Κρήτη

Ηράκλειο

Δήμος Ηρακλείου: Σταθερή επιλογή οι πολιτικοί γάμοι

πολιτικός γάμος

Μπορεί η πανδημία να έχει βάλει στον “πάγο” ένα μεγάλο κομμάτι από τις κοινωνικές εκδηλώσεις, ωστόσο οι πολιτικοί γάμοι εξακολουθούν να τελούνται προσαρμοζόμενοι- βέβαια- στις συνθήκες covid της τρέχουσας υγειονομικής συγκυρίας.

“Τηρούνται όλα τα μέτρα ασφάλειας, με την παρουσία περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων” υπογράμμισε μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη η αντιδήμαρχος Διοικητικών Υποθέσεων Μαρία Καναβάκη, η οποία αναφέρθηκε και στην ανοδική τάση που παρουσιάζουν τα σύμφωνα συμβίωσης στον δήμο!

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η κ Καναβάκη, κατά μέσο όρο τις τελευταίες χρονιές οι πολιτικοί γάμοι που τελούνται στη Λότζια ανέρχονται στους 450, και συγκεκριμένα ήταν 422 το 2020, 441 το 2019 και 471 το 2018, στοιχεία που υποδεικνύουν ότι οι πολιτικοί γάμοι αποτελούν μια δημοφιλή επιλογή, η οποία διατηρείται και το 2021 από τα ζευγάρια που αποφάσισαν να ενώσουν τις ζωές τους.

Βάσει των νέων υγειονομικών πρωτοκόλλων, οι παρόντες κατά την τελετή στο δημαρχείου δεν μπορούν να ξεπερνούν τους 9, μαζί και με τον αντιδήμαρχο και τον γραμματέα. Παρά τον αυστηρό αυτόν περιορισμό, εξακολουθούν να αποτελούν “λύση”, κυρίως, στις περιπτώσεις που η νύφη είναι έγκυος.

Σύμφωνο Συμβίωσης

Μια εναλλακτική, που αρχίζει να κερδίζει έδαφος, σύμφωνα με απολογιστικά στοιχεία του 2020 που έδωσε η αντιδήμαρχος είναι το σύμφωνο συμβίωσης.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία από το Ληξιαρχείο, το 2020 τα σύμφωνα που υπογράφησαν ήταν 221, το 2018 ήταν 140 και το 2019 ήταν 213!

Πάντως, η κ Καναβάκη δεν επιβεβαιώσει περίπτωση στο Ηράκλειο όπου το σχετικό σύμφωνο υπεγράφη ανάμεσα σε ομόφυλο ζευγάρι.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ: Κορωνοϊός: "Κλειδώνει" για τέσσερις ημέρες το Βενιζέλειο!

Νοσοκομεία Κρήτης: Αριθμός ρεκόρ ασθενών με κορωνοϊό!

Κρήτη - τροχαία: Περισσότεροι νεκροί φέτος παρά το lockdown!

Κρήτη

Ηράκλειο

Επιστολή Φραγκάκη σε Καραμανλή για την οδική σύνδεση του αεροδρομίου Καστελλίου

Φραγκάκης

Επιστολή προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κωνσταντίνο Καραμανλή απέστειλε ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας κ. Μανώλης Φραγκάκης με την οποία ζητάει την αναθεώρηση της μελέτης κατασκευής του έργου που αφορά την οδό σύνδεσης του νέου Διεθνούς Αεροδρομίου Καστελλίου με την οδό Αρκαλοχωρίου-Βιάννου.

Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος προτείνει ο συνδετήριος δρόμος αεροδρομίου με την οδό Αρκαλοχωρίου Γαζέπι Μύλος, μήκους 6 χλμ, να κατασκευαστεί στα πρότυπα κλειστού αυτοκινητόδρομου με δύο κλάδους και δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση με παράπλευρο οδικό δίκτυο και να κατασκευαστεί ένας σύγχρονος και ασφαλής κόμβος στο σημείο που τέμνεται με τον δρόμο Αρκαλοχώρι-Γαζέπι Μύλος, προκειμένου να διευκολυνθεί η πρόσβαση κατοίκων και επισκεπτών από και προς την ενδοχώρα του Δήμου.

Όπως επισημαίνεται στην επιστολή, το υπάρχον σχέδιο προβλέπει – στο ανωτέρω τμήμα - την κατασκευή ανοιχτού αυτοκινητόδρομου μιας λωρίδας ανά κατεύθυνση, με συνέπεια να ελλοχεύει σοβαρός κίνδυνος των διερχόμενων οδηγών, δεδομένης της σημαντικής αύξησης της κυκλοφορίας που θα σημειωθεί τα επόμενα χρόνια λόγω της λειτουργίας του νέου αεροδρομίου.    

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με αφορμή την ιδιωτικοποίηση του Ενετικού Λιμένα. Γράφει ο Μανόλης Ν. Σφακιανάκης

Ηράκλειο - Εστίαση: Επιπλέον μέτρα στήριξη ζήτησαν οι επαγγελματίες

Ηράκλειο: Το πασχαλινό ωράριο των καταστημάτων