Κρήτη

Ηράκλειο

Δήμος Ηρακλείου: Τελική Συνάντηση των εταίρων ECORouTs

πολιτιστικο συνεδριακο κεντρο

Η Τελική Συνάντηση της Πράξης «Κοινές Δράσεις για τη δημιουργία πράσινων περιβαλλοντικά φιλικών διαδρομών μέσα σε Τουριστικές Περιοχές» με ακρωνύμιο ECORouTs, πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24/9/2021 στις 13:00 στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ηρακλείου, με αντικείμενο τον απολογισμό της υλοποίησης της, αλλά και την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων της. Η συνάντηση διοργανώνεται από τον Επικεφαλής Εταίρο Δήμο Ηρακλείου / Τμήμα Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων της Διεύθυνσης Προγραμματισμού Οργάνωσης και Πληροφορικής, με συμμετέχοντες εκπροσώπους του Δήμου Ηρακλείου και του υπόλοιπου εταιρικού σχήματος από τους Δήμους Χανίων, Πάφου (Κύπρος) και Αραδίππου (Κύπρος).

Η Πράξη ECOROUTS εντάσσεται στο Πρόγραμμα Συνεργασίας INTERREG V-A «ΕΛΛΑΔΑ–ΚΥΠΡΟΣ 2014-2020» και μέχρι σήμερα, έχει υλοποιήσει μια σειρά από δράσεις που αφορούν τις περιβαλλοντικά φιλικές αστικές μεταφορές, τη βιώσιμη αστική κινητικότητα και την ευαισθητοποίηση του πληθυσμού σε θέματα πράσινης μετακίνησης σε όλες τις πόλεις υλοποίησης, στην Κρήτη και την Κύπρο.

Στην Τελική Συνάντηση πρόκειται να συζητηθούν επίσης, οι καλές πρακτικές που υιοθετήθηκαν από όλους τους εταίρους στις πόλεις που συμμετείχαν στην Πράξη, (Ηράκλειο, Χανιά, Πάφο, Αραδίππου), οι διαδικασίες ολοκλήρωσης, η προοπτική βιωσιμότητας της Πράξης και η χρήση των παραδοτέων της.

Η πράξη ECORouTs υλοποιείται με κεντρικούς σκοπούς:

την ελάττωση των εκπομπών CO2 και άλλων αερίων (ΝΟ2 και SO2) επιβλαβών τόσο για την ανθρώπινη υγεία, όσο και για το φυσικό περιβάλλον

την προώθηση δράσεων που συμβάλλουν στη μείωση των περιβαλλοντικών κινδύνων, οι οποίοι προέρχονται από τις αστικές μεταφορές.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Ηράκλειο: Τελειώνει η πεζοδρόμηση της μικρής Έβανς - Νέο εργοτάξιο στην 1821

Ηράκλειο: "Έσβησε" στην Εντατική ο οδοντίατρος

Ηράκλειο: Ντομάτες Τουρκίας και λουμπούνια Αργεντινής στο πιάτο μας!

 

Κρήτη

Χανιά

Κρήτη: Τον έπιασαν με λαθραίο καπνό

σύλληψη

Συνελήφθη, σήμερα (18/10) το πρωί σε περιοχή του Δήμου Κισσάμου, από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Χανίων, ημεδαπός κατηγορούμενος για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο ειδικών ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της παράνομης κατοχής και διακίνησης καπνού και τσιγάρων, σήμερα το πρωί από αστυνομικούς πραγματοποιήθηκε έλεγχος στον ημεδαπό. κατά την διάρκεια του οποίου βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μία αυτοσχέδια συσκευασία περιέχουσα 530 γραμμάρια καπνού τα οποία δεν έφεραν την απαιτούμενη ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης και ως εκ τούτου στερούνται τελωνειακού ελέγχου και σήμανσης.

Η ποσότητα του καπνού κατασχέθηκε και θα αποσταλεί στο Τελωνείο Χανίων, ενώ η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Κισσάμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: Οι άσκοποι πυροβολισμοί αποκάλυψαν και ...οπλοστάσιο

Κρήτη: 21 συλλήψεις στα αεροδρόμια

Ηράκλειο: Τους πέταξε κροτίδα και τους απείλησε με ρόπαλο!

ESPA BANNER