Κρήτη

Ηράκλειο

Ανοίγει ο δρόμος για την χρηματοδότηση και κατασκευή του Φράγματος Αμιρών

Βαρδάκης Σωκράτης

Υπεγράφη η απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (Α.Ε.Π.Ο) για την κατασκευή και λειτουργία του έργου: «Φράγμα Αμιρών - Αγίου Βασιλείου Ν. Ηρακλείου», με κύριο του έργου την Περιφέρεια Κρήτης, στο Δήμο Βιάννου, στην Π.Ε. Ηρακλείου, στην Περιφέρεια Κρήτης, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης.

Με την απόφαση αυτή ανοίγει ο δρόμος για την χρηματοδότηση και κατασκευή ενός μεγάλου και σημαντικού αναπτυξιακού έργου στο Δήμο Βιάννου και με δεδομένη την κίνηση των απαλλοτριώσεων με 2,5 εκατ ευρώ από την περιφέρεια Κρήτης.

Μετά την υπογραφή της απόφασης, ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης πραγματοποίησε συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αραχωβίτη Σταύρο, προκειμένου να αναζητηθούν τρόποι χρηματοδότησης αυτού του μεγάλου αναπτυξιακού έργου.

Ο Υπουργός ενημέρωσε τον κ. Βαρδάκη, ότι το έργο μπορεί να ενταχθεί για υλοποίηση και στη νέα προγραμματική σύμβαση 2020-2026. Επιπλέον, ο κ. Βαρδάκης συζήτησε με τον Υπουργό το θέμα της έκτακτης κρατικής ενίσχυσης ήσσονος σημασίας (de minimis) για τους ελαιοπαραγωγούς του
Νομού Ηρακλείου, για το οποίο κατέθεσε πρόσφατα και ερώτηση, καλώντας τον Υπουργό να το θέσει ως θέμα συζήτησης στην συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί 17 Ιουνίου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή με τον κ. Hogan.
 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Έγιναν και προσαγωγές στη μηχανοκίνητη παρέλαση

μηχανοκίνητη παρέλαση

Σε προσαγωγές προχώρησε το μεσημέρι της Τετάρτης η αστυνομία στο Ηράκλειο στο πλαίσιο της μηχανοκίνητης παρέλασης που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της πόλης, στο πλαίσιο εορτασμού της Εθνικής Επετείου 28ης Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αριθμός των προσαγωγών έφτασε τις 15 και αφορούσαν σε άτομα που συμμετείχαν τόσο στη στη μηχανοκίνητη παρέλαση όσο και Ηρακλειώτες που συγκεντρώθηκαν σε διάφορα σημεία της πόλης προκειμένου να εορτάσουν την Επέτειο.

Υπενθυμίζεται ότι εκτός από τις προσαγωγές, επιβλήθηκαν και πρόστιμα σε τρία άτομα, που φέρονται να είναι οι διοργανωτές της εκδήλωσης ενώ πρόστιμο 150 ευρώ επιβλήθηκε και σε δέκα ακόμα άτομα που βρίσκονταν σε χώρο με συνωστισμό.

Τέλος, υπήρξε και προσαγωγή γνωστής δικηγόρου.