Κρήτη

Ηράκλειο

Δ. Ηρακλείου: Άνοιξε ο δρόμος για τη δημιουργία νέων κοινωνικών δομών

Δήμος Ηρακλείου

Σάρκα και οστά παίρνει ένα σημαντικό έργο για την περιοχή της Αγίας Αικατερίνης καθώς υπογράφηκε η σύμβαση χρησιδανείου μεταξύ Δήμου Ηρακλείου και ΟΑΕΔ που αφορά στη δωρεάν κατά χρήση παραχώρηση έκτασης 2.600 τ.μ. ,προκειμένου να κατασκευαστεί το κτίριο που θα στεγάσει σημαντικές δομές υγείας και κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου.

Το ακίνητο βρίσκεται επί των οδών Φιλολάου, Ν. Σκουφά και Διμουλίτσα.

Πρόκειται για πρόταση που είχε καταθέσει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Αικατερίνης και είχε εγκρίνει  το Δημοτικό Συμβούλιο, αρχικά το 2015 και εν συνεχεία (καθώς ο ΟΑΕΔ δεν είχε απαντήσει σχετικά) το 2019.

Η σύμβαση υπεγράφη από τον Δήμαρχο Ηρακλείου παρουσία της Αντιδημάρχου Κοινωνικών Υπηρεσιών Ρένας Παπαδάκη και του Εντεταλμένου Συμβούλου Δημοτικής Περιουσίας Μανόλη Βασιλάκη

Με βάση το κτιριολογικό πρόγραμμα που έχει συντάξει η Διεύθυνση Κοινωνικής Ανάπτυξης του Δήμου, οι δομές οι οποίες θα λειτουργήσουν στο ακίνητο είναι πολλές και σημαντικές και θα εξυπηρετήσουν όχι μόνο το προάστιο αλλά ολόκληρη την πόλη.

Αυτές είναι:

 - Κοινωνική υπηρεσία

 - Νοσηλευτική υπηρεσία

 - Υπηρεσία Φυσικοθεραπείας

 - Υπηρεσία Εργοθεραπείας

 - Δημοτικό Κοινωνικό Ιατρείο

 - Υπηρεσία Βοήθεια στο Σπίτι

 - Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Κ.Η.Φ.Η.)

 - Ξενώνας προσωρινής διαμονής θυμάτων βίας και ανθρώπων σε κίνδυνο

 - Ξενώνας προσωρινής διαμονής μη αυτοεξυπηρετούμενων ατόμων και

Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.)

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου εξέφρασε για μια φορά ακόμη την ικανοποίηση του για την απόκτηση του συγκεκριμένου ακινήτου και διαβεβαίωσε ότι θα δρομολογηθούν όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες για την ολοκλήρωση των μελετών και την έκδοση της οικοδομικής άδειας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κύπρος: Σε ισχύ από τη Δευτέρα 10 Μαΐου το CoronaPass

Αποζημίωση Ειδικού Σκοπού: Νέο πρόγραμμα θα μοιράζει ... «χιλιάρικα» σε επιχειρήσεις

 

 

 

Κρήτη

Κρήτη: Ποιες περιοχές "κάηκαν" από τον καύσωνα

Καύσωνας

Επιμένει το κύμα του καύσωνα για τρίτη ημέρα στην Κρήτη,  με υψηλές θερμοκρασίες να καταγράφονται σε αρκετές περιοχές σε όλην την επικράτεια του νησιού. Ειδικότερα στον νότο ο υδράργυρος ξεπέρασε τους 39 βαθμούς κελσίου. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που κόμισε ο Κ. Λαγουβάρδος, Διευθυντής Ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών την Πέμπτη 24/06/2021, στην Πλώρα Ηρακλείου, το θερμόμετρο "εκτοξεύτηκε" στους 39.2 βαθμούς κελσίου, ενώ στη "δεύτερη θέση" βρέθηκε η Σίβα Ηρακλείου με 38.2 βαθμούς. 

Οι 8 υψηλότερες τιμές θερμοκρασίας που κατέγραψαν οι σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr στο νησί δίνονται στον πίνακα που ακολουθεί.

Οι υψηλότερες θερμοκρασίες που καταγράφησαν στην Κρήτη
Οι υψηλότερες θερμοκρασίες που καταγράφησαν στην Κρήτη

Οι υψηλές θερμοκρασίες στο νησί θα διατηρηθούν μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Έρχεται το επιδημιολογικό παρατηρητήριο Κρήτης

Κρήτη: Επιχειρηματίες θα βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη

Τσκαλώτος... αδειάζει Πολάκη για τα εμβόλια