Κρήτη

Ηράκλειο

Δήμος Χερσονήσου: Νέος αντιδήμαρχος και πρόεδρος Λιμενικού Ταμείου

Μπαγουράκης - Σέγκος

Ανέλαβαν καθήκοντα και επίσημα σήμερα ο νέος Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Δια Βίου Μάθησης, Νέας Γενιάς και Εθελοντισμού Δήμου Χερσονήσου, Γιώργος Μπαγουράκης, και ο νέος Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, Κώστας Παρλαμάς, πρώην Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Χερσονήσου κατά την προηγούμενη δημοτική περίοδο 2014-2019.

Σύμφωνα με τη με αρ. 31/2021 απόφαση Δημάρχου, ο κ. Μπαγουράκης αναλαμβάνει την εποπτεία και την ευθύνη του Γραφείου Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτικής Ισότητας των Φύλων σε θέματα Εθελοντισμού και σε θέματα της Πολιτικής Ισότητας των Φύλων και του Γραφείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Πολιτισμού, σε θέματα Πολιτισμού, Διά βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς, του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής της Διεύθυνσης Διοικητικών Υπηρεσιών.

Ο κ. Παρλαμάς με τον κ. Σέγκο
Ο κ. Παρλαμάς με τον κ. Σέγκο

Ο Δήμαρχος Χερσονήσου, Γιάννης Σέγκος δήλωσε: «Ο Γιώργος Μπαγουράκης είναι δημοτικός σύμβουλος και στέλεχος της δημοτικής μας παράταξης, που με τη μέχρι σήμερα πορεία του στα κοινά έχει έμπρακτα αποδείξει ότι εργάζεται μεθοδικά και καταβάλλει κάθε προσπάθεια για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής για τους κατοίκους και τους επισκέπτες μας. Ως δημοτική αρχή στοχεύουμε πάντα ψηλότερα, γι΄ αυτό και προσθέσαμε τη συγκεκριμένη αντιδημαρχία στο σχήμα διοίκησης του Δήμου Χερσονήσου, καθώς πραγματικά πιστεύουμε στην καθοριστική συμβολή του έργου που θα παράγει για την ανάπτυξη και αναζωογόνηση της περιοχής μας. Τη διοίκηση του δημοτικού Λιμενικού Ταμείου αναλαμβάνει ένα δοκιμασμένο και ικανό αυτοδιοικητικά στέλεχος, ο Κώστας Παρλαμάς, κάτι το οποίο έχει αποδείξει στην προηγούμενη πορεία του.»
Οι κ.κ. Μπαγουράκης και Παρλαμάς ευχαρίστησαν το Δήμαρχο για την εμπιστοσύνη του και την τιμητική επιλογή του να αναλάβουν καίριες θέσεις ευθύνης. «Με βαθιά πίστη δηλώνω ότι θα συνεχίσω να ασκώ απρόσκοπτα τα νέα μου καθήκοντα, με γνώμονα την υλοποίηση του οράματος της δημοτικής αρχής,» ανέφερε ο κ. Μπαγουράκης. Έτοιμος να συμβάλλει στην αναπτυξιακή πορεία του τόπου, δήλωσε ο κ. Παρλαμάς.
Να σημειωθεί ότι η έδρα της Αντιδημαρχίας θα είναι στο δημοτικό κατάστημα Λιμένα Χερσονήσου.

 

Διαβάστε επίσης:

Κοφτερίδης στο Ράδιο Κρήτη: Lockdown στο Ηράκλειο όπως τον Μάρτιο

Κρήτη - κορωνοϊός: Ιικό φορτίο σε λύματα περιοχών που ήταν "καθαρές"

Κρήτη - κορωνοϊός: "Έκρηξη" εισαγωγής ασθενών στα νοσοκομεία!

 

Κρήτη

Κρήτη - κορωνοϊός: Σε ποια σχολεία βρέθηκαν κρούσματα

σχολείο

Αρκετά σχολικά τμήματα σε όλη τη χώρα έχουν τεθεί σε αναστολή μετά τα κρούσματα που βρέθηκαν.

Φυσικά τα self test στα οποία υποβάλλονται οι μαθητές, διέκοψαν την μεγάλη διασπορά του ιού στα σχολεία, καθώς οι μαθητές υποχρεούνται να κάνουν το τεστ πριν φτάσουν στο σχολείο και σε περίπτωση που βγουν θετικοί δεν θα πρέπει να πάνε.

Ειδικότερα περίπου 160 σχολεία, τμήματα και σχολικές τάξεις ανέστειλαν τη λειτουργία τους μέχρι το πρωί της Δευτέρας (19/4), ενώ το πρωί της περασμένης Παρασκευής δεν ξεπερνούσαν τα 79.

Σε 29 περιπτώσεις έκλεισαν ολόκληρα σχολικά συγκροτήματα.

Να σημειωθεί ότι οι σχολικές μονάδες σε πλήρη αναστολή αποτελούν το 1,3389% του συνόλου των σχολείων, ενώ τα τμήματα σχολείων σε μερική αναστολή το 0,8267% του συνόλου των τμημάτων. Στη αναλυτική λίστα που ακολουθεί, δεν περιλαμβάνονται τα σχολεία σε υποχρεωτική αναστολή λόγω lockdown.

Στην Κρήτη σε 10 σχολεία ανεστάλη η λειτουργία τμημάτων, λόγω κρουσμάτων, και συγκεκριμένα στα Λύκεια Αγίας Βαρβάρας, Επισκοπής, Ιεράπετρας, Βάμου, Νέας Κυδωνίας, Μοιρών, στο 11ο Λύκειο Ηρακλείου, στο 2ο και το 5ο ΕΠΑΛ, και στο Ειδικό Γυμνάσιο Ηρακλείου, του οποίου η λειτουργία ανεστάλη.

Δείτε τα σχολεία στο site του Υπουργείου Παιδείας ΕΔΩ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο: Παρουσία Πλακιωτάκη η συζήτηση για την παραχώρηση του λιμανιού - Τι ζητάει ο δήμος

Κρήτη - κορωνοϊός: 91 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Ηράκλειο: Διαγραμμίσεις, κολονάκια και... αγανάκτιση στη Λεωφόρο Κνωσού (βίντεο-φωτο)