Κρήτη

Ηράκλειο

Δήμος Γόρτυνας: 15.000 ευρώ για δωρεάν Wi-Fi σε δημόσιους χώρους

wi-fi

Χρηματοδότηση 15.000 ευρώ για την δημιουργία σημείων δωρεάν ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο (Wi-Fi) σε δημόσιους χώρους (δημόσια κτίρια, πλατείες κλπ.), εξασφάλισε ο δήμος Γόρτυνας, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος WiFi4EU. Μέσω της υλοποίησης του προγράμματος, οι δημότες και οι επισκέπτες του Δήμου Γόρτυνας θα έχουν την ευκαιρία να συνδέονται δωρεάν στο διαδίκτυο, σε δημόσιους χώρους που θα επιλεχθούν το επόμενο διάστημα, ενώ ο Δήμος θα έχει την δυνατότητα να αναβαθμίσει τις υπηρεσίες του προς τους πολίτες. 

Η υποβολή των αιτήσεων πραγματοποιήθηκε στις 19 και 20 Σεπτεμβρίου, με τον Εκτελεστικό Οργανισμό Καινοτομίας και Δικτύων της Ε.Ε. να δέχεται περισσότερες από 11.000 αιτήσεις, από 30 ευρωπαϊκές χώρες. Κουπόνια αξίας 15.000 ευρώ για την κάλυψη του κόστους εγκατάστασης σημείων δωρεάν Wi-Fi θα λάβουν 1.780 Δήμοι της Ευρώπης, μεταξύ των οποίων 74 Δήμοι της Ελλάδας.  

Η πρωτοβουλία WiFi4EU αποσκοπεί στην παροχή υψηλής ποιότητας πρόσβασης στο διαδίκτυο για τους πολίτες και τους επισκέπτες όλων των χωρών της Ε.Ε.

«Η αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών αποτελεί προτεραιότητα για την δημοτική αρχή. Μέσω του πρωτοποριακού προγράμματος WiFi4EU της Ε.Ε., οι δημότες και οι επισκέπτες του Δήμου μας θα μπορούν να συνδεθούν ελεύθερα, σε υψηλές ταχύτητες, στο διαδίκτυο, χρησιμοποιώντας το κινητό τους τηλέφωνο, τον υπολογιστή ή το τάμπλετ τους. Ο Δήμος Γόρτυνας θα συνεχίσει την προσπάθεια ανάπτυξης νέων ψηφιακών υπηρεσιών, με στόχο την βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών» δήλωσε ο Δήμαρχος Γόρτυνας, Ελευθέριος Κοκολάκης. 

Κρήτη

Δίκη Γιακουμάκη: Διακόπηκε για τις 6 Ιουλίου η εκδίκαση των 8 εφέσεων

δικη γιακουμακη

Διακόπηκε για την Τρίτη 6 Ιουλίου η εκδίκαση των 8 εφέσεων στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη λόγω θανάτου συγγενικού προσώπου Α’ βαθμού της Εισαγγελέως.

Κατά τη χθεσινή ακροαματική διαδικασία που κύλησε ομαλά κατέθεσαν τρεις ακόμα συμφοιτητές του αείμνηστου σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής ενώ σήμερα, σύμφωνα με το epirus-tv, επρόκειτο να καταθέσει η υπεύθυνη της εστίας της σχολής.

Η εν λόγω δίκη εφόσον δεν κληθούν και άλλοι μάρτυρες οδεύει προς ολοκλήρωση κάτι που αναμένουν με αγωνία οι οικείοι του Βαγγέλη οι οποίοι θα βρεθούν για μία ακόμα φορά στα Ιωάννινα σε λίγες εβδομάδες.

Υπενθυμίζεται ότι η συγκινησιακή φόρτιση τις προηγούμενες ημέρες της μητέρας, του πατέρα αλλά και της αδερφής του Βαγγέλη υπήρξε όπως ήταν αναμενόμενο μεγάλη.

Αυτό που ζητά η οικογένεια 6,5 χρόνια μετά είναι να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση και να λυτρωθεί η ψυχή του Βαγγέλη τους.

ειδησεις σημερα

Ηράκλειo: Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους λόγω βλάβης

Ηράκλειο: Έδωσε δουλειά στο παιδί που πήγε να τον κλέψει - Το "ευχαριστώ" ήρθε 25 χρόνια μετά

Ηράκλειο: Αυτοκίνητα κινητές "βόμβες" - Δεν υπάρχουν λεφτά ούτε για τα λάδια