Κρήτη

Ηράκλειο

Δήμος Χερσονήσου: Αναβάλλεται η διανομή προϊόντων

Διανομή Προιοντων

Στο πλαίσιο υλοποίησης της πράξης ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ 2018-2019 – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ MIS 5029840, η Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Κρήτης είχε σχεδιάσει να πραγματοποιήσει διανομή ειδών παντοπωλείου (αλεύρι, γάλα εβαπορέ, ζάχαρη, ζυμαρικά, ρύζι, φακές, φασόλια) από τις αποκεντρωμένες προμήθειες του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής Βοήθειας και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΤΕΒΑ), μέσω των φορέων που συμμετέχουν στην Κοινωνική Σύμπραξη της Περιφέρειας Κρήτης σε ωφελούμενες οικογένειες του ΤΕΒΑ.

Μετά τη νέα εγκύκλιο για τον περιορισμό των συναθροίσεων με σκοπό την αποφυγή μετάδοσης και διασποράς του κορωναϊού και την προστασία της δημόσιας υγείας, καθώς και έπειτα από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε εκτάκτως στην Περιφέρεια Κρήτης αργά την Παρασκευή 13 Μαρτίου με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων παραγόντων, αποφασίστηκε η 2η διανομή νέων προμηθειών ΤΕΒΑ να αναβληθεί μέχρι νεωτέρας. 

Επομένως, ο Δήμος Χερσονήσου -ως συμπράττων φορέας- δεν θα πραγματοποιήσει την διανομή στους δικαιούχους του ΚΕΑ-ΤΕΒΑ την Τετάρτη 18, Πέμπτη 19 και Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020 και ώρες 09.00-14.00 στις Παιδικές Κατασκηνώσεις στη περιοχή Κοκκίνι Χάνι, όπως είχε ανακοινωθεί. Θα υπάρξει εκ νέου ενημέρωση.

Κρήτη

Ηράκλειο

Δυσοσμία από λύματα σε γειτονιά του Ηρακλείου - Έκκληση στη ΔΕΥΑΗ

λυματα

Με την ανυπόφορη οσμή των λυμάτων που έχουν κατακλύσει τη γειτονιά τους ζουν τις τελευταίες ώρες οι κάτοικοι των οδών Ηρακλή και Κολοκοτρώνη, στην περιοχή Κορώνι Μαγαρά.

Σύμφωνα με καταγγελίες που έγιναν στο Ράδιο Κρήτη και στο ekriti.gr, η ΔΕΥΑΗ δεν ανταποκρίνεται στις τηλεφωνικές κλήσεις των πολιτών οι οποίοι προσπαθούν να ενημερώσουν την δημοτική επιχείρηση για το πρόβλημα, ώστε συνεργείο να μεταβεί στο σημείο και να αποκαταστήσει το πρόβλημα.

"Είναι αφόρητη η κατάσταση, δεν απαντούν δυστυχώς στα αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα που κάνουμε στη ΔΕΥΑΗ, με συνέπεια να μην μπορούμε να βγούμε από τα σπίτια μας, ή να ανοίξουμε το παράθυρό μας. Κάνουμε έκκληση στην δημοτική επιχείρηση να στείλει τεχνικούς στην γειτονιά μας", ανέφεραν χαρακτηριστικά οι δημότες.

(Φωτογραφία αρχείου)