Κρήτη

Ηράκλειο

ΔΕΥΑΗ: Νέα δημοπράτηση για αντικατάσταση του δικτύου υδροδότησης

έργα δήμος ηρακλείου

Στη δημοπράτηση του έργου αντικατάστασης περίπου 150 χιλιομέτρων δικτύου ύδρευσης θα προχωρήσει το επόμενο διάστημα η ΔΕΥΑΗ.

Συγκεκριμένα, το Διοικητικό Συμβούλιο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Ηρακλείου ψήφισε ομόφωνα την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου υπέρ της δημοπράτησης του έργου «Κατασκευή δικτύων ύδρευσης στην πόλη Ηρακλείου – 2019 (Δίκτυα ύδρευσης – υδρόμετρα - τηλεμέτρηση -τηλέλεγχος)», που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ. Η εκτιμώμενη αξία του είναι 14.716.000 €.

 

Αναλυτικά το έργο περιλαμβάνει:

Α) Αντικατάσταση – Επέκταση των δικτύων ύδρευσης με  κατασκευή νέων αγωγών ύδρευσης συνολικού μήκους περίπου 150.000 μ. τροφοδοτικών αγωγών και αγωγών διανομής με τις αντίστοιχες υδροληψίες, τα φρεάτια, τις απαραίτητες συσκευές για τη σωστή λειτουργία του δικτύου και πυροσβεστικούς κρουνούς, σύμφωνα με την εγκεκριμένη οριστική μελέτη.

Η αντικατάσταση – επέκταση των δικτύων ύδρευσης θα γίνει στις περιοχές: Κορώνη Μαγαρά, Αγία Αικατερίνη, Δημοκρατίας – Κηπούπολη, Νέα Αλικαρνασσός, μικρό τμήμα στην περιοχή Αγίου Ιωάννης (Κνωσού) και Δυτικά Προάστεια (Τρείς Βαγιές, Σταυρωμένος, Λίντο). Πρόκειται για περιοχές που είτε βρίσκονται στο παλιό σχέδιο, είτε στις εγκεκριμένες επεκτάσεις του σχεδίου πόλης.

Β) Προμήθεια και τοποθέτηση 20.000 τεμαχίων μετρητών κατανάλωσης νερού με ενσωματωμένη διάταξη καταγραφής και επικοινωνίας, αφενός στις περιοχές που θα κατασκευαστούν νέα δίκτυα: Κορώνη Μαγαρά, Αγία Αικατερίνη, Δημοκρατίας – Κηπούπολη, Νέα Αλικαρνασσός, Άγιος Ιωάννης (Κνωσού) και Δυτικά Προάστεια και αφετέρου στις περιοχές: Μασταμπάς, Θέρισσος, Δειλινά, Ακαδημίας, όπου είναι σε εξέλιξη η κατασκευή νέων δικτύων ύδρευσης.

Προμήθεια και εγκατάσταση του συστήματος τηλεμέτρησης των μετρητών κατανάλωσης νερού.

Εκσυγχρονισμός – Συμπλήρωση συστήματος παρακολούθησης ελέγχου διαρροών – τηλέλεγχος του δικτύου ύδρευσης στην πόλη Ηρακλείου (επανασχεδιασμός - προμήθεια και εγκατάσταση).

Γ) Λειτουργία του συστήματος τηλεμέτρησης των μετρητών κατανάλωσης νερού και του συστήματος τηλελέγχου για 2 επί πλέον  έτη, μετά τη λήξη του χρόνου εγγύησης του έργου.

Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου είναι τριάντα έξι μήνες (36 μήνες) από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης. Το έργο προβλέπεται να εκτελεστεί παράλληλα σε τέσσερα μέτωπα εργασιών.

Όπως δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός: «Η αντικατάσταση  του δικτύου υδρεύσεως αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα έργα υποδομών που έχει γίνει ποτέ στο Ηράκλειο. Όταν ολοκληρωθεί,  θα έχουν  αντικατασταθεί  περίπου 250 χιλιόμετρα δικτύου, πράγμα που σημαίνει ότι ολόκληρη η εντός σχεδίου περιοχή  πόλη του Ηρακλείου θα εξυπηρετείται με νέα δίκτυα.

Έτσι, θα περιοριστούν δραστικά οι απώλειες στο δίκτυο και θα εξασφαλιστεί, σε συνδυασμό με την ορθολογική διαχείριση των διαθέσιμων φυσικών πόρων, η απαιτούμενη ποσότητα και ποιότητα νερού, για να λυθεί σε μεγάλο βαθμό  αυτό το χρόνιο πρόβλημα που ταλαιπωρεί τους δημότες».

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Πρόστιμο σε επιχειρήσεις... για την ειδική σήμανση

σήμανση

Δεν είχαν αναρτήσει την ειδική σήμανση που αναγράφει τον μέγιστο επιτρεπόμενο αριθμό πελατών εντός του καταστήματος με συνέπεια να τους βεβαιωθεί πρόστιμο 300 ευρώ. 

Ο λόγος για δύο επιχειρήσεις στο Ηράκλειο των οποίων ιδιοκτήτες είχαν αμελήσει, όπως φάνηκε. να τοποθετήσουν τη σήμανση με συνέπεια οι Αρχές να τους βεβαιώσουν το παραπάνω πρόστιμο κατά τη διάρκεια των ελέγχων που έγιναν το προηγούμενο 24ωρο. 

Την ίδια ώρα η Αστυνομία στην Κρήτη, βεβαιώσε το Σάββατο 26 πρόστιμα για μη χρήση μάσκας και 76 για άσκοπη μετακίνηση.

Στο Ηράκλειο επιβλήθηκαν 54 πρόστιμα για άσκοπη μετακίνηση και 12 για μη χρήση μάσκας.