Κρήτη

Ηράκλειο

Aποκλειστικός μεταφορέας του Χαμόγελου του Παιδιού οι Μινωνικές Γραμμές

ham_1.jpg

Ένα χάρτινο καραβάκι- το καραβάκι που όλοι μας είχαμε φτιάξει ως μικρά παιδιά- επέλεξαν οι Μινωικές Γραμμές για να επικοινωνήσουν τη χορηγική τους δράση προς τον εθελοντικό-μη κερδοσκοπικό οργανισμό του Χαμόγελου του Παιδιού, η λειτουργία του οποίου δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις.

 

 

Στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης των Μινωικών ο διευθύνοντας σύμβουλος Αντώνης Μανιαδάκης, ανακοίνωσε σήμερα τη νέα κοινωνική προσφορά της ναυτιλιακής εταιρείας- αναλαμβάνει τις θαλάσσιες μεταφορές του “Χαμόγελο του Παιδιού”, των ανθρώπων  και των οχημάτων του. 

 

Μέσα σε μια ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα στα κεντρικά γραφεία στην οδό της 25ης Αυγούστου -στα οποία ίσως να εντοπίζεται το πρώτο στολισμένο χριστουγεννιάτικο κέντρο του Ηρακλείου- παρουσία των εθελοντών και της Ομάδας Έρευνας και Διάσωσης Εξαφανισμένων Παιδιών “Θανάσης Μακρής” από το Χαμόγελο του Παιδιού και στελεχών των Μινωικών, ο κ. Μανιαδάκης μίλησε για την ανάγκη υποστήριξης τους ανθρώπου και των ανθρωπιστικών οργανώσεων μέσα σε έναν κόσμο διαρκώς μεταλλασσόμενο. "Η ενεργή συμμετοχή της εταιρείας σε πολλές χορηγικές δράσεις αποτελεί βασικό άξονα της ανθρωποκεντρικής μας φιλοσοφίας και ουσιαστικής προσφοράς στην κοινωνία. Σ’ ένα κόσμο εξελισσόμενο και μεταβλητό υπάρχουν αξίες διαχρονικές και αναλλοίωτες, που ανάγονται στον πολιτισμό και βρίσκουν τη γνησιότερη έκφρασή τους σε ανθρωπιστικές προσπάθειες όπως εκείνες του οργανισμού «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» που προάγουν το κοινωνικό και εθελοντικό γίγνεσθαι και των οποίων το έργο συνδέεται με τα ιδεώδη της προσφοράς, της συλλογικότητας και της αλληλεγγύης» είπε χαρακτηριστικά.

 

 

Μετά τον κ. Μανιαδάκη τον λόγο έλαβε ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Χαμόγελου του Παιδιού Κώστας Γιαννόπουλος ο οποίος, αφού ευχαρίστησε εγκάρδια τη διοίκηση των Μινωικών για τη χορηγία τους, αναφέρθηκε στην αξία του εθελοντισμού και των συνεργιών φέρνοντας ως παράδειγμα και τη συνεργασία των πολυιατρείων του οργανισμού με το ιατρικό προσωπικό της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης.

Ο κ Γιαννόπουλος καταλήγοντας είπε εμφατικά ότι το “¨Χαμόγελο του παιδιού” είναι οι άνθρωποι του” και ανήγαγε την προσφορά των Μινωικών “Όχι σε μια απλή μεταφορά αλλά σε Μεταφορά ζωής”

                                                                                                               Μ. Ζ. 
 

 

 

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηρακλειο - κορωνοϊός: Κρίσιμα 24ωρα για τη διαχείριση της πανδημίας

Ασθενείς - κορωνοϊός

Κρίσιμα θεωρούνται τα επόμενα 24ωρα για την διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού στο Ηράκλειο, καθώς τα ολοένα και περισσότερα κρούσματα, ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία, αλλά και η κόπωση των πολιτών δημιουργούν μια ιδιαίτερα δύσκολη εξίσωση!

Την ώρα που η Κρήτη συνολικά φαίνεται να δέχεται ισχυρότατες επιδημιολογικές πιέσεις, σε αυτό το τρίτο κύμα του κορωνοϊού, οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και προειδοποιούν πως η κατάσταση μπορεί να ξεφύγει από το έλεγχο το αμέσως επόμενο διάστημα, ζητώντας μάλιστα ένα νέο αυστηρό Lockdown "τύπου Μαρτίου 2020", όταν η χώρα και κάθε είδους δραστηριότητα κατέβασαν ρολά, προκειμένου να αναχαιτίσουν τον κορωνοϊό, που σάρωνε πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων και την γειτονική μας Ιταλία.

Συγκεκριμένα, την πεποίθηση ότι το lockdown στο Ηράκλειο δεν λειτούργησε και θα πρέπει να επιβληθούν αυστηρότερα μέτρα όπως εκείνα της καραντίνας του περασμένου Μαρτίου, εξέφρασε ο Αναπληρωτής Καθηγητής Παθολογίας Λοιμώξεων της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, Διαμαντής Κοφτερίδης, μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη, με αφορμή την "έκρηξη" των νοσηλειών και την μεγάλη διασπορά των κρουσμάτων.

 

Πίεση στα νοσοκομεία - Πολλοί ασθενείς

Μεγάλη είναι η ανησυχία για τον αυξανόμενο αριθμό εισαγωγής ασθενών με κορωνοϊό στα νοσοκομεία της Κρήτης, κυρίως σε ΠΑΓΝΗ και Βενιζέλειο, τις τελευταίες ημέρες.

Σήμερα Τρίτη 2 Μαρτίου 2021, το κοντέρ... έσπασε, με συνολικά 94 ασθενείς, εκ των οποίων 15 στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, όλοι διασωληνωμένοι, και 79 σε κλινικές Covid.

 

Το πρόβλημα αποτυπώνεται στα λύματα

Μετά τα αποκαλυπτικά στοιχεία που παρουσίασε στο Ράδιο Κρήτη η επικεφαλής του περιφερειακού ιατρείου δημόσιας υγείας, καθηγήτρια Άννα Ψαρουλάκη, για την κατακόρυφη αύξηση του ιϊκού φορτίου με κορωνοϊό, στα λύματα της Κρήτης, μία ακόμη σειρά στοιχείων ήρθαν να προκαλέσουν νέο προβληματισμό στις υγειονομικές αρχές του νησιού.

Με δηλώσεις του στο σταθμό, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ  Χερσονήσου, Μανώλης Ματθαιάκης, επισήμανε ότι στους τελευταίους ελέγχους που έγιναν την προηγούμενη εβδομάδα στα λύματα του βιολογικού των Μαλίων - κατ’επέκταση και στα λύματα της Σταλίδας - βρέθηκε για πρώτη φορά αυξημένο ιϊκό φορτίο, γεγονός που κινητοποίησε τις αρχές, από την περασμένη Παρασκευή οπότε και κοινοποιήθηκαν στην ΔΕΥΑΧ τα στοιχεία των μετρήσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο - κορωνοϊός: Ανησυχία για τη διασπορά - Τι φοβούνται οι ειδικοί

Κρήτη - σχολεία: Ποια τμήματα παραμένουν κλειστά λόγω κορωνοϊού

Κορωνοϊός - ΠΟΕΔΗΝ: Εκτός ελέγχου τα νοσοκομεία της Αττικής - Μόλις 19 οι κενές ΜΕΘ