Κρήτη

Ηράκλειο

Δέκα νέες παιδικές χαρές στον Δήμο Βιάννου

paidikes.jpg

Ξεκίνησε η παράδοση και τοποθέτηση των δέκα νέων παιδικών χαρών μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης με την προμηθεύτρια εταιρία. Ήδη παραδόθηκε για τοποθέτηση η πρώτη ολοκληρωμένη παιδική χαρά στον χώρο του Δημοτικού σχολείου Άνω Βιάννου. ‘Όλες οι παιδικές χαρές είναι πιστοποιημένες και τηρούν τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας για τους χρήστες που αφορούν τα μικρά παιδιά .
Οι χώροι που θα τοποθετηθούν έχουν επιλεγεί σύμφωνα με την μελέτη και συγκεκριμένα η τοποθέτηση τους  θα γίνει στον Συκολόγο, στην Ψαρή Φοράδα, στον Πεύκο, στον Άγιο Βασίλειο, στα Αμιρά, στην Άρβη, στην Άνω Βιάννο, στον Χόνδρο, στην Μάρθα, και στο Θωμαδιανό Εμπάρου. 
Το συνολικό κόστος της προμήθειας ανέχεται σε 206.000,00 €,  χρηματοδοτείται στο σύνολο του από το Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ του Υπουργείου Εσωτερικών.

Ο Δήμαρχος Βιάννου δήλωσε σχετικά: Ανταποκριθήκαμε άμεσα στην  σχετική πρόσκληση του Υπουργείου Εσωτερικών και σήμερα προχωράμε στην τοποθέτηση των νέων παιδικών χαρών στους οικισμούς του Δήμου μας. Η δημοτική μας αρχή  έθεσε σε προτεραιότητα την  κατασκευή νέων παιδικών χαρών κατανοώντας την αναγκαιότητα ύπαρξης χώρων ψυχαγωγίας κατάλληλων προδιαγραφών και προτύπων ασφαλείας για τα παιδιά. Οι 10 νέες παιδικές χαρές θα δώσουν μία διέξοδο αναψυχής για παιδιά και γονείς. 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο - κακοκαιρία: Σε ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία και η ΕΛ.ΑΣ.

Η κακοκαιρία πλήττει το Ηράκλειο

Σε ετοιμότητα θα παραμείνει κατά τις νυχτερινές ώρες η Ελληνική Αστυνομία και η Δημοτική Αστυνομία Ηρακλείου καθώς, το κύμα της κακοκαιρίας θα επιμείνει και κατά τις νυχτερινές ώρες κατά τόπους και κατά διαστήματα.

Μέχρι και αυτήν την ώρα, και παρά την ισχυρή νεροποντή που εκδηλώθηκε σε περιοχές του ηρακλείου, δεν καταγράφηκαν εκτεταμένα προβλήματα όπως σημείωσε στο Ράδιο Κρήτη ο πολιτικός προιστάμενος της δημοτικής αστυνομίας Μαρίνος Παττακός.

Προσοχή σε Παλαιόκαστρο, Αγία Πελαγία και Φόδελε!

Παλαιόκαστρο, Αγία Πελαγία, Φόδελε αναμένεται απόψε να βρεθούν στη δίνη των έντονων καιρικών φαινομένων, σύμφωνα με ενημέρωση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Μαλεβιζίου.

Για το λόγο αυτό η Πολιτική Προστασία του Δήμου Μαλεβιζίου εφιστά την προσοχή των δημοτών, παρακαλώντας για τον περιορισμό των μετακινήσεών τους μόνο στις απολύτως απαραίτητες κατά τη διάρκεια της βραδιάς. Υπενθυμίζεται η σύσταση προς οδηγούς και πεζούς να αποφεύγουν να διασχίσουν χειμάρρους και ρέματα.