Κρήτη

Ηράκλειο

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Τα τροχόσπιτα δεν φεύγουν από τον Καρτερό λόγω των "Τροχοσκηνοεραστών"

καρτερός τροχόσπιτα

Μια απίστευτη υπόθεση, εκμετάλλευσης των διατάξεων του νόμου, αποκαλύπτεται από το Ράδιο Κρήτη, με αφορμή τα παράνομα εγκατεστημένα τροχόσπιτα στην περιοχή του Καρτερού.

Σύμφωνα με την προϊσταμένη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, Μαρία Κοζυράκη, η οποία μίλησε στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη, ήδη από το 2013 υπάρχει σχετική απόφαση κατεδάφισης για 69 τροχόσπιτα τα οποία είχαν τοποθετηθεί παράνομα στον Καρτερό.

Από την έκδοση της απόφασης ωστόσο και ως το 2015 υπήρχε εντολή να μην πραγματοποιούνται κατεδαφίσεις, οπότε και το όλο θέμα “πάγωσε” αρχικά.

Από το 2015 ωστόσο, γίνεται μια νέα εκκίνηση των διαδικασιών για κατεδάφιση των κατασκευών που υπάρχουν, με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση να κοινοποιεί απόφαση στην οποία ενημερώνονται οι άγνωστοι ιδιοκτήτες να απομακρύνουν τις οικοσκευές τους για να προχωρήσει η κατεδάφιση.

Τότε όμως, κάνει την εμφάνιση του ένας εκπολιτιστικός και εξωραϊστικός Σύλλογος “Τροχοσκηνοεραστών” ο οποίος ασκεί προσφυγή κατά της απόφασης.

Το θέμα συζητείται στο Διοικητικό Εφετείο Χανίων, το οποίο και εγκρίνει προς εξέταση την προσφυγή, χωρίς βέβαια να ακυρώνει την απόφαση κατεδάφισης. Αυτή η εξέλιξη, δίνει απαραίτητο χρόνο στους άγνωστους ιδιοκτήτες των τροχόσπιτων, ενώ παράλληλα “δένει τα χέρια” της Αποκεντρωμένης για να εφαρμόσει την απόφαση κατεδάφισης.

Με την αξιοποίηση των διατάξεων του νόμου λοιπόν, η κατάσταση παραμένει ως έχει, μέχρι να εξεταστεί η προσφυγή. Όπως αναφέρει η κ. Κοζυράκη, το Εφετείο οφείλει να εκδώσει σχετική απόφαση σε διάστημα πενταετίας από την προσφυγή, οπότε μέχρι φέτος πρέπει να δοθεί απάντηση.

Τονίζεται ωστόσο, πως ακόμα κι αν το Εφετείο απορρίψει συνολικά την προσφυγή, η εκτελεστέα απόφαση από την Αποκεντρωμένη θα αφορά σε κατεδαφίσεις των 69 κτισμάτων που έχουν καταγραφεί στην απόφαση του 2013, ανεξάρτητα από το αν έχουν προστεθεί άλλα κτίσματα ή κατασκευές στην περιοχή.

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Έκτακτες προσλήψεις από το δήμο για την καθαριότητα στα δημοτικά - νηπιαγωγεία

Προσωπικό καθαριότητας

Στην άμεση πρόσληψη καθαριστριών που θα ενισχύσουν τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά της πόλης προχωρά ο Δήμος Ηρακλείου δια της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Οι προσλήψεις αυτές θα έρθουν να καλύψουν άμεσα τα κενά που δημιουργήθηκαν εξαιτίας της εφαρμογής του νομοθετικού πλαισίου για την πανδημία Convid 19 και να ενισχύσουν την καθαριότητα των σχολείων κατά το πρωινό ωράριο λειτουργίας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους με τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο γραφείο της διεύθυνσης του εκάστοτε σχολείου την Δευτέρα 1η Ιουνίου και από τις 9 το πρωί, προκειμένου να παρέχουν εργασία έως το τέλος του σχολικού έτους.

Όπως δήλωσε σχετικά ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αντώνης Περισυνάκης: «Προσπαθούμε να ενισχύσουμε άμεσα και χωρίς καθυστέρηση με επιπλέον προσωπικό τη λειτουργία των σχολείων και ιδιαίτερα των μικρών σχολικών μονάδων που έχουν περισσότερη ανάγκη. Ο Δήμος Ηρακλείου, σε αυτήν την ιδιαίτερη περίοδο, στηρίζει εμπράκτως τους δασκάλους, τους γονείς και τους μικρούς μαθητές».