Κρήτη

Ηράκλειο

Διανομή προϊόντων ΤΕΒΑ από τον Δήμο Χερσονήσου

τρόφιμα ΤΕΒΑ

Στο πλαίσιο υλοποίησης της πράξης ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ 2018-2019 – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ MIS 5029840, η Δ/νση Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Κρήτης θα πραγματοποιήσει διανομή ειδών κρεοπωλείου (μοσχαρίσιο κρέας, χοιρινό κρέας, αυγά) από τις αποκεντρωμένες προμήθειες του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής Βοήθειας και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΤΕΒΑ), που θα διατεθούν μέσω των φορέων που συμμετέχουν στην Κοινωνική Σύμπραξη της Περιφέρειας Κρήτης σε ωφελούμενες οικογένειες του ΤΕΒΑ.
Ο Δήμος Χερσονήσου -ως συμπράττων φορέας- θα πραγματοποιήσει την διανομή στους δικαιούχους του ΚΕΑ-ΤΕΒΑ την Δευτέρα 16 και Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019 και ώρες 09.00-14.00 στις Παιδικές Κατασκηνώσεις στην περιοχή Κοκκίνι Χάνι (ως σημείο διανομής). Θα διατεθούν και αδιάθετα υπόλοιπα ως πλεονασματικές ποσότητες από προηγούμενες διανομές.
Υπενθυμίζεται ότι η παράδοση των προϊόντων στον ωφελούμενο του ΤΕΒΑ γίνεται με χρήση του ΑΜΚΑ και ψηφιακή υπογραφή. Αν ο ωφελούμενος δεν δύναται να προσέλθει αυτοπροσώπως στο σημείο διανομής, τα προϊόντα μπορούν να παραλαμβάνονται από τρίτο πρόσωπο που φέρει Εξουσιοδότηση με βεβαίωση γνησίου υπογραφής. 
Στους ωφελούμενους που για αντικειμενικούς λόγους (π.χ. λόγοι υγείας, ηλικίας, αναπηρίας κλπ) δεν δύνανται να μεταβούν στο σημείο διανομής, τα προϊόντα τους παραδίδονται κατ’ οίκον. Και στις δύο ανωτέρω περιπτώσεις θα τίθεται και ψηφιακά η υπογραφή του παραλαβόντα. Τέλος, ο ωφελούμενος έχει δικαίωμα λήψης της σακούλας για όσο χρονικό διάστημα πραγματοποιείται η διανομή. Όταν η διανομή περατωθεί, ο ωφελούμενος δεν έχει δικαίωμα λήψης των προϊόντων της διανομής.

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Θετικό στον κορωνοϊό ζευγάρι ηλικιωμένων στη Μεσαρά

εμβόλιο,COVID-19

Σε καραντίνα στο σπίτι τους βρίσκεται από την Πέμπτη (6/8) ένα ζευγάρι ηλικιωμένων στη Μεσαρά το οποίο βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό.

Πρόκειται για ζευγάρι το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες ειχε επιστρέψει στην Αθήνα και χθες μετέβη στο ΠΑΓΝΗ με ήπια συμπτώματα. Υποβλήθηκαν σε τεστ τα αποτελέσματα του οποίου έδειξαν ότι και οι δύο είναι θετικοί.

ΑΠοφασίστηκε ο κατ'οίκον περιορισμός τους αφού η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή και δεν χρειάζονται νοσηλεία.