Τρίτη 12 ΝΟΕ 2019 03:32
 • Ηρακλειο
  20°C
 • Χανια
  22°C
 • Ρεθυμνο
  21°C
 • Λασιθι
  20°C
Ekriti.gr Logo

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Τα τροχόσπιτα δεν φεύγουν από τον Καρτερό λόγω των "Τροχοσκηνοεραστών"

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Τα τροχόσπιτα δεν φεύγουν από τον Καρτερό λόγω των "Τροχοσκηνοεραστών"

καρτερός τροχόσπιτα

Μια απίστευτη υπόθεση, εκμετάλλευσης των διατάξεων του νόμου, αποκαλύπτεται από το Ράδιο Κρήτη, με αφορμή τα παράνομα εγκατεστημένα τροχόσπιτα στην περιοχή του Καρτερού.

Σύμφωνα με την προϊσταμένη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, Μαρία Κοζυράκη, η οποία μίλησε στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη, ήδη από το 2013 υπάρχει σχετική απόφαση κατεδάφισης για 69 τροχόσπιτα τα οποία είχαν τοποθετηθεί παράνομα στον Καρτερό.

Από την έκδοση της απόφασης ωστόσο και ως το 2015 υπήρχε εντολή να μην πραγματοποιούνται κατεδαφίσεις, οπότε και το όλο θέμα “πάγωσε” αρχικά.

Από το 2015 ωστόσο, γίνεται μια νέα εκκίνηση των διαδικασιών για κατεδάφιση των κατασκευών που υπάρχουν, με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση να κοινοποιεί απόφαση στην οποία ενημερώνονται οι άγνωστοι ιδιοκτήτες να απομακρύνουν τις οικοσκευές τους για να προχωρήσει η κατεδάφιση.

Τότε όμως, κάνει την εμφάνιση του ένας εκπολιτιστικός και εξωραϊστικός Σύλλογος “Τροχοσκηνοεραστών” ο οποίος ασκεί προσφυγή κατά της απόφασης.

Το θέμα συζητείται στο Διοικητικό Εφετείο Χανίων, το οποίο και εγκρίνει προς εξέταση την προσφυγή, χωρίς βέβαια να ακυρώνει την απόφαση κατεδάφισης. Αυτή η εξέλιξη, δίνει απαραίτητο χρόνο στους άγνωστους ιδιοκτήτες των τροχόσπιτων, ενώ παράλληλα “δένει τα χέρια” της Αποκεντρωμένης για να εφαρμόσει την απόφαση κατεδάφισης.

Με την αξιοποίηση των διατάξεων του νόμου λοιπόν, η κατάσταση παραμένει ως έχει, μέχρι να εξεταστεί η προσφυγή. Όπως αναφέρει η κ. Κοζυράκη, το Εφετείο οφείλει να εκδώσει σχετική απόφαση σε διάστημα πενταετίας από την προσφυγή, οπότε μέχρι φέτος πρέπει να δοθεί απάντηση.

Τονίζεται ωστόσο, πως ακόμα κι αν το Εφετείο απορρίψει συνολικά την προσφυγή, η εκτελεστέα απόφαση από την Αποκεντρωμένη θα αφορά σε κατεδαφίσεις των 69 κτισμάτων που έχουν καταγραφεί στην απόφαση του 2013, ανεξάρτητα από το αν έχουν προστεθεί άλλα κτίσματα ή κατασκευές στην περιοχή.

Διαβάστε επίσης. . .

ους τελευταίους μήνες έχει κάνει την επανεμφάνισή του το λεγόμενο “παιχνίδι πνιγμού”...
Μια εθιμοτυπική συνάντηση που εξελίχθηκε σε συνάντηση εργασίας με τον εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο στον τομέα...
Ευχές με την Ιεραρχία, τον Κλήρο, θεσμικούς εκπροσώπους και πολίτες αντάλλαξε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος...