Κρήτη

Ηράκλειο

Από το σπίτι, στην Κλινική Covid του ΠΑΓΝΗ - Η θέση της Κρήτης και οι νοσηλευόμενοι ασθενείς

ΠΑΓΝΗ

Στην Κλινική covid - 19 του ΠΑΓΝΗ νοσηλεύεται από το απόγευμα μία 36χρονη γυναίκα η οποία εδώ και δύο ημέρες έχει διαγνωσθεί θετική στον κορωνοϊό.

Η ασθενής, που όπως λένε οι πληροφορίες έχει υποβληθεί σε μεταμόσχευση, δεν είχε αρχικά πεισθεί από τους γιατρούς να νοσηλευτεί στο νοσοκομείο.

Σήμερα, οι γιατροί κατάφεραν να την πείσουν λέγοντας της πως επειδή ανήκει σε ομάδα υψηλού κινδύνου, θα ήταν καλύτερο να νοσηλευτεί όπως και τελικά έγινε.

Συνολικά, στην κλινική covid του ΠΑΓΝΗ πλέον νοσηλεύονται οκτώ ασθενείς, σύμφωνα με τα όσα είπε στο ekriti ο ΔΙοικητής του νοσοκομείου, Γιώργος Χαλκιαδάκης.

Την ίδια ώρα ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται με κορωνοϊό στα νοσοκομεία της Κρήτης, ξεπερνά τους 10. Συγκεκριμένα και σύμφωνα με πληροφορίες που συνέλεξε το ekriti, οι ασθενείς με κορωνοϊο στα νοσοκομεία του νησιού, ανέρχονται στους 13.

Συγκεκριμένα: Οκτώ ασθενείς στην Κλινική covid του ΠΑΓΝΗ, ένας στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, τρεις στην Κλινική Covid - 19 του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων και ένας στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου.

Στην 8η θέση η Κρήτη

Από τη 10 θέση που ήταν μέχρι πριν λίγες ημέρες, η Περιφέρεια της Κρήτης βρίσκεται πλέον στην 8η, ανάμεσα στις περιφέρειες με τα περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση που έχει γίνει στον χάρτη του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας για την γεωγραφική κατανομή, η Κρήτη μετρά πάνω από 320 κρούσματα από την αρχή της πανδημίας και συγκεκριμένα 329.

ο χάρτης του ΕΟΔΥ
ο χάρτης του ΕΟΔΥ

Υπενθυμίζεται ότι ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 202 νέα κρούσματα στη χώρα εκ των οποίων τα 10 εντοπίζονται στην Κρήτη και πιο συγκεκριμένα: 7 στην ΠΕ Ηρακλείου, 1 στην ΠΕ Ρεθύμνου και 2 στην ΠΕ Χανίων.

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Η παράταξη Κουράκη απαντά στην αντιδήμαρχο για τις προκηρύξεις

Λότζια

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση μεταξύ της δημοτικής αρχής και της δημοτικής κίνησης "Ηράκλειο 3.7.5", με φόντο τις προκυρήξεις για εργασία στο Δήμο Ηρακλείου και τα όσα απάντησε νωρίτερα η αντιδήμαρχος Μαρία Καναβάκη.

Η παράταξη σε νεότερη ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής:

"Στα όσα η δημοτική αρχή και η αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου έσπευσαν να απαντήσουν, στην προσπάθεια τους να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, στο θέμα των παράνομων και καταχρηστικών προσλήψεων που πεισματικά προωθεί,  η κίνηση  «Ηράκλειο 3.7.5»  αναφέρει τα εξής:

Οι όροι των προκηρύξεων αυτών  είναι παράνομοι και  καταχρηστικοί. Αντίκεινται στο Σύνταγμα, στην Εργατική Νομοθεσία και στις διεθνείς εργατικές συμβάσεις που έχει υπογράψει κατά καιρούς η χώρα μας.

Τέτοιους όρους, όσο κι αν προσπαθεί να νομιμοποιήσει η δημοτική αρχή του Ηρακλείου, δεν πρόκειται να το πετύχει, γιατί απλά δεν υπάρχει σε κανένας νομικός, εργατικός, αυτοδιοικητικός, κοινωνικός ή ανθρωπιστικός κώδικας που να το δικαιολογεί".

Ανταπάντηση από τη Λότζια

Λίγο αργότερα, η δημοτική αρχή σε ανακοίνωση - απάντηση ανέφερε τα εξής:

"Σε απάντηση της - άλλα λόγια να αγαπιόμαστε – νέας ανακοίνωσης του «Ηράκλειο 3.7.5» και σχετικά με το κατά πόσον οι όροι των προκηρύξεων (στις οποίες έχουμε αναφερθεί ήδη) είναι παράνομοι και καταχρηστικοί, θα είχε ενδιαφέρον να ερωτηθούν και οι δεκάδες δήμαρχοι σε ολόκληρη την χώρα αλλά και στην Κρήτη που έκαναν χρήση παρόμοιων όρων στις δικές τους προκηρύξεις, τι γνώμη έχουν. Μεταξύ των οποίων άλλωστε συμπεριλαμβάνονται και έγκριτοι νομικοί. Η Δημοτική Αρχή Ηρακλείου, ό,τι είχε να πει επί του θέματος, το είπε ήδη".  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη - κορωνοϊός: Στη "μάχη" του εμβολιασμού και 8 Κέντρα Υγείας

Κρήτη: Πέθανε επιχειρηματίας λίγο πριν φτάσει στο νοσοκομείο

Κρήτη: Πρόστιμα για μη χρήση μάσκας και άσκοπες μετακινήσεις