Κρήτη

Ηράκλειο

Αντικαθιστούν το δίκτυο ύδρευσης στη ΒΙΠΕ για να γλυτώσουν από τη διαρροή του νερού

ΒΙΠΕΗ

Λύση στο σοβαρό πρόβλημα της υδροδότησης της Βιομηχανικής περιοχής, θα δώσει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων της περιοχής, μέσα από την υλοποίηση ενός σημαντικού έργου.
Συγκεκριμένα μέσα στο επόμενο διάστημα, εργολάβος αναλαμβάνει το εργο της αντικατάστασης όλου του δικτύου ύδρευσης και η τοποθέτηση σύγχρονων υδρομετρητών

Μια μεγάλη πληγή για τη Βιομηχανική Περιοχή ως σήμερα, αν αναλογιστεί κανείς πως χάνεται λόγω της κακής κατάστασης του δικτύου, το 50% με 60% της συνολικής ποσότητας του νερού, πριν αυτό καταλήξει στις επιχειρήσεις! Ενα ζήτημα που απασχολεί πολλές περιοχές του Ηρακλειου, όπως επισήμανε το ekriti.gr

Και πως θα μπορούσε να είναι διαφορετικά τα πράγματα, όταν - όπως σημειώνει ο Λευτέρης Αντωνακάκης- μιλάμε για ένα δίκτυο, το οποίο χρονολογείται απο τη δεκαετία του '70.

Ο εργολάβος θα αναλάβει την υλοποίηση και την ολοκλήρωση του έργου, ενώ αμέσως μετά στόχος είναι να έχει και τη διαχείριση της υδροδότησης των επιχειρήσεων.

Με αυτό το έργο, θα υπαρξει ταυτόχρονα και ένας εξορθολογισμός των οικονομικών υποχρεώσεων των επιχειρήσεων, μιας και πλέον θα υπαρχει καλύτερη καταγραφή των αναγκών σε νερό και των εκκρεμοτήτων κάθε εγκατάστασης στη Βιομηχανική περιοχή.

Σημειώνεται τέλος πως η ΕΤΒΑ είχε υπογράψει μια σύμβαση με τη ΔΕΥΑΗ, η οποία έχει λήξει, αλλά συνεχίζεται εδώ και δύο χρόνια περίπου. «Η Υπηρεσία δίνει νερό με βάση την παλιά σύμβαση. Αυτή τη στιγμή, υπαρχει και στη ΒΙΠΕ πρόβλημα με το νερό, όπως και παντού. Από ότι γνωρίζω ως ΒΙΠΕ, θέλουμε 50 κ.ε. νερό την ώρα. Με αυτό το έργο που θα πραγματοποιηθεί στο άμεσο μέλλον, θεωρώ ότι θα ανακουφίσουμε και την πόλη, αφού η ΔΕΥΑΗ θα απαλλαγεί από το δικό μας βάρος», καταλήγει ο κ. Αντωνακάκης.

Κρήτη

Ηράκλειο

Σε χωριό του Ηρακλείου: Τον έπιασαν την ώρα που έφευγε από τη χασισοφυτεία

ΟΠΚΕ

Σχεδόν καθημερινά είναι τα "χτυπήματα" της ΕΛ.ΑΣ σε καλλιεργητές φυτειών κάνναβης και σε αρκετές περιπτώσεις, οι δράστες συλλαμβάνονται επ' αυτοφώρω.

Αυτό έγινε και στην περίπτωση ενός 29χρονου Κρητικού ο οποίος το μεσημέρι της Πέμπτης (24/6) συνελήφθη την ώρα που έφευγε από τη φυτεία κάνναβης που φέρεται να καλλιεργούσε σε ορεινή περιοχή του Δήμου Μαλεβιζίου.

Επί τω έργω πιάστηκε ένας 29χρονος, by gpapadakis

Σύμφωνα με πληροφορίες του ekriti η νέα φυτεία κάνναβης που εντόπισαν οι Αστυνομικές Αρχές του Ηρακλείου μπορεί να μην είναι μεγάλη, καθώς εντοπίστηκαν 15 δενδρύλλια που έφταναν σε ύψος τα δύο μέτρα, ο εντοπισμός της όμως είναι ένα μήνυμα σε όσους καλλιεργούν ή σκοπεύουν να καλλιεργήσουν. 

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι ο εντοπισμός της φυτείας έγινε αρχικά από τους επίλεκτους αστυνομικούς της ΕΚΑΜ Κρήτης. Στη συνέχεια, το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου ανέλαβε τα περαιτέρω.

Νέα χασισοφυτεία σε ορεινή περιοχή του Ηρακλείου, by gpapadakis

Στην επιχείρηση που στήθηκε συμμετείχαν και οι αστυνομικοί της ΕΚΑΜ Κρήτης καθώς και της ΟΠΚΕ Ηρακλείου.

Ο 29χρονος, λένε αστυνομικές πηγές, εντοπίστηκε την ώρα που πήγε για να ποτίσει την φυτεία και όταν τελείωσε και ήταν έτοιμος να αποχωρήσει, ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη αφού όμως πρώτα προσπάθησε να εμβολίσει αυτοκίνητο της Αστυνομίας.

 

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι!

Κρήτη: Στο νοσοκομείο μετά από καυγά, νιόπαντρο ζευγάρι!

Καύσωνας: Τέσσερα έξυπνα κόλπα για να δροσιστούμε