Κρήτη

Ηράκλειο

Ασήμι: Ζητούν ασφάλεια και προστασία από τα "καπετανιλίκια"

Ασήμι

Με το βλέμμα στραμμένο στην παραβατικότητα πραγματοποιείται σήμερα στις 18.00 η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Γόρτυνας στο Δημαρχείο στους Αγίους Δέκα.

Το τελευταίο σοβαρό περιστατικό, με την ανταλλαγή πυροβολισμών στο Ασήμι, μεταξύ δύο ανδρών, μέσα από τα αυτοκίνητά τους, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της αγανάκτησης των κατοίκων οι οποίοι ζητούν ασφάλεια, ηρεμία και πάταξη της ανομίας στην περιοχή τους.

Ήδη έχει αποσταλεί επιστολή στον Αστυνομικό Διευθυντή Ηρακλείου Νίκο Σπυριδάκη, από τον δήμαρχο Λευτέρη Κοκολάκη ενώ στη συνεδρίαση τα τεθεί το θέμα ίδρυσης Αστυνομικού Τμήματος.

Στην επιστολή μεταξύ άλλων αναφέρεται: "Η κατάσταση παραμένει ανεξέλεγκτη. 
Προκαλεί απορία το γεγονός ότι οι δράστες – που κατά κανόνα προέρχονται από άλλους οικισμούς και είναι γνωστοί στην τοπική κοινωνία, αλλά και στις Αρχές – κινούνται χωρίς κανένα φόβο στον οικισμό του Ασημίου, κουβαλώντας όπλα, τα οποία δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν εντός κατοικημένης περιοχής, αδιαφορώντας για τους πολίτες, ακόμα και για τα μικρά παιδιά, που βρίσκονται, άθελά τους, στο… πεδίο βολής. Τα συγκεκριμένα άτομα παραβιάζουν τον νόμο κατ’ εξακολούθηση, θέτοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, καταστρέφοντας περιουσίες (αυτή την φορά προκλήθηκαν ζημιές από σφαίρες σε δύο αυτοκίνητα) και δυσφημώντας ένα ολόκληρο χωριό, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την τοπική οικονομία και για την εμπορική κίνηση στα καταστήματα και τις επιχειρήσεις του Ασημίου".

Έχουν προσκληθεί εκπρόσωποι της ΕΛ.ΑΣ., οι βουλευτές Ηρακλείου, ο Μητροπολίτης Γορτύνης και Αρκαδίας κ. Μακάριος, ο περιφερειάρχης Κρήτης, περιφερειακοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι φορέων της Τοπικής Κοινότητας Ασημίου.

Ηράκλειο

Πέφτει νέα άσφαλτος σε Αγίου Μηνά, 62 Μαρτύρων - Τι θα γίνει με τα έργα στο κέντρο

Aγίου Μηνά

Από βομβαρδισμένο τοπίο σε λίγες ημέρες δύο από τους κύριους άξονες κυκλοφορίας του Ηρακλείου θα παρουσιάζουν νέα εικόνα.Πρόκειται για την οδό Αγίου Μηνά και την λεωφόρο 62 Μαρτύρων η αποκατάσταση των οποίων θα ανακουφίσουν οχήματα και πεζούς μετά βεβαίως το τέλος των μέτρων απαγόρευσης.

Όπως δήλωσε στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Λευτέρη Βαρδάκη ο αντιδήμαρχος Τεχνικών έργων Γιάννης Αναστασάκης σε 20 περίπου ημέρες θα ξεκινήσει η ασφαλτόστρωση στην Αγίου Μηνά ενώ σήμερα διαβιβάστηκε και ο φάκελος στην τροχαία Ηρακλείου για να κείσει το ένα ρεύμα στην 62 Μαρτύρων.

Από σήμερα ξεκίνησαν και οι εργασίες φρεζαρίσματος και ασφαλτόστρωσης στη Λεωφόρο Ικάρου, στο τμήμα από τη συμβολή της με την Εθνικής Αντιστάσεως έως τη συμβολή της με την οδό Δ. Μποφώρ.

Οι εργασίες αυτές αναμένεται να διαρκέσουν περίπου τέσσερις (4) εργάσιμες ημέρες εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες.

Επίσης ξεκινά ένα νέο έργο αποκατάστασης δρόμων από λακκούβες ύψους 500.000 ευρώ.

Δημοπράτηση για τα έργα του κέντρου

Ο κ. Αναστασάκης για την ανάπλαση του κέντρου είπε ότι μέσα στον Απρίλιο αναμένεται η νέα δημοπράτηση για το 50% του έργου που δεν έχει ολοκληρωθεί και το οποίο χωρίζεται σε τρία κομμάτια.

Το πρώτο από τη  διασταύρωση της 25ης Αυγούστου ,Δικαιοσύνης, Ίδης και 1821, Χατζημιχάλη Γιάνναρη.

Στη συνέχεια το έργο της μικρής Έβανς και το τρίτο η οδός 1821. Ο κάθε δρόμος επεσήμανε ο αντιδήμαρχος θα έχει χωριστό χρονοδιάγραμμα προκειμένου να μην υπάρξουν καθυστερήσεις και προσδιόρισε την έναρξη των εργασιών εάν όλα πάνε καλά με το διαγωνισμό και την ανάδειξη αναδόχου τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.Το ύψος του έργου ανέρχεται σε 2,5 εκατ.ευρώ.

Πάρκο Γεωργιάδη

Το 50% του πάρκου θα δοθεί σε χρήση μέσα στον Απρίλιο καθώς έχει ολοκληρωθεί η ανάπλαση και οι φυτεύσεις.