Τρίτη 12 ΝΟΕ 2019 03:25
 • Ηρακλειο
  20°C
 • Χανια
  22°C
 • Ρεθυμνο
  21°C
 • Λασιθι
  20°C
Ekriti.gr Logo

Αριστομένης Συγγελάκης: Το γερμανικό "Όχι" στις αποζημιώσεις μπορεί να απαντηθεί

Αριστομένης Συγγελάκης: Το γερμανικό "Όχι" στις αποζημιώσεις μπορεί να απαντηθεί

αριστομένης συγγελάκης

Υπάρχουν περιθώρια αντίδρασης στο γερμανικό "όχι" για τις αποζημιώσεις, δήλωσε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στο Ράδιο Κρήτη και στη Ρένα Σημειαντωνάκη, ο κ. Αριστομένης Συγγελάκης, Διδάκτωρ Οδοντιατρικής Παν/μίου Αθηνών, Συγγραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα.
Η αρνητική απάντηση της γερμανικής κυβέρνησης, πριν από λίγες ημέρες, στη ρηματική διακοίνωση της 4ης Ιουνίου 2019, που είχε κοινοποιήσει το υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με την καταβολή από την Γερμανία των πολεμικών επανορθώσεων και αποζημιώσεων, έγινε με ιδιαίτερα απαξιωτικό τρόπο, είπε ο κ. Συγγελάκης, προσθέτοντας ότι πρόκειται για μία προβληματική, ηθικά, πολιτικά και νομικά, θέση που προσβάλει την Ελλάδα και εκθέτει την Γερμανία.

Ωστόσο τόνισε, ότι μπορεί να προκύψει ένα θετικό στοιχείο από την διαδικασία αυτή, υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει μία σθεναρή απάντηση από την ελληνική κυβέρνηση που δεν θα επιτρέψει τον ενταφιασμό του θέματος, αλλά, αντίθετα, θα προσελκύσει το διεθνές ενδιαφέρον  απέναντι σε μία συμπεριφορά που δεν συνάδει με το Διεθνές Δίκαιο και την ηθική, που πρέπει να διέπει τις σχέσεις μεταξύ των χωρών.

Παράλληλα ο κ. Συγγελάκης αναφέρθηκε στην εκδήλωση για την 28η Οκτωβρίου που θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή 25/10, στις 7 το απόγευμα, στο κινηματοθέατρο Αστόρια.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Συγγελάκη στο Ράδιο Κρήτη
 

Ο Αριστομένης Συγγελάκης για τις γερμανικές αποζημιώσεις, by ekriti newsportal

 

Διαβάστε επίσης. . .

ους τελευταίους μήνες έχει κάνει την επανεμφάνισή του το λεγόμενο “παιχνίδι πνιγμού”...
Μια εθιμοτυπική συνάντηση που εξελίχθηκε σε συνάντηση εργασίας με τον εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο στον τομέα...
Ευχές με την Ιεραρχία, τον Κλήρο, θεσμικούς εκπροσώπους και πολίτες αντάλλαξε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος...