Κρήτη

Ηράκλειο

"Δεν βιάστηκε η 18χρονη στην Ψυχιατρική του ΠΑΓΝΗ" - Τι λέει στο ekriti ο Διευθυντής

παγνη

Με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο διέψευσε ο Διευθυντής της Ψυχιατρικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ Αλέξανδρος Βγόντζας, τα περί βιασμού της 18χρονης κοπέλας από 44χρονο τρόφιμο της Κλινικής, μέσα στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τον ίδιο υπάρχουν δύο ιατρικές γνωματεύσεις από Γυναικολόγο και Χειρουργό που όχι απλώς αμφισβητούν τον βιασμό αλλά τον αποκλείουν.

Μιλώντας στο ekriti.gr ο κ. Βγόντζας δήλωσε τα εξής: Όταν έγινε η καταγγελία της κοπέλας, ευθύς αμέσως το πήραμε στα σοβαρά. Προσωπικά εγώ ήμουν στην Κλινική διότι αυτό έγινε 9 το πρωί. Αντιλήφθηκα ότι αυτό ήταν ένα μύθευμα που είχε πλάσει η κοπέλα και δεν υπήρχε θέμα περί βιασμού. Υπήρξε όμως, όπως έχω πει, μία ανάρμοστη συμπεριφορά σεξουαλικού περιεχομένου ανάμεσα σε δύο ενήλικες. Εμείς, ζητήσαμε αμέσως την παρέμβαση της Εισαγγελίας με αποτέλεσμα ο 44χρονος να τεθεί υπό κράτηση. Χθες ο άνθρωπος αυτός απολογήθηκε. Έχω στα χέρια μου τις εξετάσεις του χειρουργού και του γυναικολόγου. Και τα δύο αποκλείουν τον βιασμό. Υπάρχουν, δηλαδή, έγγραφες γνωματεύσεις από τη Χειρουργική και τη Γυναικολογική Κλινική του ΠΑΓΝΗ όπου δεν υπάρχει ούτε παρά φύσει βιασμός ούτε τίποτα. Ο ασθενής χθες, μετά την απολογία του, επέστρεψε στην Κλινική να συνεχίσει τη θεραπεία του. Αν μιλούσαμε για βιασμό που είναι κακούργημα, δεν θα οδηγείτο πίσω στην Ψυχιατρική Κλινική. Ούτε εμείς θα τον δεχόμασταν αλλά ούτε και η Εισαγγελία θα παρέδιδε έναν επίδοξο βιαστή για να βιάσει κι άλλους".

Σύμφωνα με τον Διευθυντή της Ψυχιατρικής Κλινικής "τα όσα λέγονται και γράφονται για τα περί βιασμού, αποσκοπούν να πληγεί το κύρος της Ψυχιατρικής Κλινικής και το κύρος του ιδρύματος". 

Όπως αναφέρει κλείνοντας ο κ. Βγόντζας, η γυναικολογική εξέταση τα αποτελέσματα της οποίας αποκλείουν τον βιασμό, έγινε παρουσία του ιατροδικαστή από Διευθυντή της Πανεπιστημιακής Γυναικολογικής και Μαιευτικής Κλινικής. 'Ολα αυτά υπάρχουν στον φάκελο του ασθενούς ο οποίος ανήκει στη δικαιοδοσία του Διευθυντή της Ψυχιατρικής Κλινικής και είναι 100% όπως τα λέω και όχι 99%.

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Τραυματίστηκε στο κεφάλι οδηγός σε τροχαίο

ΕΚΑΒ

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε λίγο πριν τις 11 το πρωί μέσα στο Ηράκλειο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας 65χρονο άνδρας που επέβαινε σε δίκυκλο, τραυματίστηκε όταν το όχημά του συγκρούστηκε με διερχόμενο αυτοκίνητο στη συμβολή των οδών Στεργιογιάννη και Στενημάχου, στον Μασταμπά.

Στο σημείο έσπευσε το ΕΚΑΒ και παρέλαβε τον οδηγό για να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο. Σϋμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει ανησυχία.