Κρήτη

Ηράκλειο

Δήμος Φαιστού: Τρόφιμα σε οικογένειες με πραγματική ανάγκη για 7 εβδομάδες

δήμος φαιστού διανομή τροφίμων

Τρόφιμα σε περισσότερες από 250 οικογένειες του Δήμου Φαιστού που έχουν πραγματική ανάγκη διένειμε η Δημοτική Αρχή, στο πλαίσιο του Δημοτικού Σχεδίου Ετοιμότητας που έχει καταρτίσει με αφορμή τις αρνητικές συνέπειες από τον κορωνοϊό.

Η διανομή έγινε με επικεφαλής το Δήμαρχο Φαιστού Γρηγόρη Νικολιδάκη και την υποστήριξη των συναρμόδιων αντιδημάρχων. Ο Δήμος Φαιστού παρείχε τρόφιμα σε οικογένειες με αποδεδειγμένη δυσκολία διαβίωσης, καθώς και στην Ιερά Μονή Καλυβιανής. Παρά το γεγονός πως η διανομή πραγματοποιήθηκε μία εβδομάδα πριν από τη Μεγάλη Εβδομάδα, αυτή δεν θα είναι η μοναδική, καθώς με βάση το Σχέδιο Ετοιμότητας του Δήμου Φαιστού, οι διανομές θα συνεχιστούν ακόμα για 7 εβδομάδες τουλάχιστον, με την ελπίδα ότι μέχρι τότε η χώρα θα έχει επανέλθει στην κανονικότητα.

«Είναι ελάχιστη υποχρέωση μας σε αυτές τις δύσκολες στιγμές να δημιουργήσουμε ένα πλέγμα προστασίας για όλους τους συμπολίτες μας, για όλους τους συνανθρώπους που έχουν ανάγκη» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Φαιστού Γρηγόρης Νικολιδάκης για να προσθέσει:

«Η διανομή των τροφίμων επί 7 εβδομάδες αποτελεί μέρος μιας γενικότερης προσπάθειας στο πλαίσιο του Δημοτικού Σχεδίου Ετοιμότητας που έχουμε καταρτίσει και απλώνεται σε διάφορους άξονες. Αυτή η δράση, αλλά και όλες οι δράσεις που προγραμματίζουμε και υλοποιούμε σε αυτή την αρκετά δύσκολη περίοδο, δεν θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν αν δεν υπήρχαν άνθρωποι της προσφοράς, άνθρωποι που στηρίζουν το συνάνθρωπο, άνθρωποι που αναγνωρίζουν το πόσο σημαντικό είναι αυτές οι εποχές να μας βρίσκουν ενωμένους. Όλους αυτούς τους ανθρώπους, δεν μπορώ παρά να τους ευχαριστήσω για όλη την προσπάθεια και συμπαράσταση τους, όπως επίσης και να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες μου, που καθημερινά προσπαθούν, σχεδιάζουν και στηρίζουν όλες αυτές τις δράσεις, για να αποδείξουμε όλοι μαζί ότι σε τόσο μεγάλες δυσκολίες, μπορούμε και θα τα καταφέρουμε».

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Έφυγε από τη ζωή η αρχαιολόγος Κατερίνα Μυλοποταμιτάκη

κατερίνα μυλοποταμιτάκη

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 71 ετών, η γνωστή Αρχαιολόγος του Ηρακλείου και πρώην έφορος Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, Κατερίνα Μυλοποταμιτάκη.

Η γνωστή και ιδιαίτερα αγαπητή στην κοινωνία του Ηρακλείου Αρχαιολόγος έδωσε πολύχρονη μάχη με την επάρατη νόσο και σήμερα τα ξημερώματα άφησε την τελευταία της πνοή.

Η κηδεία της έγινε σήμερα Σάββατο, στις 4 το απόγευμα στη γενέτειρα της, τους Κουνάβους του δήμου Αρχανών Αστερουσίων

Ποιά ήταν η Κατερίνα Μυλοποταμιτάκη

Η Κατερίνα Μυλοποταμιτάκη γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1950. 

Το 1974 αποφοίτησε από το Ιστορικό Αρχαιολογικό  τμήμα της Φιλοσοφικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάστηκε στη Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηρακλείου και από το 1977 ως το 2011 στην 13η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων του Υπ. Πολιτισμού. Επίτιμη τμητατάρχης Βυζαντινών Μουσείων. 

Είχε συμμετάσχει σε συνέδρια με ανακοινώσεις και δημοσιεύσει βυζαντινά μνημεία σε επιστημονικά περιοδικά.

Παράλληλα επιμελήθηκε τις εκδόσεις: Οίνος παλαιός οιδύποτος. Το κρητικό κρασί από την Αρχαιότητα ως τα νεότερα χρόνια Ηράκλειο 2002, Παναγία Κερά Κριτσάς (του οποίου είναι και συγγραφέας) Ηράκλειο 2005, Έλτυνα Sconavi Κουνάβοι 2007.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: Στο "κόκκινο" και σήμερα ο υδράργυρος στο νησί (βίντεο)

Ηράκλειο: Σύγκρουση μηχανής με αυτοκίνητο - Στο νοσοκομείο ένας άνδρας