Κρήτη

Ηράκλειο

Απαγωγή Λεμπιδάκη: Διώξεις σε τρία νέα πρόσωπα

μιχάλης λεμπιδάκης

Περίπου 4,5 χρόνια πριν, σάλο είχε προκαλέσει η πολύκροτη υπόθεση απαγωγής του Ηρακλειώτη επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη ενώ έξι μήνες μετά κατά την απελευθέρωσή του, τον Οκτώβριο 2017, ο επιχειρηματίας έπεφτε στην αγκαλιά των αστυνομικών σε μάντρα στο Ρέθυμνο.

Περίπου πέντε χρόνια μετά, η δικαιοσύνη εξακολουθεί να ερευνά την πολύκροτη υπόθεση, ενώ, πρωτόδικα, είχαν καταδικαστεί 12 άτομα και τον Δεκέμβριο του 2020, το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης έκρινε αθώους τρεις από τους 12 κατηγορούμενους που κάθισαν στο εδώλιο.

Σύμφωνα με την εφημερίδαΠατρίς σε εξέλιξη δικαστική έρευνα για την φερόμενη εμπλοκή ακόμη τριών προσώπων, σε βάρος των οποίων έχει ασκηθεί ποινική δίωξη.

Τα τρία αυτά πρόσωπα θα κληθούν ενώπιον της αρμόδιας ανακρίτριας που χειρίζεται την υπόθεση προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις και να εκθέσουν τις θέσεις τους για τα όσα τούς αποδίδονται σχετικά με την φερόμενη εμπλοκή τους στην απαγωγή. Να υπενθυμίσουμε ότι τον Δεκέμβριο του 2020, το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης έκρινε αθώους τρεις από τους 12 κατηγορούμενους που κάθισαν στο εδώλιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέος σεισμός στο Αρκαλοχώρι: Τι αναφέρει ο Άκης Τσελέντης

Ηράκλειο: Λογιστής με... μαϊμού σφραγίδες

Κρητική υποδοχή στην 19χρονη πιλότο που κάνει τον γύρο του κόσμου

 

Κρήτη

Κρήτη: Ανακοινώθηκε η ίδρυση Πατριαρχικού Ιδρύματος - Συνάντηση Αρναουτάκη - Μενδώνη

Μετά την ανακοίνωση της ίδρυσης Πατριαρχικού Ιδρύματος

Διαδοχικές συναντήσεις με τον εκπρόσωπο του οικουμενικού Πατριάρχη Γέροντα Χαλκηδόνος Σεβασμιότατο Εμμανουήλ και την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη είχε σήμερα στην Ιστορική Μονή Αγίας Τριάδας Τζαγκαρόλων στο Ακρωτήρι Χανίων ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης

Στις συναντήσεις συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την Εκκλησία, τον Πολιτισμό, με έμφαση την προώθηση των σκοπών και των δράσεων του νεοσύστατου Δ.Σ. του Πατριαρχικού Ιδρύματος που φέρει το όνομα του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και θα έχει έδρα την Σταυροπηγιακή Μονή της Αγίας Τριάδας των Τζαγκαρόλων.

Ο κ.Αρναουτάκης με την κ.Μενδώνη
Ο κ.Αρναουτάκης με την κ.Μενδώνη

Μάλιστα σήμερα παρουσία θεσμικών εκπροσώπων, φορέων ανακοινώθηκε το Δ.Σ. του Πατριαρχικού Ιδρύματος στο οποίο συμμετέχει ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης με Πρόεδρο τον εκπρόσωπο του Οικουμενικού Πατριάρχη Σεβασμιώτατο Εμμανουήλ, ενώ το προηγούμενο βράδυ έγινε η πρώτη συνεδρίαση των μελών του ιδρύματος παρόντος του Περιφερειάρχη. Στην σημερινή εκδήλωση ανακοίνωσης του Δ.Σ. του Πατριαρχικού Ιδρύματος ο ηγούμενος της Ιεράς Σταυροπηγιακής Μονής-θεοφιλέστατος Επίσκοπος Δορυλαίου κ. Δαμασκηνός, καλωσόρισε όλους για την παρουσία τους, τονίζοντας ότι το Ίδρυμα στο όνομα του Πατριάρχη είναι ένα μικρό αντίδωρο στην πολύ μεγάλη του προσφορά στην Εκκλησία και στην κοινωνία, ενώ ευχαρίστησε θερμά τον Περιφερειάρχη για την χρηματοδότηση των έργων αποκατάστασης της Μονής όπως και την Υπουργό Πολιτισμού και το Πολυτεχνείο Κρήτης για την καλή συνεργασία με την Περιφέρεια και την Μονή για την προώθηση των αναγκαίων έργων. 

 Ιστορική Μόνη Αγίας Τριάδας Τζαγκαρόλων στο Ακρωτήρι Χανίων
Ιστορική Μόνη Αγίας Τριάδας Τζαγκαρόλων στο Ακρωτήρι Χανίων

Τις ευχαριστίες του επίσης προς τον κ. Αρναουτάκη, την κα Μενδώνη για την στήριξη της Εκκλησίας και της Μονής, εξέφρασε μιλώντας στην εκδήλωση ο εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχη και πρόεδρος του Ιδρύματος Σεβασμιώτατος κ. Εμμανουήλ. Παράλληλα μετέφερε τις Πατριαρχικές ευχές σε όλους, επισημαίνοντας, ότι το νέο Ίδρυμα, δεν θα έχει μόνο μουσειακό -αρχειακό χαρακτήρα θα έχει αναφορά και πρόσβαση στην Εκκλησία στην κοινωνία, την Επιστήμη, τον Πολιτισμό, την Εκπαίδευση, στον διάλογο των εκκλησιών, τον διαπολιτισμικό διάλογο, στην προστασία του Περιβάλλοντος, στο φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής, την οικολογία που αποτελεί προτεραιότητα του Παναγιωτάτου, κ.α.  

Στην ίδρυση του Πατριαρχικού Ιδρύματος με έδρα τη Μονή της Αγίας Τριάδας και στην σημαντικότητα των στόχων του αναφέρθηκαν στις δηλώσεις τους η Υπουργός και ο Περιφερειάρχης Κρήτης, επισημαίνοντας την καλή συνεργασία τους στην προώθηση των έργων πολιτισμού στην Μονή, αλλά και γενικότερα στην Κρήτη.

Από τη συνάντηση στη Μονή
Από τη συνάντηση στη Μονή
Πλήθος κόσμου στην ανακοίνωση του ιδρύματος
Πλήθος κόσμου στην ανακοίνωση του ιδρύματος

Ο κ. Αρναουτάκης για την συμμετοχή του στο Δ.Σ. του συλλόγου, δήλωσε ότι, είναι χαρά και ιδιαίτερη τιμή για τον ίδιο να συμμετέχει στο Δ.Σ. του Ιδρύματος που φέρει το όνομα του Οικουμενικού Πατριάρχη και που με την συνεργασία όλων το Ίδρυμα θα γίνει πράξη και με την λειτουργία και τις δράσεις του, θα εκπληρωθούν οι στόχοι του για την Εκκλησία, την κοινωνία, τον Πολιτισμό, την εκπαίδευση, την επιστήμη, την προστασία του περιβάλλοντος, κ.α.  

Χώρος της Μονής
Χώρος της Μονής
Η Ιστορική Μονή
Η Ιστορική Μονή

Το νεοσύστατο Δ.Σ. του Πατριαρχικού Ιδρύματος “ Βαρθολομαίος”

Το πρώτο διοικητικό συμβούλιο ορίστηκε με απόφαση του Πατριάρχου και αποτελείται από τους:

1. Σεβ. Μητροπολίτη Γέροντα  Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ

2. Θεοφ. Επίσκοπο Δορυλαίου και Ηγούμενο της Μονής κ. Δαμασκηνό

3. Οσιολ. Πρωτοσύγκελλο του Οικουμενικού Πατριαρχείου κ. Θεόδωρο Μεϊμάρη

4. Αρχιμανδρίτη κ. Αγαθάγγελο Σίσκο, Αρχειοφύλακα των Πατριαρχείων

5. κ. Σταύρο Αρναουτάκη, Περιφερειάρχη  Κρήτης

6. κ. Παναγιώτη Σημανδηράκη, Δήμαρχο Χανίων

7. κ. Αθανάσιο Κεχαγιόγλου, δικηγόρο Αθηνών.

Η ανακοίνωση έγινε στην πολιτιστική εκδήλωση στον χώρο τοῦ Κειμηλιαρχείου τῆς Ἱερᾶς Μονῆς, για την επέτειο των τριάντα χρόνων Πατριαρχίας, τῆς Α.Θ. Παναγιότητος, τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριάρχου κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ.

Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό η Α.Θ. Παναγιότητος, τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριάρχου κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ, ὑπό τοῦ Σεβ. ΜητροπολίτουΓέροντος Χαλκηδόνος κ. Ἐμμανουήλ. Επίσης χαιρετισμό απηύθυνε η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη εκπρόσωπος της Ἑλληνικῆς Κυβέρνησης, και ακολούθησε ομιλία του ΣεβασμιωτάτουΜητροπολίτου Κυδωνίας καί Ἀποκορώνου κ. Δαμασκηνοῦ, με θέμα: “Ἡ τριακονταετής σταυροαναστάσιμος διακονία τοῦ Πατριάρχη Βαρθολομαίου”.

Η εκδήλωση έκλεισε με ομιλία της Ἀμαλίας Κωτσάκη, Ἀναπλ. Καθηγητρίας τῆς Σχολῆς Ἀρχιτεκτόνων τοῦΠολυτεχνείου Κρήτης, με θέμα: “Ἀνάδειξις καίμετατροπή τῆς παλαιᾶς Ἱερατικῆς Σχολῆς τῆς ἉγίοςΤριάδος τῶν Τζαγκαρόλων, εἰς Πατριαρχικόν ἽδρυμαἘρευνῶν & Μελετῶν "Πατριάρχης Βαρθολομαῖος". Ἀρχιτεκτονική προσέγγισις καί ἄξονες σχεδιασμοῦ”.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν Αρχές, Εκπρόσωποι Αυτοδιοίκησης, Θεσμικοί φορείς, ενώ από πλευράς Περιφέρειας συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε Χανίων Νικος Καλογερής, ο ΑντιπεριφερειάρχηςΚρήτης Κώστας Γύπαρης, η εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Σοφία Μαλανδράκη-Κρασουδάκη.

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Παρέμβαση Γιάννη Κουράκη στο Συνέδριο της ΚΕΔΕ για τα προβλήματα του νησιού

Κρήτη - Κορωνοϊός: 45 νέα κρούσματα στο νησί ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

 

ESPA BANNER