Κρήτη

Ηράκλειο

ΔΕΘ: Δυναμική η παρουσία του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου

ΟΛΗ

Το μεγαλύτερο εκθεσιακό γεγονός της χώρας, το οποίο διοργανώνεται ως πρώτο στην Ευρώπη το 2021, πραγματοποιείται στην  85η Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης από 11- 19 Σεπτεμβρίου 2021, με κεντρικό θεματικό άξονα το τρίπτυχο Παρελθόν - Παρόν- Μέλλον, στο πλαίσιο και της επετείου των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Σημαντική βαρύτητα η επιδίωξη του επαναπροσδιορισμού των αναγκών της ελληνικής κοινωνίας, η  τόνωση της ιστορικής μνήμης καθώς και η προσέγγιση των πολιτών με τις νέες ψηφιακές υπηρεσίες και τεχνολογίες, τις καινοτομίες, αλλά και την ελληνική παραγωγή.

Ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου δίνει το δυναμικό του παρόν με την παρουσία του Προέδρου του Δ.Σ. Ιωάννη Βαρδαβά και του  Διευθύνοντος Συμβούλου κ. Μηνά Παπαδάκη. 
Μέσα  στο πλαίσιο του εκθεσιακού παλμού,  η διοίκηση του ΟΛΗ ανοίγει την πλατφόρμα διαλόγου για τις αναπτυξιακές προοπτικές του Λιμένος Ηρακλείου, με μία σειρά συναντήσεων  με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη, τον  Υπουργό Τουρισμού κ. Βασίλη Κικίλια, τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Κωστή Χατζηδάκη, με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών  Κώστα Καραμανλή, με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας  Κώστα Σκρέκα και κυρίως με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. 

Παράλληλα είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με  κυβερνητικούς εκπροσώπους, επίσημους προσκεκλημμένους,  εκθέτες αλλά και επισκέπτες σχετικά με την εξέλιξη του κύκλου εργασιών του ΟΛΗ σε μια προσπάθεια ανάπτυξης που θα βοηθήσει στη μετάβαση στη «γαλάζια οικονομία».
Ξεχωριστές και πολύ ενδιαφέρουσες συζητήσεις έγιναν μεταξύ άλλων με εκπροσώπους ναυτιλιακών εταιριών, εταιριών από τον χώρο της Ενέργειας, Μεταφορικών εταιριών, καθώς επίσης και με την Διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, όπου υπήρξε εκτενής συζήτηση τόσο στην ΔΕΘ όσο και στα κεντρικά Γραφεία του ΟΛΘ με τον Πρόεδρο κ. Αθανάσιο Λιάγκο, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Franco Nicola Cupolo, τον Γενικό Διευθυντή Artur Davidian καθώς και με τον Διευθυντή Συντήρησης και Εξοπλισμού του ΟΛΘ κ. Schwarz. 

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Πρόεδρος του ΟΛΗ Ιωάννης Βαρδαβάς και ο Διευθύνων Σύμβουλος Μηνάς Παπαδάκης παρέστησαν στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΙΜΕ το οποίο συνεδρίασε την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου, με την παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννη Πλακιωτάκη, με διάχυτο το ενδιαφέρον ανταλλαγής  απόψεων και συνεργασιών σε θέματα των Λιμένων της Ελλάδας. 

Η Διοίκηση του ΟΛΗ ΑΕ, επιβεβαίωσε με την παρουσία της και τις σημαντικές επαφές που είχε στην 85η ΔΕΘ, τον κομβικό ρόλο του Λιμένος Ηρακλείου, ως μεγαλύτερου ναυτιλιακού κέντρου της Κρήτης («shipping capital of Crete”) στην μελλοντική οικονομική εξέλιξη της Ελλάδας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Ηράκλειο - lockdown: Πότε θα ακούσουμε μουσική στα μαγαζιά - Πότε θα αρχίσουμε να... ξενυχτάμε

Ηράκλειο - κορωνοϊός: Εκτός Εντατικής η 36χρονη έγκυος

Ηράκλειο: Έκαναν σεξ μέσα στο αυτοκίνητο και τους συνέλαβαν!

Κρήτη

Κρήτη: Ανακοινώθηκε η ίδρυση Πατριαρχικού Ιδρύματος - Συνάντηση Αρναουτάκη - Μενδώνη

Μετά την ανακοίνωση της ίδρυσης Πατριαρχικού Ιδρύματος

Διαδοχικές συναντήσεις με τον εκπρόσωπο του οικουμενικού Πατριάρχη Γέροντα Χαλκηδόνος Σεβασμιότατο Εμμανουήλ και την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη είχε σήμερα στην Ιστορική Μονή Αγίας Τριάδας Τζαγκαρόλων στο Ακρωτήρι Χανίων ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης

Στις συναντήσεις συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την Εκκλησία, τον Πολιτισμό, με έμφαση την προώθηση των σκοπών και των δράσεων του νεοσύστατου Δ.Σ. του Πατριαρχικού Ιδρύματος που φέρει το όνομα του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και θα έχει έδρα την Σταυροπηγιακή Μονή της Αγίας Τριάδας των Τζαγκαρόλων.

Ο κ.Αρναουτάκης με την κ.Μενδώνη
Ο κ.Αρναουτάκης με την κ.Μενδώνη

Μάλιστα σήμερα παρουσία θεσμικών εκπροσώπων, φορέων ανακοινώθηκε το Δ.Σ. του Πατριαρχικού Ιδρύματος στο οποίο συμμετέχει ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης με Πρόεδρο τον εκπρόσωπο του Οικουμενικού Πατριάρχη Σεβασμιώτατο Εμμανουήλ, ενώ το προηγούμενο βράδυ έγινε η πρώτη συνεδρίαση των μελών του ιδρύματος παρόντος του Περιφερειάρχη. Στην σημερινή εκδήλωση ανακοίνωσης του Δ.Σ. του Πατριαρχικού Ιδρύματος ο ηγούμενος της Ιεράς Σταυροπηγιακής Μονής-θεοφιλέστατος Επίσκοπος Δορυλαίου κ. Δαμασκηνός, καλωσόρισε όλους για την παρουσία τους, τονίζοντας ότι το Ίδρυμα στο όνομα του Πατριάρχη είναι ένα μικρό αντίδωρο στην πολύ μεγάλη του προσφορά στην Εκκλησία και στην κοινωνία, ενώ ευχαρίστησε θερμά τον Περιφερειάρχη για την χρηματοδότηση των έργων αποκατάστασης της Μονής όπως και την Υπουργό Πολιτισμού και το Πολυτεχνείο Κρήτης για την καλή συνεργασία με την Περιφέρεια και την Μονή για την προώθηση των αναγκαίων έργων. 

 Ιστορική Μόνη Αγίας Τριάδας Τζαγκαρόλων στο Ακρωτήρι Χανίων
Ιστορική Μόνη Αγίας Τριάδας Τζαγκαρόλων στο Ακρωτήρι Χανίων

Τις ευχαριστίες του επίσης προς τον κ. Αρναουτάκη, την κα Μενδώνη για την στήριξη της Εκκλησίας και της Μονής, εξέφρασε μιλώντας στην εκδήλωση ο εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχη και πρόεδρος του Ιδρύματος Σεβασμιώτατος κ. Εμμανουήλ. Παράλληλα μετέφερε τις Πατριαρχικές ευχές σε όλους, επισημαίνοντας, ότι το νέο Ίδρυμα, δεν θα έχει μόνο μουσειακό -αρχειακό χαρακτήρα θα έχει αναφορά και πρόσβαση στην Εκκλησία στην κοινωνία, την Επιστήμη, τον Πολιτισμό, την Εκπαίδευση, στον διάλογο των εκκλησιών, τον διαπολιτισμικό διάλογο, στην προστασία του Περιβάλλοντος, στο φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής, την οικολογία που αποτελεί προτεραιότητα του Παναγιωτάτου, κ.α.  

Στην ίδρυση του Πατριαρχικού Ιδρύματος με έδρα τη Μονή της Αγίας Τριάδας και στην σημαντικότητα των στόχων του αναφέρθηκαν στις δηλώσεις τους η Υπουργός και ο Περιφερειάρχης Κρήτης, επισημαίνοντας την καλή συνεργασία τους στην προώθηση των έργων πολιτισμού στην Μονή, αλλά και γενικότερα στην Κρήτη.

Από τη συνάντηση στη Μονή
Από τη συνάντηση στη Μονή
Πλήθος κόσμου στην ανακοίνωση του ιδρύματος
Πλήθος κόσμου στην ανακοίνωση του ιδρύματος

Ο κ. Αρναουτάκης για την συμμετοχή του στο Δ.Σ. του συλλόγου, δήλωσε ότι, είναι χαρά και ιδιαίτερη τιμή για τον ίδιο να συμμετέχει στο Δ.Σ. του Ιδρύματος που φέρει το όνομα του Οικουμενικού Πατριάρχη και που με την συνεργασία όλων το Ίδρυμα θα γίνει πράξη και με την λειτουργία και τις δράσεις του, θα εκπληρωθούν οι στόχοι του για την Εκκλησία, την κοινωνία, τον Πολιτισμό, την εκπαίδευση, την επιστήμη, την προστασία του περιβάλλοντος, κ.α.  

Χώρος της Μονής
Χώρος της Μονής
Η Ιστορική Μονή
Η Ιστορική Μονή

Το νεοσύστατο Δ.Σ. του Πατριαρχικού Ιδρύματος “ Βαρθολομαίος”

Το πρώτο διοικητικό συμβούλιο ορίστηκε με απόφαση του Πατριάρχου και αποτελείται από τους:

1. Σεβ. Μητροπολίτη Γέροντα  Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ

2. Θεοφ. Επίσκοπο Δορυλαίου και Ηγούμενο της Μονής κ. Δαμασκηνό

3. Οσιολ. Πρωτοσύγκελλο του Οικουμενικού Πατριαρχείου κ. Θεόδωρο Μεϊμάρη

4. Αρχιμανδρίτη κ. Αγαθάγγελο Σίσκο, Αρχειοφύλακα των Πατριαρχείων

5. κ. Σταύρο Αρναουτάκη, Περιφερειάρχη  Κρήτης

6. κ. Παναγιώτη Σημανδηράκη, Δήμαρχο Χανίων

7. κ. Αθανάσιο Κεχαγιόγλου, δικηγόρο Αθηνών.

Η ανακοίνωση έγινε στην πολιτιστική εκδήλωση στον χώρο τοῦ Κειμηλιαρχείου τῆς Ἱερᾶς Μονῆς, για την επέτειο των τριάντα χρόνων Πατριαρχίας, τῆς Α.Θ. Παναγιότητος, τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριάρχου κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ.

Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό η Α.Θ. Παναγιότητος, τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριάρχου κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ, ὑπό τοῦ Σεβ. ΜητροπολίτουΓέροντος Χαλκηδόνος κ. Ἐμμανουήλ. Επίσης χαιρετισμό απηύθυνε η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη εκπρόσωπος της Ἑλληνικῆς Κυβέρνησης, και ακολούθησε ομιλία του ΣεβασμιωτάτουΜητροπολίτου Κυδωνίας καί Ἀποκορώνου κ. Δαμασκηνοῦ, με θέμα: “Ἡ τριακονταετής σταυροαναστάσιμος διακονία τοῦ Πατριάρχη Βαρθολομαίου”.

Η εκδήλωση έκλεισε με ομιλία της Ἀμαλίας Κωτσάκη, Ἀναπλ. Καθηγητρίας τῆς Σχολῆς Ἀρχιτεκτόνων τοῦΠολυτεχνείου Κρήτης, με θέμα: “Ἀνάδειξις καίμετατροπή τῆς παλαιᾶς Ἱερατικῆς Σχολῆς τῆς ἉγίοςΤριάδος τῶν Τζαγκαρόλων, εἰς Πατριαρχικόν ἽδρυμαἘρευνῶν & Μελετῶν "Πατριάρχης Βαρθολομαῖος". Ἀρχιτεκτονική προσέγγισις καί ἄξονες σχεδιασμοῦ”.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν Αρχές, Εκπρόσωποι Αυτοδιοίκησης, Θεσμικοί φορείς, ενώ από πλευράς Περιφέρειας συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε Χανίων Νικος Καλογερής, ο ΑντιπεριφερειάρχηςΚρήτης Κώστας Γύπαρης, η εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Σοφία Μαλανδράκη-Κρασουδάκη.

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Παρέμβαση Γιάννη Κουράκη στο Συνέδριο της ΚΕΔΕ για τα προβλήματα του νησιού

Κρήτη - Κορωνοϊός: 45 νέα κρούσματα στο νησί ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

 

ESPA BANNER