Κρήτη

Ηράκλειο

Ανοίγει ο δρόμος για την χρηματοδότηση και κατασκευή του Φράγματος Αμιρών

Βαρδάκης Σωκράτης

Υπεγράφη η απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (Α.Ε.Π.Ο) για την κατασκευή και λειτουργία του έργου: «Φράγμα Αμιρών - Αγίου Βασιλείου Ν. Ηρακλείου», με κύριο του έργου την Περιφέρεια Κρήτης, στο Δήμο Βιάννου, στην Π.Ε. Ηρακλείου, στην Περιφέρεια Κρήτης, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης.

Με την απόφαση αυτή ανοίγει ο δρόμος για την χρηματοδότηση και κατασκευή ενός μεγάλου και σημαντικού αναπτυξιακού έργου στο Δήμο Βιάννου και με δεδομένη την κίνηση των απαλλοτριώσεων με 2,5 εκατ ευρώ από την περιφέρεια Κρήτης.

Μετά την υπογραφή της απόφασης, ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης πραγματοποίησε συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αραχωβίτη Σταύρο, προκειμένου να αναζητηθούν τρόποι χρηματοδότησης αυτού του μεγάλου αναπτυξιακού έργου.

Ο Υπουργός ενημέρωσε τον κ. Βαρδάκη, ότι το έργο μπορεί να ενταχθεί για υλοποίηση και στη νέα προγραμματική σύμβαση 2020-2026. Επιπλέον, ο κ. Βαρδάκης συζήτησε με τον Υπουργό το θέμα της έκτακτης κρατικής ενίσχυσης ήσσονος σημασίας (de minimis) για τους ελαιοπαραγωγούς του
Νομού Ηρακλείου, για το οποίο κατέθεσε πρόσφατα και ερώτηση, καλώντας τον Υπουργό να το θέσει ως θέμα συζήτησης στην συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί 17 Ιουνίου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή με τον κ. Hogan.
 

Κρήτη

Κρήτη: Καίγονται αυτοκίνητα κοντά στην εθνική οδό - Επί τόπου η πυροσβεστική

Πυροσβεστική

Συναγερμός σήμανε στην πυροσβεστική υπηρεσία του Αγίου Νικολάου για τη φωτιά που ξέσπασε σε εγκαταλειμμένα αυτοκίνητα πριν το πρατήριο στον Άγιο Νικόλαο.

Επί τόπου έχουν σπεύσει 4 οχήματα της πυροσβεστικής πριν η φωτιά επεκταθεί ενώ οι οδηγοί πρέπει να μην αναπτύσσουν ταχύτητα στο συγκεκριμένο σημείο και να είναι προσεκτικοί καθώς υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος.