Κρήτη

Ηράκλειο

Αποκριγιώματα στο Ρούβα 2016 - Όλο το πρόγραμμα

αποκριγιωματα

Με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης- ΠΕ Ηρακλείου θα πραγματοποιηθούν και φέτος οι εκδηλώσεις «Αποκριγιώματα στο Ρούβα 2016»  από 3 έως 14 Μαρτίου. Όπως κάθε χρόνο, οι  Σύλλογοι του Δημοτικού διαμερίσματος Ρούβα του Δήμου Γόρτυνας,  συνδιοργανώνουν  εκδηλώσεις Διονυσιακής Αποκριάς,  που έχουν γίνει πλέον θεσμός και  εξελίσσονται καθ' όλη την περίοδο της αποκριάς , με αποκορύφωμα την ημέρα της Καθαράς Δευτέρας. 
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:
03/03/2016 ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ 18:00 Γιορτή στο σύλλογο Βαρελοφρόνων και Τσικνώματα στον κεντρικό δρόμο της Γέργερης. Βόλτα των μεταμφιεσμένων στα χωριά του _δημοτικού διαμερίσματος Πανασό, Γέργερη, Νίβρυτο , Μαστραχιανά Απομαρμά .
05/03/2016 Σάββατο 11:00 Βιωματικό σεμινάριο στο γυμνάσιο Γέργερης Αποκριάτικο Λαογραφικό - Διατροφικό θέμα για παιδιά και γονείς ( Κα Μαθιουδάκη  Δέσποινα )
05/03/2016 Σάββατο 17:00 Στα πλαίσια ανταλλαγής πολιτιστικών δρώμενων. Οι Αρκουδιάρηδες και Σιβιανές Μάσκες βόλτα
στα σοκάκια του Σίβα Πυργιωτίσης.
05/03/2016 Σάββατο 21:00 Αποκριάτκη χοροεσπερίδα στην αίθουσα του πολιτιστικού συλλόγου Πανασού.
06/03/2016 Κυριακή 12:00 Στα πλαίσια ανταλλαγής πολιτιστικών δρώμενων. Οι Αρκουδιάρηδες συμμετέχουν στο καρναβάλι Ζαρού.
12/03/2016 Σάββατο 11:00 στο γυμνάσιο Γέργερης, Εργαστήρι – Κατασκευή μάσκας για παιδιά και γονείς
Σκηνογράφος ( Κα Μαχαιριανάκη Άννα )
12/03/2014 ΣΑΒΒΑΤΟ 20:00 Αποκριάτικη Χοροεσπερίδα στο κέντρο διασκέδασης ¨ΜΠΟΛΩΝΙ ΚΕΦΑΛΙ¨ στη Γέργερη.
14/03/2016 Kαθαρά Δευτέρα 10:30 Υπαίθριο γλέντι στον κεντρικό δρόμο της Γέργερης. Προετοιμασία δρώμενων στο δημοτικό σχολείο Γέργερης. ώρα εκκίνησης δρώμενων 12:00

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Οι έλεγχοι Ορκωτών λογιστών στους ΤΟΕΒ και το έλλειμα χιλιάδων ευρώ

φωτο αρχείου

Σε ευρύ διαχειριστικό έλεγχο των ΤΟΕΒ(Τοπικοί Οργανισμοί Εγγείων Βελτιώσεων) της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου προχωρά η Περιφέρεια Κρήτης στο πλαίσιο του νόμου 4546/2018 που προβλέπει την εποπτεία των ΤΟΕΒ της χώρας από τις Περιφέρειες.

Αφορμή για τη διενέργεια των ελέγχων αυτών ήταν και η υπόθεση στον ΤΟΕΒ Ινίου - Μαχαιρά - Μοναστηρακίου υπόθεση που είχε αναδείξει πριν μερικούς μήνες το Ράδιο Κρήτη με το έλλειμμα στα έσοδα 133.000 περίπου που διαπιστώθηκε στον συγκεκριμένο οργανισμό.

Μιλώντας σήμερα στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Μανόλη Αργυράκη ο σημερινός πρόεδρος του ΤΟΕΒ Ινίου κ.Γιάννης Ρολάκης είπε ότι η υπόθεση στην οποία εμπλέκεται πρώην υπάλληλος του Οργανισμού έχει πάει ήδη στον εισαγγελέα και έχει υποβληθεί μήνυση.

"Ο υπάλληλος που εμπλέκεται έχει επιστρέψει κάποια ποσά είπε αλλά τώρα οι Ορκωτοί λογιστές θα ελέγξουν όλα τα στοιχεία των τελευταίων ετών και τότε θα είμαστε σε θέση να πούμε περισσότερα" επεσήμανε ο πρόεδρος.

Μάλιστα ανέφερε ότι παρά το έλλειμμα ο ΤΟΕΒ με την χρηστή διαχείριση ανταποκρίνεται σε όλες τις υποχρεώσεις του και είναι ένας βιώσιμος Οργανισμός.

Οι έλεγχοι των ΤΟΕΒ βρέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης που είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης με τους ορκωτούς λογιστές Μανόλη Διαμαντουλάκη και Κώστα Αντωνακάκη.

Στην συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Παύλος Μπαριτάκης η γενική Διευθύντρια εσωτερικής λειτουργίας της Περιφέρειας Κρήτης Μαρία Ραπτάκη και το στέλεχος της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας Π.Ε. Ηρακλείου Μαρία Κοροβέζου.

Διαβάστε επίσης: 

Ηράκλειο - κορωνοϊός: Ψάχνουν απαντήσεις για το "ορφανό" μεταλλαγμένο κρούσμα

Ηράκλειο: Δολιοφθορές και... δυναμιτάκια σηκώνουν στο πόδι μια ολόκληρη γειτονιά!