Κρήτη

Ηράκλειο

Αρναουτάκης: «Στηρίζουμε την εθελοντική δράση ως πυλώνα συνοχής της κοινωνίας»

image_22.jpg

«Ο εθελοντισμός αποτελεί πυλώνα λειτουργίας της κοινωνίας μας που υποστηρίζει τη κοινωνική συνοχή. Για το λόγο αυτό στηρίζουμε και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε με συνέπεια, την οργανωμένη εθελοντική δράση και προσφορά», τόνισε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που είναι σε εξέλιξη στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου στο Ηρακλειο με αφορμή την παγκόσμια ημέρα εθελοντισμού. 

Ο κ. Αρναουτάκης συνεχάρη την πρόεδρο του Συλλόγου Ανακουφιστικής Φροντίδας και Επίτιμο Πρόξενο της Αυστρίας στην Κρήτη Ροσβίτα Μπαντουβά, τόσο για την πρωτοβουλία της εκδήλωσης όσο και για τη συνολική προσφορά στον εθελοντικό χώρο και την ανάδειξη της αξίας του. 

Στην εκδήλωση, η κα Μπαντουβά στοιχειοθέτησε με επιχειρήματα και στοιχεία την πολύπλευρη αξία του εθελοντισμού για την υγεία του ανθρώπου που τον ασκεί, για τη κοινωνία, την οικονομία, τις θέσεις εργασίας που στηρίζει η εθελοντική δράση καθώς και την πολλαπλή αξία που προσφέρει στους ωφελούμενους. Ζήτησε δε να αυξηθεί η εθελοντική παρουσία και συμμετοχή πολιτών στις δράσεις του του Συλλόγου Ανακουφιστικής Φροντίδας. 

Για τον Εθελοντισμό στην Ελλάδα μίλησε ο Δρ. Ρoβίθης Μιχαήλ, Λέκτορας τμήματος Νοσηλευτικής του Τ.Ε.Ι. Κρήτης, παρουσιάζοντας καλά παραδείγματα και προοπτικές που έχει ο εθελοντισμός στην Ελλάδα, υπογραμμίζοντας καλές σχολικές πρωτοβουλίες με μεγάλο εθελοντικό αποτέλεσμα καλώντας σε πρωτοβουλία και συμμετοχή τη κοινωνία των πολιτών. 
Η εκδήλωση συνεχιζεται με το παρακάτω πρόγραμμα: ‘’Η φιλοσοφία της Ανακουφιστικής φροντίδας’’. Ομιλητής ο Δρ. Κωνσταντινίδης Θεοχάρης, Λέκτορας τμήματος Νοσηλευτικής, Τ.Ε.Ι. Κρήτης

Η εκδήλωση πλαισιώνεται μουσικά από την Χορωδία της Περιφερείας Κρήτης υπό την Διεύθυνση της κυρίας Λένας Χατζηγεωργίου και καλλιτεχνικά με έκθεση έργων Ζωγράφων από την Αυστρία.
 Συντονιστής είναι η Αθηνά Ν. Κυριακάκη-Σφακάκη, Πτυχιούχος Ξεναγός, Συνταξιούχος Τραπεζικός, Συγγραφέας, Ένθερμη Εθελόντρια.
Οργάνωση της εκδήλωσης είχαν ο Σύλλογος Ανακουφιστικής Φροντίδας Κρήτης, <Ζαχαρίας. Κ. Μπαντουβάς> Cretan Palliative care, με την ευγενική υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Ηράκλειου, της  Αυστριακής Πρεσβείας , και του Αυστριακού Προξενείου Κρήτης.

Κρήτη

Χαλκιαδάκης και Unilever στο πλευρό του Κέντρου Υγείας Μοιρών, Τυμπακίου και Ζαρού

s/m Χαλκιαδάκης Μοίρες

Σε μια σημαντική χορηγία, σε συνεργασία με την εταιρεία Ελαϊς – Unilever Hellas A.E., προχώρησε η μεγάλη Κρητική εταιρεία Χαλκιαδάκης Α.Ε. προς το Κέντρο Υγείας Μοιρών και τα Πολυδύναμα Ιατρεία Ζαρού και Τυμπακίου.

Ειδικότερα, έπειτα από πρωτοβουλία των σούπερ μάρκετ Χαλκιαδάκης, παραδόθηκαν την Παρασκευή 09/04 στους υπευθύνους των συγκεκριμένων Δομών, τρία κλιματιστικά, καθώς και καθαριστικά (χλωρίνες, πολυκαθαριστικά, σακούλες και αναλώσιμα), τα οποία θα καλύψουν τις ανάγκες των Κέντρων για έναν ολόκληρο χρόνο. Τα υλικά παρέλαβαν από τον Δ/ντη Marketing της Χαλκιαδάκης Α.Ε. Μιχάλη Τζαγκαράκη, τον Δ/ντη του σούπερ μάρκετ Χαλκιαδάκης στις Μοίρες Γιώργο Μερωνιανάκη και τον εκπρόσωπο της Ελαϊς- Unilever Κώστα Ρουμπάκη, η Δ/ντρια του Κ.Υ. Μοιρών Κατερίνα Τσικαλά, η Προϊσταμένη και Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Μαρία Πότση - Καράλη και ο Γενικός Γιατρός του Πολυδύναμου Ιατρείου Τυμπακίου Μανώλης Μεραμβελιωτάκης.

Η ενέργεια αυτή εντάσσεται σε μια σειρά δράσεων της Χαλκιαδάκης Α.Ε., με στόχο την ουσιαστική βελτίωση της καθημερινότητας για το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό των Δομών, καθώς και των επισκεπτών - ασθενών τους.

Αξίζει να τονιστεί ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα, που εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Χαλκιαδάκης Α.Ε., αναμένεται να επεκταθεί το επόμενο διάστημα με τη συνεργασία της 7ης ΥΠΕ Κρήτης. Σε συνεργασία με τα στελέχη της 7ης ΥΠΕ, τα super markets Χαλκιαδάκης προχωράνε σε κάλυψη άμεσων αναγκών σε ιατρικό εξοπλισμό και υλικοτεχνική υποδομή σε τοπικές δομές υγείας σε ολόκληρη την Κρήτη.

Όπως μάλιστα δήλωσαν στελέχη της εταιρείας: «Τη στιγμή της μάχης με τον Covid19, αυτές οι δράσεις προσφοράς είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για να ενισχύσουμε τον αγώνα των Ηρώων της πρώτης γραμμής. Υποστηρίζουμε, με τη συνεργασία και εταιρειών - προμηθευτών μας, την κοινή προσπάθεια και ευχόμαστε όλη αυτή η κατάσταση, να αποτελεί σύντομα παρελθόν.».

Για τις δράσεις των super markets Χαλκιαδάκης μπορείτε να δείτε περισσότερα εδώ:

https://www.xalkiadakis.gr/el/nea

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τροχαίο στη Γαύδο: «Θέλω να μάθω την αλήθεια», λέει η μητέρα της Κορίνας

Κρήτη: 55χρονος απαγχονίστηκε σε δέντρο - Τον βρήκε περαστικός

Ηράκλειο: Ο επίδοξος ληστής ήταν πελάτης του οδοντιάτρου - Πάλη έξω από το ιατρείο!