Κρήτη

Ηράκλειο

Δίκαιες αποζημιώσεις για το Καστέλι ζητά ο Β. Κεγκέρογλου

κεγκέρογλου

Με ερώτηση του προς το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, ο γραμματέας της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου ζητά δίκαιες αποζημιώσεις για όσους χάνουν τη γη υψηλής παραγωγικότητας

 

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

 

Το Νέο Διεθνές Αεροδρόμιο Καστελίου, όπως το εμπνευστήκαμε και υιοθετήθηκε από όλες τις Κυβερνήσεις είναι ένα από τα σημαντικότερα αναπτυξιακά έργα της χώρας, που θα εξυπηρετεί την οικονομία της Κρήτης για τις επόμενες δεκαετίες αλλά θα αλλάξει και την φυσιογνωμία της περιοχής , το οικονομικό και κοινωνικό γίγνεσθαι.

Ωστόσο, απαιτείται ένας συνολικός σχεδιασμός και συνεχής εγρήγορση της πολιτείας για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων, την όσο το δυνατόν ταχύτερη κατασκευή των αναγκαίων έργων οδικής διασύνδεσης αλλά και την άμεση καταβολή των απαλλοτριώσεων, καθώς πολλοί από τους ιδιοκτήτες είναι αγρότες, οι οποίοι χάνουν τη γη υψηλής παραγωγικότητας στις καλλιέργειες τους και είναι ήδη αντιμέτωποι με οικονομικά προβλήματα.

Επειδή απαιτούνται άμεσες αποφάσεις και νομοθετικές ρυθμίσεις από όλα τα συναρμόδια Υπουργεία που θα λύνουν τα προβλήματα για τη δημιουργία του έργου διεθνούς εμβέλειας, χωρίς την οικονομική και κοινωνική εξόντωση των κατοίκων.

επειδή στόχος πρέπει να είναι δίκαιες αποζημιώσεις στους ιδιοκτήτες και αγρότες που αναγκάζονται ουσιαστικά να αλλάξουν ζωή με προσαύξηση του ποσού αποζημίωσης για τον δικαιούχο, όπως θα αποφασιστεί από τη δικαιοσύνη, με βάση μια προοδευτική κλίμακα έως 50%, ανάλογα με το ποσοστό της αγροτικής περιουσίας του που απαλλοτριώνεται και

επειδή είναι μεγάλος αριθμός ιδιοκτητών αγροτών γης αποξενώνεται από την παραγωγική του δύναμη.

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

 

Ποιος ο γενικότερος σχεδιασμός της Κυβέρνησης για το Νέο διεθνές αεροδρόμιο Καστελίου και σε ποιες ενέργειες θα προβείτε για την άμεση καταβολή των απαλλοτριώσεων;

Προτίθεστε να εξετάσετε την πρόταση μας για την δίκαιη αποζημίωση των ιδιοκτητών που αποξενώνονται από την παραγωγή;

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Που θα λειτουργήσει ο πρώτος νόμιμος οίκος ανοχής

οικος ανοχης

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος προκειμένου να πέσουν οι υπογραφές για την αδειοδότηση του πρώτου νόμιμου οίκου ανοχής στο Ηράκλειο. Πρόκειται για τον πρώτο οίκο ο οποίος θα λειτουργεί με την προβλεπόμενη άδεια που απαιτείται, μετά και την ψήφιση του νέου νόμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτές τις ημέρες ελέγχεται από την υγειονομική υπηρεσία ενώ τις επόμενες, αναμένεται να πέσουν και οι υπογραφές για την αδειοδότησή του.

Το κτίριο που θα στεγάσει τον συγκεκριμένο οίκο δεν θα βρίσκεται στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου, κάτι που προβλέπει ο νέος νόμος.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο νέος οίκος ανοχής βρίσκεται επί της Ηρακλείου - Μοιρών, πολύ κοντά στο Ηράκλειο.

Την ίδια ώρα συνεχίζεται το "άνοιξε - κλείσε" με τους υφιστάμενους οίκους στο Ηράκλειο με τη τις Αρχές από τη μία να τους σφραγίζουν λόγω έλλειψης αδείας και από την άλλη εκείνοι να ανοίγουν ξανά...

Γ.Π.