Κρήτη

Ηράκλειο

Αρνητικά όλα τα δείγματα για κορωνοϊό από το ΠΑΓΝΗ

ΠΑΓΝΗ

Τέλος καλό όλα καλά με την ιχνηλάτηση των επαφών του ηλικιωμένου άνδρα από τα Χανιά ο οποίος διαγνώσθηκε με κορωνοϊό και είχε περάσει και από το ΠΑΓΝΗ.

Σύμφωνα με τον Διοικητή του ΠΑΓΝΗ, Γιώργο Χαλκιαδάκη που μίλησε στο Ράδιο Κρήτη και το ekriti.gr και τα 27 δείγματα που ελήφθησαν από γιατρούς και νοσηλευτές του νοσοκομείου στο πλαίσιο ιχνηλάτησης των επαφών του 87χρονου, εξετάστηκαν στο Εργαστήριο Κλινικής Ιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και βγήκαν αρνητικά.

Όπως σημείωσε ο κ. Χαλκιαδάκης, "η εξέλιξη αυτή για εμάς ήταν αναμενόμενη ωστόσο θέλαμε να γίνει κλινικός έλεγχος για να είμαστε απόλυτα σίγουροι".

 

 

 

 

 

Κρήτη

Χανιά

Υπεγράφη η σύμβαση για τα Νεώρια Χανίων από Μενδώνη - Αρναουτάκη

φωτό αρχείου

“Ερευνητικές εργασίες για την ιστορική και τεχνολογική τεκμηρίωση της μελέτης ωρίμανσης των έργων αποκατάστασης -απόδοσης χρήσεων- ανάδειξης των Νεωρίων στα Χανιά” υπέγραψαν σήμερα Κυριακή το βράδυ 05/07/2020,  η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης και ο Πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης Ευάγγελος Διαμαντόπουλος.

Η τελετή υπογραφής  πραγματοποιήθηκε παρουσία Αρχων ,φορέων,και πολιτών στο χώρο των Νεωρίων Χανίων.Η Υπουργός Λίνα Μενδωνη,ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτακης,ο Δήμαρχος Παναγιώτης Σημανδηρακης και ο Πρύτανης Ευάγγελος Διαμαντόπουλος αναφέρθηκαν στην Πολιτιστική δυναμική αλλά και στις αναπτυξιακές δυνατότητες του έργου των Νεωρειων που θα αποτελέσουν κυψέλες πολιτισμού ," το έργο  αναδεικνύει την ιστορία τον πολιτισμό του τόπου μέσα από την συνεργασία την ενότητα των φορέων  θα  είμαστε πανέτοιμοι σε μελέτες για να μπορούμε να απορροφήσουμε πόρους.."τόνισε ο κ Αρναουτάκης,χαρακτηρίζοντας εμβληματικό το έργο όπως και αυτό της αγοράς που θα ακολουθήσει.Απο την πλευρά του  ο  Δήμαρχος ευχαρίστησε θερμά για την στήριξη τους την Υπουργό,τον Περιφερειάρχη και τον Πρύτανη στους οποίους και έδωσε αναμνηστικά δώρα από τα Νεωρεια και λιμάνια της Κρήτης.