Κρήτη

Ηράκλειο

Άσκηση: Αντιμετώπισαν πλημμύρες και απεγκλώβισαν ανθρώπους στον Δρακουλιάρη

Καθόλου τυχαίο το σημείο της άσκησης

Μια σημαντική άσκηση αντιμετώπισης των συνεπειών από πλημμυρικά φαινόμενα και διάσωσης εγκλωβισμένων ανθρώπων πραγματοποιήθηκε σήμερα στη γέφυρα του ποταμού Δρακουλιάρη, επί της οδού Μάνου Κατράκη, στο Δήμο Ηρακλείου.

Οι πυροσβέστες επί τω έργω
Οι πυροσβέστες επί τω έργω
Επί τω έργω οι ομάδες που συμμετέχουν
Επί τω έργω οι ομάδες που συμμετέχουν

Στην άσκηση με την ονομασία "ΝΩΕ 2020" συμμετείχαν εκτός από τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η ΕΛ.ΑΣ, το ΕΚΑΒ, το τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Ηρακλείου, το γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ηρακλείου καθώς και Εθελοντικές Ομάδες.

Σημαντική άσκηση στον Δρακουλιάρη
Σημαντική άσκηση στον Δρακουλιάρη

Σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης, σπίτι δίπλα από τον ποταμό πλημμύρισε και στήθηκε επιχείρηση απεγκλωβισμού των ενοίκων. Επίσης, μία γυναίκα εγκλωβίστηκε στο όχημά της όταν αυτό παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά με τους Πυροσβέστες να την απεγκλωβίζουν.

Το ΙΧ που
Το ΙΧ που "παρασύρθηκε" από τα νερά του ποταμού
Οι πυροσβέστες απεγκλώβισαν γυναίκα από το αυτοκίνητό της
Οι πυροσβέστες απεγκλώβισαν γυναίκα από το αυτοκίνητό της

Το σημείο της άσκησης δεν είναι τυχαίο. Στο παρελθόν ο συγκεκριμένος ποταμός έχει υπερχειλίσει με συνέπεια τα σπίτια που βρίσκονται επί της Μάνου Κατράκη να πλημμυρίζουν και να υφίστανται τεράστιες ζημιές.

 

Κρήτη

Ρέθυμνο

Κρήτη: Βρήκαν τη χασισοφυτεία - Στο κυνήγι του καλλιεργητή η Αστυνομία

dscf8156.jpg

Σχηματίστηκε δικογραφία σήμερα (227/10) το πρωί, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης, σε βάρος ημεδαπού κατηγορούμενο για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και ειδικών δράσεων, που εκπονεί η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης για την καταπολέμηση της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, σε περιοχή του Δήμου Ανωγείων..

Οι αστυνομικοί αναζητούν έναν 35χρονο.
Οι αστυνομικοί αναζητούν έναν 35χρονο.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνης, του Τμήματος Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας, τα Τμήματα Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μυλοποτάμου και Ρεθύμνης και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας Ρεθύμνης.

Τα ναρκωτικά βρέθηκαν μετά από αστυνομική επιχείρηση.
Τα ναρκωτικά βρέθηκαν μετά από αστυνομική επιχείρηση.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκαν σε υπαίθριο χώρο πλησίον ποιμνιοστασίου, ιδιοκτησίας ενός 35χρονου και σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο συνολικά:

  • Πέντε (5) κιλά και 900 γραμμάρια κάνναβης,
  • 290 γραμμάρια αποξηραμένα φύλλα κάνναβης και
  • 8 δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 1,5 μέτρων, ευρισκόμενα στο στάδιο της συγκομιδής  τα οποία και εκριζώθηκαν.

Η προανάκριση συνεχίζεται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης