ η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Κισσάμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: Οι άσκοποι πυροβολισμοί αποκάλυψαν και ...οπλοστάσιο

Κρήτη: 21 συλλήψεις στα αεροδρόμια

Ηράκλειο: Τους πέταξε κροτίδα και τους απείλησε με ρόπαλο!

ESPA BANNER