Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Προς όφελος της κοινωνίας η αξιοποίηση της περιουσίας του Ε.Ε.Σ

αργυράκης - αμανάκης

Τα σχέδια του Παραρτήματος Ηρακλείου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για την αξιοποίηση της περιουσίας του προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, ξεδίπλωσε ο πρόεδρός του Ζαχαρίας Αμανάκης, σε συνέντευξή το στο Ράδιο Κρήτη και στον Μανώλη  Αργυράκη.

Ο κ. Αμανάκης έδωσε μια συνολική εικόνα του έργου των εθελοντών Σαμαρειτών, παρουσιάζοντας πρωτοφανή εξωστρέφεια του χαρακτήρα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. «Αυτό γίνεται γιατί  ο Ε.Ε.Σ έχει αλλάξει συνολικά σε όλη την Ελλάδα»  επεσήμανε ο κ. Αμανάκης.

Το τμήμα Ηρακλείου συνολικά έχει 800 εκπαιδευόμενους Σαμαρείτες, εκ των οποίων οι 176 ενεργοί. Αποτελείται από τρία ενεργά τμήματα εθελοντισμού (ναυαγοσωστών – διασωστών, νοσηλευτριών αδελφών και κοινωνικών λειτουργών). Στηρίζεται αποκλειστικά στον εθελοντισμό και στις χορηγίες πολιτών και ανθρώπων που αγαπούν τις δράσεις τους και βρίσκει οπαδούς σε όλες της ηλικίες.

Ωστόσο το Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ. Ηρακλείου, δεν σταματά το έργο του εδώ, αφού σύντομα θα εγκαινιάσει την νέα γραμμή 24ωρης θαλάσσιας επιτήρησης από Αγία Πελαγία – Σίσσες, με την παρουσία νέων σκαφών και την στήριξη φορέων και δήμων του Ν. Ηρακλείου.

Ενώ στα σχέδια τους περιλαμβάνεται  μια νέα σχολή εκπαίδευσης Εθελοντών Σαμαρειτών στο χωριό Βοργιάς και ένα νέο Κοινωνικό Ιατρείο, σε ένα ακίνητο στολίδι,  στο κέντρο του Ηρακλείου  με ιατρικές παροχές και φροντίδα για όλους.

Τέλος όσον αφορά τα περιουσιακά στοιχεία του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Ηρακλείου , ο κ. Αμανάκης ανέφερε:  Στην κατοχή μας έχουμε τρία ακίνητα από δωρεές και μία αγορά. Τρία σκάφη και ένα αυτοκίνητο αντίκα. Ενώ σύντομα σε ένα από τα ακίνητα, θα κάνουμε ανακαίνιση του χώρου προκειμένου να στεγάσουμε το αρχηγείο μας, και το κοινωνικό ιατρείο. Εκεί θέλουμε την στήριξη του κόσμου και ξεκινάμε από αυτή την Κυριακή με εκδήλωση που θα γίνει στις Αναδρομές και τα έσοδα θα διατεθούν γιαυτό τον σκοπό.

Αναλυτικά τα περιουσιακά στοιχεία, του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Ηρακλείου:

1. Ένα ακίνητο - αγορά στην οδό Ρούσσου Χούρδου όπου σήμερα στεγάζονται οι διοικητικές υπηρεσίες.
2. Ένα ακίνητο - δωρεά, 80m2 στο κέντρο του Ηρακλείου, στην οδό 1878
3. Ένα ακίνητο - δωρεά 1200m2 στο χωριό Βοργιά με μία εκκλησία 100m2 στο εσωτερικό  του και επτά δωμάτια  (Αυτό το ακίνητο προορίζεται για σχολή του ΕΕΣ) και τέλος
4.Το διώροφο ακίνητο του 2006 δωρεά Μ. Χαλκιαδάκη, στην Λ. Δημοκρατίας και Χαριλάου Τρικούπη.(Στον πρώτο όροφο θα γίνει το Κοινωνικό Ιατρείο και στον δεύτερο θα μεταφερθούν οι διοικητικές υπηρεσίες).

Υπενθυμίζουμε ότι επιθυμία της προηγούμενης διοίκησης του ΕΕΣ κ. Μαρτίνη ήταν να πουληθεί το τελευταίο ακίνητο, κάτι που απετράπη, λόγω αντίδρασης της τοπικής κοινωνίας.

Ακούστε τη συνέντευξη του κ. Αμανάκη στο Ράδιο Κρήτη
 

Ο πρόεδρος του Παρατήματος Ηρακλείου του ΕΕΣ, Ζαχαρίας Αμανάκης, στο Ράδιο Κρήτη, by ekriti newsportal

 
To Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ. Ηρακλείου, σήμερα στεγάζεται στην οδό: Ρούσσου Χούρδου 7, Ηράκλειο Κρήτης & τηλέφωνα επικοινωνίας: 2810 225094, email: welfarevolunteers.redcrossher@gmail.com, υπεύθυνη επικοινωνίας: Μαραγκάκη Παγώνα, (κοινωνική λειτουργός).

Μάρα Μπέκα 

Κρήτη

Χανιά

Λοβέρδος από τα Χανιά: Η χώρα χρειάζεται ενεργή, πατριωτική, προοδευτική αντιπολίτευση

Ανδρέας Λοβέρδος

Στα Χανιά βρίσκεται από σήμερα Τετάρτη ο ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ και υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος, Ανδρέας Λοβέρδος, στο πλαίσιο της προεκλογικής του περιοδείας για τις εκλογές του ΚΙΝΑΛ.

Ο κ. Λοβέρδος παραχώρησε συνέντευξη τύπου στο Εμπορικό Βιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων, την οποία ξεκίνησε λέγοντας ότι από τα Χανιά είχε ξεκινήσει τις πρώτες επαφές τον Δεκέμβριο του 2020 για το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα

“Η χώρα χρειάζεται ενεργή, πατριωτική, προοδευτική αντιπολίτευση”, δήλωσε τονίζοντας ότι αν εκλεγεί, θα είναι πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σε έναν κατανοητό συμβολισμό.

"Ήρθα να στείλω μήνυμα ότι το ΠΑΣΟΚ που εκφράζει τη δημοκρατική παράταξη θα μεγαλώσει και θα ειναι στα μεγάλα κόμματα της Ελλάδας. Προς το παρόν θα αντιπολιτεύεται και στο μάλλον θα κυβερνήσει", είπε χαρακτηριστικά.

Στην ερώτηση του zarpanews.gr, αν ο δρόμος για να κυβερνήσει περνάει από μια συγκυβέρνηση με την ΝΔ ή με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κύριος Λοβέρδος απάντησε ότι εντός του 2022 ή το 2023 θα υπάρξουν σίγουρα δυο εκλογικές αναμετρήσεις, με την πρώτη να αποβαίνει άγονη λόγω απλής αναλογικής. “Στη δεύτερη ο Τσιπρας θα πέφτει κι εμείς θα ανεβαίνουμε και στόχος ειναι να είμαστε αξιωματική αντιπολίτευση“, συμπλήρωσε. Το ΚΙΝΑΛ απέτυχε, τέλος τα βαφτίσια, είπε επίσης ο Ανδρέας Λοβέρδος για τον νυν πολιτικό σχηματισμό όπου ανήκει.

Για τον Γιώργο Παπανδρέου και την ενδεχόμενη υποψηφιότητά του, ο κ. Λοβέρδος είπε χαρακτηριστικά: “Δεν θέλω να σχολιάσω, τα έχω πει και σε άλλες ομιλίες μου. Ας κάνει ο,τι θέλει. Δεν έχω κάτι με τον άνθρωπο, αλλά εγώ έχω τη δική μου πρόταση, την οποία θέτω στους δημοκρατικούς ψηφοφόρους”.

Πηγή: zarpanews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γιώργος Παπανδρέου: Επίσημα υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής

Βασίλης Κεγκέρογλου: Κατέθεσε την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ

Γερουλάνος - ΚΙΝΑΛ: Θα είμαι εκεί για να παλέψω - Τί είπε για τον Γιώργο Παπανδρέου

ESPA BANNER