Κρήτη

Ηράκλειο

Δήμος Ηρακλείου: Συνάντηση Αντιδημάρχου Τουρισμού με την Υφυπουργό Τουρισμού

Σισαμακης - Ζαχαρακη

Την στρατηγική του Δήμου Ηρακλείου στον τομέα του τουρισμού και τις νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί από την πανδημία του Covid-19 συζήτησε ο Αντιδημάρχος Τουρισμού Γιώργος Σισαμάκης σε συνάντηση που είχε με την Υφυπουργό Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη στην Αθήνα. 

Έγινε διεξοδική παρουσίαση της τουριστικής πολιτικής του Δήμου, ενώ δόθηκε έμφαση στην ανάπτυξη του επιχειρησιακού σχεδιασμού όσον αφορά στη θεματική ενότητα της γαστρονομίας, ο οποίος (σχεδιασμός) ακολουθεί τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού για την ανάπτυξη ενός γαστρονομικού προορισμού. 

Αναφέρθηκαν ενδεικτικά οι δράσεις που υλοποιούνται τα τελευταία χρόνια από τον Δήμο Ηρακλείου προς την συγκεκριμένη κατεύθυνση ενώ η Υφυπουργός προσκλήθηκε να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις «Ημέρες Κρητικής γαστρονομίας 2021» στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2021, πρόσκληση που έκανε αποδεκτή. 

Η Yφυπουργός από την πλευρά της, τόνισε την ιδιαίτερη σημασία που έχει η ανάπτυξη των θεματικών μορφών τουρισμού και ιδιαίτερα της γαστρονομίας, η οποία αποτελεί και προτεραιότητα του Υπουργείου για την επόμενη περίοδο. Μάλιστα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, η επιχειρησιακή στρατηγική του Ηρακλείου για τη γαστρονομία κατά περίπτωση μπορεί να αποτελέσει καλή πρακτική  και για άλλες πόλεις της χώρας. 

Μετά την συνάντηση ο Αντιδήμαρχος κ. Σισαμάκης δήλωσε: «Είχαμε μια εποικοδομητική συζήτηση με την κ. Υφυπουργό, με την οποία άλλωστε συνεργαζόμαστε πολύ καλά. Είναι για εμάς μια επιβράβευση όταν η πολιτική του Δήμου Ηρακλείου στον τομέα του τουρισμού  γίνεται καλή πρακτική και για άλλους Δήμους. 

Με εξωστρέφεια, συνεργασία όλων των αρμόδιων φορέων και ολοκληρωμένο σχεδιασμό, το Ηράκλειο μπορεί να πετύχει τους στόχους του στον τουρισμό και να εξελιχθεί σε πόλη – προορισμό». 

ειδησεις σημερα 

Γούρνες: Πρόχειρος καταυλισμός Ρομά με μπουγάδες και σκουπίδια μια "ανάσα" από το Δημαρχείο

Πλακιωτάκης: Στο Λιμενικό ο έλεγχος της επιβίβασης στα πλοία - Αναλυτικά τα μέτρα

Βενιζέλειο: "Αυξάνονται οι εμβολιασμοί των εργαζομένων", λέει ο πρόεδρός τους

Κρήτη

Κρήτη - κορωνοϊός: Πόσοι πολίτες έχουν εμβολιαστεί

εμβολιο

Με την ανησυχία να κορυφώνεται τόσο με αφορμή τους 5 θανάτους μέσα σε ένα 24ωρο από επιπλοκές του κορωνοϊού στα νοσοκομεία της Κρήτης, όσο και με την αύξηση των κρουσμάτων, οι εμβολιασμοί στα κέντρα του νησιού συνεχίζονται. 

Αναλυτικά τα στοιχεία:

Στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου το σύνολο των εμβολιασμών είναι 415.948 (χθες έγιναν 2.395), την πρώτη δόση έκαναν 199.587 πολίτες, το σύνολο των ολοκληρωμένων εμβολιασμών είναι 190.037, ενώ την αναμνηστική δόση έκαναν 44.036 πολίτες.

Στην ΠΕ Χανίων το σύνολο των εμβολιασμών είναι 233.438 (χθες έγιναν 1.342), τουλάχιστον μία δόση έκαναν 113.438, το σύνολο των ολοκληρωμένων εμβολιασμών είναι 106.459, ενώ την αναμνηστική δόση έκαναν 22.171 πολίτες.

Στην ΠΕ Ρεθύμνου το σύνολο των εμβολιασμών είναι 112.777 (χθες έγιναν 690), την πρώτη δόση έκαναν 55.715, το σύνολο των ολοκληρωμένων εμβολιασμών είναι 52.277 και την αναμνηστική δόση έκαναν 11.475 πολίτες.

Στην ΠΕ Λασιθίου το σύνολο των εμβολιασμών ειναι 120.106 (χθες έγιναν 815), την πρώτη δόση έκαναν 59.120 πολίτες, το σύνολο των ολοκληρωμένων εμβολιασμών είναι 56.590, ενώ την αναμνητισκή δόση έκαναν 14.425 πολίτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο - Ιερός Ναός Αγίου Τίτου: Ξεκινούν εργασίες συντήρησης

Κρήτη: "Καμπάνες" σε υπαλλήλους κρεοπωλείων για μη χρήση μάσκας

Επιχειρηματίας αγνοείται εδώ και ένα χρόνο – Η σύντροφος του μιλάει για αρπαγή

ESPA BANNER