Κρήτη

Ηράκλειο

Διάλεξη του Γ. Παυλίδη για το bullying στην Αρχιεπισκοπή Κρήτης

bullying.jpg

Ο Εφευρέτης Καθηγητής Παυλίδης με αμεσότητα θα ενημερώσει και θα ευαισθητοποιήσει τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και όλους τους ενδιαφερόμενους για το τι είναι Bullying, τα αίτιά του, τις ψυχοκοινωνικές και εκπαιδευτικές συνέπειες τόσο στα θύματα όσο και στους θύτες, αλλά και τους τρόπους αντιμετώπισής του στο σπίτι και στο σχολείο.  Οι μαθητές με Μαθησιακές Δυσκολίες είναι κυρίως Θύματα, ενώ με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ), είναι 2-3 φορές περισσότερο Θύτες και ως 10 φορές περισσότερο Θύματα BULLYING.   Δηλαδή, και οι δύο ομάδες συμμετέχουν πολύ συχνότερα από τους άλλους στο BULLYING, διότι συνήθως είναι πιο απομονωμένες από τους υπόλοιπους συμμαθητές τους και πιο υστερούσες, άρα πιο ευάλωτες. Αυτή η Σχέση μεταξύ BULLYING, Μαθησιακών Δυσκολιών-Δυσλεξίας και ΔΕΠΥ, θα παρουσιασθεί, με τα διεθνή ερευνητικά στατιστικά, τα αίτια και τρόπους αντιμετώπισής τους.

ΠΟΙΟΣ  ΕΙΝΑΙ Ο  ΕΦΕΥΡΕΤΗΣ-ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Θ. ΠΑΥΛΙΔΗΣ

Ο Εφευρέτης Καθηγητής Γεώργιος Θ. Παυλίδης είναι  Διεθνώς  καταξιωμένη Αυθεντία στη Δυσλεξία, στη Διάσπαση Προσοχής και στην Οφθαλμοκίνηση.  Είναι Καθηγητής Μαθησιακών Δυσκολιών  του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, αλλά και ο Εφευρέτης νέων  τεχνολογιών  και μεθόδων,   παγκόσμιας  αναγνώρισης και ακτινοβολίας.   

pavlidis.jpg

pavlidis.jpg, by gpapadakis

Ο ψυχολόγος Καθηγητής για περισσότερα από 43 χρόνια σε τμήματα Ψυχολογίας, Παιδαγωγικών και σε Ιατρικές Σχολές  γνωστών  Πανεπιστημίων της Αγγλίας, της Ελλάδας  &  των ΗΠΑ.
Νεότατος,  μόλις  23 ετών  ξεκίνησε την πανεπιστημιακή του σταδιοδρομία ως λέκτορας ψυχολογίας, στο Μάντσεστερ της Αγγλίας.  
30 ετών  εξελέγη ομόφωνα  Fellow, και 2 φορές ομόφωνα Αντιπρόεδρος της Διεθνούς  Ακαδημίας Ερευνών Μαθησιακών  Δυσκολιών. 
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ  ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ:   Λόγω της  Παγκόσμιας  Επιστημονικής  του  Αναγνώρισης,  του απονεμήθηκαν πολλοί τιμητικοί τίτλοι και βραβεύσεις, πάντοτε  με  ομόφωνες αποφάσεις   &  η βιογραφία του περιλαμβάνεται   μεταξύ άλλων στο   WHO  IS  WHO  IN  THE  WORLD  (Λεξικό Προσωπικοτήτων Παγκόσμιας Ακτινοβολίας)  κλπ..  
Το 2004 του Απονεμήθηκε ο Ισόβιος Τιμητικός Τίτλος του Επίτιμου Fellow του Πανεπιστημίου Brunel του Λονδίνου, ως αναγνώριση της επιστημονικής του προσφοράς.   Ίσως είναι ένας από τους ελάχιστους διαπρεπείς έλληνες επιστήμονες που έλαβαν τέτοια τιμητική διάκριση από Αγγλικό πανεπιστήμιο.    
Στις 18 Σεπτεμβρίου 2006  ήταν ένας από τους  ελάχιστους  διαπρεπείς επιστήμονες που επελέγησαν από όλο τον κόσμο από τις επιστημονικές επιτροπές του Λευκού Οίκου και της ΟΥΝΕΣΚΟ και προσκλήθηκε από την Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της ΟΥΝΕΣΚΟ Κα. Λώρα Μπους,  στο 1ο Διεθνές συνέδριου του ΛΕΥΚΟΥ ΟΙΚΟΥ  και της ΟΥΝΕΣΚΟ,  για την πιθανή διεθνή εφαρμογή του  Βιολογικού του Τεστ της ΟΦΘΑΛΜΟΚΙΝΗΣΗΣ (διεθνώς γνωστό ως PAVLIDIS TEST) μέσω ΟΥΝΕΣΚΟ.
Ομόφωνα τιμήθηκε με την  Προεδρία  18  διεθνών επιστημονικών συνεδρίων και επίσης ήταν διαρκώς ο Πρόεδρος  όλων  των  Παγκοσμίων Συνεδρίων  Δυσλεξίας, από το 1983 μέχρι σήμερα. 
Εφηύρε το μοναδικό διεθνώς, ακριβές, βιολογικό,  προγνωστικό από την Προσχολική Ηλικία  και διαγνωστικό τεστ του για τη δυσλεξία και για τη διάσπαση προσοχής, διεθνώς γνωστό  ως PAVLIDIS TEST’.  Οι εφευρέσεις του που πρωτοέγιναν Διεθνώς γνωστές από το 1978, είναι αναγνωρισμένες  με  διεθνείς πατέντες  από την  Αμερική,  Καναδά, Γαλλία και  Αγγλία.   
Απόδειξη της παγκόσμιας αναγνώρισης και μοναδικότητας της εφεύρεσής του, αποτελεί το γεγονός ότι και από τις  5 ηπείρους και από 34 χώρες, φέρνουν τα παιδιά τους στην Ελλάδα για προβλήματα Δυσλεξίας και Διάσπασης Προσοχής για το  βιολογικό  ΤΕΣΤ & ΜΕΘΟΔΟ ΠΑΥΛΙΔΗ. Έρχονται  ακόμη και από τις πλέον  προηγμένες  χώρες του κόσμου, π.χ. Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής,  Αυστραλία,  Καναδά,  Αυστρία, Βέλγιο,  Ολλανδία,  Δανία,  Ελβετία,  Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία,  κλπ..
Η φωτο-ηλεκτρονική εφεύρεσή του είναι τόσο προηγμένη, που αποκτήθηκε από τα πλέον φημισμένα πανεπιστήμια, όπως το  Harvard, Penn State, Boston, Columbia, της Δανίας, Φιλανδίας, κλπ. 
Έχει περισσότερες από 210  επιστημονικές δημοσιεύσεις, περιλαμβάνοντας  4  βιβλία στ’ Αγγλικά. Επίσης συχνά  προσκαλείται ως  κύριος  ομιλητής  σε πολλά διεθνή και παγκόσμια συνέδρια καθώς και σε  φημισμένα  πανεπιστήμια, ακόμη και  στο καλύτερο πανεπιστήμιο του κόσμου, στο Χάρβαρντ.
Οι πάντοτε ομόφωνες βραβεύσεις και εκλογές του, αποδεικνύουν την διεθνή και καθολική αναγνώριση και του ήθους του. 

BULLYING = ‘Βιασμός της Αξιοπρέπειας’   Το BULLYING είναι η Αναίτια,  Απρόκλητη,  Σκόπιμη, Επαναλαμβανόμενη, Άμεση ή Έμμεση ΒΙΑ, από Ισχυρότερους  προς  Αδύναμους, με Αφορμή κάποια Αδυναμία, Διαφορετικότητα ή Ιδιαιτερότητα του ΘΥΜΑΤΟΣ, π.χ. Μαθησιακή Δυσκολία  ή Αριστεία, Εμφάνιση, Θρησκεία, Φυλή, Εθνικότητα, Σεξουαλική Προτίμηση.  Η Βία  μπορεί να είναι Σωματική (> Αγόρια),  Λεκτική (> Κορίτσια), π.χ. Συκοφαντικές, Αρνητικές, Ταπεινωτικές Φήμες με Σκοπό την  Κοινωνική Υποτίμηση και Απομόνωση του Θύματος, Σεξουαλική Παρενόχληση, Απειλές, Υποτιμητικά  Παρατσούκλια,  ή  Ηλεκτρονική, π.χ. Ενοχλητικά, Ταπεινωτικά, Απαξιωτικά, Εξευτελιστικά Μηνύματα, Φωτογραφίες  ή  Σχόλια, μέσω κινητών ή ιντερνέτ. 

Σκοπός του ΘΥΤΗ είναι να Προκαλέσει  Σωματικό  ή Ψυχολογικό  Πόνο & να ‘Καταξιωθεί’, να Αποκτήσει την Αίσθηση της Υπεροχής, της Καταπιεστικής Κυριαρχίας επί του Θύματος.   Το bullying δεν περιορίζεται στο σχολείο, αλλά υπάρχει παντού, ακόμη και στο πανεπιστήμιο.

afisa.png

afisa.png, by gpapadakis

Η έκφραση σχολικός εκφοβισμός (bullying) είναι πολύ ήπια για να αποδώσει τις βαρύτατες διά βίου ψυχο-κοινωνικές συνέπειές του, ενώ η λέξη που την αποδίδει καλύτερα είναι ‘βιασμός’. Πρόκειται για ‘βιασμό της Αξιοπρέπειας’, διότι το θύμα ταπεινώνεται και εξευτελίζεται αναιτίως και κατ’ εξακολούθηση. Το θύμα συνήθως είναι παιδί-άτομο με χαμηλή αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση, χαμηλών τόνων, κοινωνικά απομονωμένο, διαφορετικό, αδύναμο ή υπερέχον πνευματικά, σωματικά ή ψυχοκοινωνικά. Το προφίλ του θύτη εμπεριέχει υψηλή ή χαμηλή αυτοπεποίθηση, αίσθηση υπεροχής έναντι του θύματος,  πνευματική, κοινωνική ή σωματική.  Συνήθως οι Θύτες συναποτελούνται από έναν Αρχηγό και από μία ομάδα-αγέλη ακολούθων-συνενόχων, που ακολουθούν-συμμετέχουν είτε με τη θέλησή τους, είτε από φόβο.

Κρήτη

Ηράκλειο

Βουλή: Συζητήθηκε η επίκαιρη ερώτηση Μαμουλάκη για τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης (Βίντεο)

Χάρης Μαμουλάκης

Στη Βουλή συζητήθηκε η επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία κ. Χάρη Μαμουλάκη, για το θέμα του ΒΟΑΚ και των διοδίων που θα συνοδεύουν την κατασκευή του.

Σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής επισημαίνει τα εξής:

Ασκώντας αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ (!) και υπερασπιζόμενος την επιβολή διοδίων για όλους, απάντησε ο Υφυπουργός Υποδομών & Μεταφορών στην Επίκαιρη Ερώτηση του αν. Τομεάρχη Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ηρακλείου Χάρη Μαμουλάκη για τον ΒΟΑΚ.

«Για μια ακόμη φορά, οι κυβερνώντες υποτιμούν τη νοημοσύνη των κατοίκων της Κρήτης. Συνεχίζουν όσα ξεκίνησαν για τον ΒΟΑΚ από την προηγούμενη Κυβέρνηση, προσθέτουν διόδια για όλους και παράλληλα, ασκούν αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ!» ανέφερε σε δήλωσή του ο Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Αυτό που ξεκάθαρα αποδεικνύεται, είναι ότι η Κυβέρνηση της ΝΔ είναι η Κυβέρνηση των αποκλεισμών. Αποκλείουν τους πολίτες της Κρήτης από τον ΒΟΑΚ επιβάλλοντας πανάκριβα διόδια, όπως ακριβώς αποκλείουν και την τοπική κοινωνία του Ηρακλείου από τη διαχείριση της έκτασης του αεροδρομίου Νίκος Καζαντζάκης, που εν κρυπτώ ενέταξαν στο ΤΑΙΠΕΔ. Λειτουργούν αλαζονικά και με υπεροψία. Αυτή η συμπεριφορά, δεν θα μείνει αναπάντητη από τους πολίτες της Κρήτης. Η στιγμή του δικού τους αποκλεισμού, πλησιάζει.».

Κατά τη συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης, ο Χάρης Μαμουλάκης αναφέρθηκε στην επικοινωνιακή φιέστα της Κυβέρνησης της ΝΔ τον Μάιο του 2021, όπου επιβεβαιώθηκε ότι με καθυστέρηση δυο περίπου ετών, ο Κ. Μητσοτάκης συνεχίζει όσα ξεκίνησαν επί ΣΥΡΙΖΑ, με την προσθήκη όμως διοδίων για όλους. Στη συνέχεια, αφού καυτηρίασε την απουσία σχεδιασμού για το τμήμα του ΒΟΑΚ Αγίου Νικολάου - Σητείας, ανέδειξε τις ασάφειες αλλά και το μεγάλο χρηματοδοτικό κενό του έργου, που έχει συνολικό προϋπολογισμό άνω των 2 δισ ευρώ και ζήτησε για μια ακόμη φορά, αναλυτική ενημέρωση για τον επιμερισμό των ποσών χρηματοδότησης ανά τμήμα του. Παράλληλα, ζήτησε ενημέρωση και για το τμήμα Άγιος Νικόλαος - Σητεία, για το πότε αναμένεται να προσδιοριστεί η χάραξή του, καθώς και ποια θα είναι η σχεδιαζόμενη αρχιτεκτονική του διαγωνισμού.

Κατά την απάντησή του ο Υφυπουργός Υποδομών & Μεταφορών, αφού ανέφερε ότι υπάρχει ολοκληρωμένη χάραξη για τον ΒΟΑΚ, προχώρησε, επιτέλους, στην επί της ουσίας απάντηση για τις ενισχύσεις ανά τμήμα του έργου. Ειδικότερα, όπως δήλωσε, το τμήμα Χανιά – Χερσόνησος (προϋπολογισμού 1,32 δισ) θα χρηματοδοτηθεί με 200 εκ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και με 600 εκ. από το ΕΣΠΑ 2021-2027, το Χερσόνησος – Νεάπολη (προϋπολογισμού 290 εκ. ευρώ) με 80 εκ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και το Νεάπολη – Άγιος Νικόλαος εξολοκλήρου από το Ταμείο Ανάκαμψης. Για το τμήμα Άγιος Νικόλαος - Σητεία, όπως είπε, δεν υπάρχει ακόμη τελικό κόστος, υπολογίζεται όμως ότι θα υπερβεί τα 300 εκ. ευρώ.

Κατά τη δευτερολογία του ο Χάρης Μαμουλάκης, κατέρριψε τους ισχυρισμούς του Υφυπουργού για την χάραξη, καταθέτοντας στα πρακτικά έκθεση του ΤΕΕ/ΤΑΚ, από την οποία αποδεικνύεται ότι, ενώ ζητήθηκε η γνώμη του Επιμελητηρίου, δεν προσκομίστηκε ποτέ από την πλευρά του Υπουργείου η προμελέτη αποχέτευσης - αποστράγγισης των ομβρίων, η προμελέτη των τεχνικών με τον έλεγχο της υδραυλικής επάρκειάς τους και ο έλεγχος της υδραυλικής επάρκειας των τεχνικών γεφυρών, που αποτελεί ουσιώδη λόγο περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Επεσήμανε επίσης και δήλωση της μελετητικής εταιρείας, η οποία αποποιείται των ευθυνών της ως προς την ακρίβεια των υποβάθρων, καθώς και οι παραπομπές σε άλλες μελέτες που δε διατέθηκαν.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του ο Χάρης Μαμουλάκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο ζήτημα των διοδίων. «Σικελία, Σαρδηνία, Κορσική, Μαγιόρκα, Μινόρκα, Ίμπιζα, Κύπρος. Επτά νησιωτικές περιοχές στην Ε.Ε., όπου σε καμία εξ αυτών δεν απαιτήθηκε από τους πολίτες να καταβάλλουν διόδια στο νησί τους. Γιατί; Επειδή υπάρχει νόρμα περί νησιωτικότητας, μια σαφέστατη ντιρεκτίβα της Κομισιόν, που προστατεύει της περιοχές αυτές» δήλωσε χαρακτηριστικά.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΒΟΑΚ: Παράταση στην διαβούλευση για τις μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων

ΠΕΔ Κρήτης: Νέα παρέμβαση για τον ΒΟΑΚ

Αγαπάκης στο Ράδιο Κρήτη: Τα "θολά" σημεία του ΒΟΑΚ και οι παρεμβάσεις που απαιτούνται

 

 

ESPA BANNER