Κρήτη

Ηράκλειο

Διαμαρτύρονται για την "συνδικαλιστική δίωξη του συναδέλφου τους"

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Κινητοποίηση, ενάντια στη συνδικαλιστική δίωξη συναδέλφου από Ευρωπαϊκό Σχολείο, όπως αναφέρουν χαρακτητιστικά, προγραμματίζουν για αύριο στις 11 το πρωί, εκπαιδευτικοί μέλη του ΠΑΜΕ Ηρακλείου στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Αύριο, Τετάρτη 28/9 στην Περιφερειακή Διεύθυνση, θα συζητηθεί από τον Περιφερειακό Διευθυντή και υπηρεσιακών στελεχών εκπαίδευσης η απόλυση συναδέλφου αναπληρωτή από το Ευρωπαϊκό Σχολείο Ηρακλείου, για συνδικαλιστικούς λόγους, ένα κρούσμα αυταρχισμού που αποτελεί δείγμα γραφής του Υπουργείου και Περιφερειακής Διεύθυνσης για το πώς θα πάει η νέα σχολική χρονιά.
Μετά την κινητοποίηση της περασμένης Παρασκευής, που κάλεσε το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, και στην οποία ανταποκρίθηκαν πλήθος εργατικών σωματείων, κατατέθηκαν ψηφίσματα υπέρ της επαναπρόσληψης του συναδέλφου από: την πλειοψηφία του Συλλόγου Διδασκόντων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του ΣΕΠ, το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Δομίνικος Θεοτοκόπουλος», το Σωματείο Εκπαιδευτικών Ιδιωτικής Εκπαίδευσης «Γαλάτεια Καζαντζάκη», το Σύλλογο Ερευνητών/τριών και Εργαζομένων στην Έρευνα, την Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, το Συνδικάτο Οικοδόμων Ηρακλείου, την Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ηρακλείου, ενώ η ΕΛΜΕ Ηρακλείου ζητά την επανεξέταση του ζητήματος.
Καλούμε σωματεία, συνάδελφους εκπαιδευτικούς, εργαζόμενους από άλλους κλάδους να συμμετάσχουν στην αυριανή. Να ορθώσουμε αποφασιστικά το ανάστημά μας απέναντι στην κυβέρνηση και τα όργανά της στη δίωξη της συνδικαλιστικής δράσης, ειδικά σε μια περίοδο που ετοιμάζεται από την κυβέρνηση και τους εταίρους της το ξήλωμα εργασιακών-συνδικαλιστικών μας δικαιωμάτων. 

Καταγγέλλουμε τη συνδικαλιστική δίωξη του συναδέλφου από την ΠΔΕ και τον Περιφερειακό Διευθυντή.
Απαιτούμε να διορθωθεί η αδικία, να επαναπροσληφθεί ο συνάδελφος με την άμεση ένταξή του στον πίνακα «Μαθηματικοί ΔΕ (φυσικοί ομιλητές)», να μοριοδοτηθεί αντικειμενικά για τον πίνακα «Φυσικοί ΔΕ (φυσικοί ομιλητές)», να επανακαταρτιστούν οι πίνακες στο ορθό.

Κρήτη

Χανιά

1821-2021: Θησαυροί της Μεταεπαναστατικής Ελλάδας, συλλογή Κρασάκη

andreadakis_ptd_29.07.2021.jpg

Ερευνητική Ομάδα του Πολυτεχνείου Κρήτης αναλαμβάνει την ψηφιοποίηση και τρισδιάστατη αποτύπωση μέσω εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας της Έκθεσης "1821-2021, Θησαυροί της Μεταεπαναστατικής Ελλάδας, συλλογή Κρασάκη" στην Πινακοθήκη Χανίων, υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

Τα μέλη Διδακτικού και Επιστημονικού Προσωπικού του Πολυτεχνείου Κρήτης:

1.       Αναπλ. Καθηγητής Δημήτρης Ανδρεαδάκης, Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών

2.       Καθηγητής Πάνος Παρθένιος, Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών

3.       Αναπλ. Καθηγήτρια Αικατερίνη Μανιά, Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών

4.       Επικ. Καθηγήτρια Βασιλική Γεροπάντα, Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών

5.       Επικ. Καθηγήτρια (υπό διορισμό) Άννα Καραγιάννη, Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών

και τα εργαστήρια:

·         Εικαστικών Τεχνών, Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών

·         Ψηφιακών Μέσων (Digital Media Lab), Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών

·         Ερευνητική Ομάδα SURREAL (Εργαστήριο Διανεμημένων Πληροφοριακών Συστημάτων και Εφαρμογών Πολυμέσων), Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών

ενώνουν τις δυνάμεις τους με τον Δήμο Χανίων και τη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων, για την ψηφιοποίηση και τρισδιάστατη αποτύπωση μέσω εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας της Έκθεσης "1821-2021, Θησαυροί της Μεταεπαναστατικής Ελλάδας, συλλογή Τίνας και Μιχάλη Κρασάκη".

Η Έκθεση, που θα παρουσιάσει για πρώτη φορά, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, τα συλλεκτικά αντικείμενα της συλλογής Κρασάκη στο πλαίσιο των εορτασμών για τα διακόσια χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Κατόπιν πρόσκλησης της α.ε. Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου προς τον Δήμαρχο Χανίων Παναγιώτη Σημανδηράκη, η ΠτΔ ενημερώθηκε για την πορεία της διοργάνωσης της Έκθεσης. Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 29.07.2021 στο Προεδρικό Μέγαρο, συμμετείχαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Πρόεδρος της Δημοτικής Πινακοθήκης Ιωάννης Γιαννακάκης, ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης, Αντιπρόεδρος της Δημοτικής Πινακοθήκης και Επιμελητής της Έκθεσης, Δημήτρης Ανδρεαδάκης και οι συλλέκτες Μιχάλης και Τίνα Κρασάκη. Η Προέδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας αποδέχθηκε την πρόσκληση του Δημάρχου Χανίων να εγκαινιάσει την Έκθεση, το Φθινόπωρο του 2021.

Η συλλογή Κρασάκη απαρτίζεται από σημαντικά ζωγραφικά έργα διακεκριμένων Ελλήνων και Ευρωπαίων δημιουργών με φιλελληνικά θέματα. Επιπλέον, η συλλογή περιλαμβάνει επιτραπέζια μεταλλικά ρολόγια, όπλα και κειμήλια του 1821, γυναικείες ενδυμασίες, σπάνιες εκδόσεις για την Ελλάδα του 19ου αιώνα και μεταλλικά και πορσελάνινα αγαλματίδια της ίδιας περιόδου. Η συλλογή δίνει μια θαυμάσια ευκαιρία να περιηγηθεί κανείς στα θέματα και στα μελήματα του αιώνα της Ελληνικής επανάστασης, αλλά και να διαπιστώσει τον τρόπο με τον οποίο έβλεπαν οι Ευρωπαίοι την Ελλάδα και τον απελευθερωτικό αγώνα.

Για την καλύτερη ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονοµιάς της περιόδου της Ελληνικής Επανάστασης, η Έκθεση θα πλαισιωθεί με τα κατάλληλα ψηφιακά εργαλεία που θα αναπτύξει για το σκοπό αυτό η ερευνητική ομάδα του Πολυτεχνείου Κρήτης. Συγκεκριμένα, θα δημιουργηθεί τρισδιάστατο µοντέλο εικονικής πραγματικότητας του χώρου της Έκθεσης που θα επιτρέπει την ψηφιακή ανάγνωση πληροφορίας για κάθε έργο. Το τρισδιάστατο εικονικό περιβάλλον θα λειτουργήσει ως καινοτόμο εργαλείο για το στήσιμο της Έκθεσης, μέσα στο οποίο θα μπορούν να συνεργαστούν οι συντελεστές, τοποθετώντας τα εικονικά αντίγραφα των έργων σε διαφορετικά σενάρια μέσα στον ψηφιακό κλώνο των χώρων της Έκθεσης. Παράλληλα, με την ψηφιακή, πολυμεσική επαύξηση εκθεμάτων της Έκθεσης, θα δίνεται η δυνατότητα διαδραστικής παρατήρησης, ανάλυσης και τρισδιάστατης προσομοίωσης των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών των εκθεμάτων με ταυτόχρονη θέαση του εκθέματος και της ψηφιακής επαύξησης. Μέσω της αλληλεπίδρασης με την επαυξημένη πραγματικότητα, οι χρήστες θα βιώνουν μια νέα εμπειρία, αποκτώντας με εύληπτο τρόπο σημαντικές πληροφορίες για τη χρήση των αντικειμένων – εκθεμάτων και για την ιστορία της συγκεκριμένης περιόδου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

1821 – 2021: Το διαχρονικό μήνυμα της Επανάστασης των Ελλήνων

Καπετάν Μιχάλης Κόρακας: Ο μεγάλος Αγωνιστής της Απελευθέρωσης της Κρήτης

Εύζωνες: Χτυπούν το τσαρούχι για να ακούνε οι Άγνωστοι νεκροί του Έθνους (Βίντεο)