Κρήτη

Ηράκλειο

Αναστάτωση σε Γυμνάσιο του Ηρακλείου για 13χρονη μαθήτρια

μαθητρια

Αναστάτωση προκλήθηκε νωρίτερα σε Γυμνάσιο της πόλης του Ηρακλείου όταν ένα 13χρονο κορίτσι, αισθάνθηκε αδιαθεσία με αποτέλεσμα η Διεύθυνση του σχολείου να ενημερώσει το ΕΚΑΒ. Το ασθενοφόρο έφτασε άμεσα στο σχολείο με την μαθήτρια να μεταφέρεται στο εφημερεύον νοσοκομείο.
Σύμφωνα με τον Διευθυντή του Σχολείου που μίλησε στο ekriti.gr η αδιαθεσία της 13χρονης δεν έχει να κάνει με υποσιτισμό όπως θα σκεφτόταν κανείς σε πρώτη φάση. Ένιωσε απλώς μία αδιαθεσία και χρειάστηκε να κληθεί το ασθενοφόρο ενώ άμεσα ενημερώθηκε και η μητέρα του μικρού κοριτσιού. Τέλος, ο Διευθυντής τονίζει ότι η μαθήτρια είχε τις αισθήσεις της και επικοινωνούσε με τους γύρω της. 

Κρήτη

Σουρβίνος στο Ράδιο Κρήτη: Μας προβληματίζουν οι μεταλλάξεις του κορωνοϊού

κορωνοϊός

Προβληματισμένος εμφανίστηκε σε συνέντευξή του στο Ράδιο Κρήτη και την Ελένη Μπουρμά, ο καθηγητής Κλινικής Ιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και μέλος του ΔΣ του ΕΟΔΥ Γιώργος Σουρβίνος, αναφορικά με την μετάλλαξη του κορωνοϊού και τα 26, μέχρι στιγμής, κρούσματα που έκαναν την εμφάνισή τους στη χώρα μας, ενώ ένα "ορφανό" κρούσμα εντοπίστηκε και στο Ηράκλειο.

Ο κ. Σουρβίνος, χαρακτήρισε τη δημιουργία του Δικτύου Γονιδιωματικής Επιτήρησης για τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού ως "επιτακτική ανάγκη", ενώ τόνισε ότι η διαδικασία εντοπισμού του νέου στελέχους διαρκεί αρκετές ημέρες.

Όπως είπε, στόχος είναι να “ανιχνεύσουμε έγκαιρα και να ταυτοποιήσουμε περιστατικά που θα δημιουργήσει η μετάλλαξη και στη συνέχεια να πάρουμε αποφάσεις» ενώ αναφορικά με τις μεταλλάξεις είπε ότι είναι ένα δυναμικό φαινόμενο.

Αναφορικά με το εμβόλιο, ο καθηγητής επισήμανε ότι δεν επηρεάζεται, μέχρι στιγμής, η αποτελεσματικότητά του από τις μεταλλάξεις του ιού ενώ για το άνοιγμα των σχολείων, τόνισε ότι ήταν σωστή η απόφαση και για το άνοιγμα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από την 1η Φεβρουαρίου καθώς στα σχολεία έχει αποδειχθεί ότι δεν υπάρχει διασπορά.

Για τις μάσκες, σχολιάζοντας την ανακοίνωση του ΠΟΥ, κ. Σουρβίνος δήλωσε ότι αν και οι υφασμάτινες έχουν μικρότερη προστασία από τις χειρουργικές, μέχρι σήμερα συνέβαλαν στην προστασία από τον ιό, χωρίς αυτό να σημαίνει όμως ότι πρέπει να είμαστε απόλυτοι.

Ακούστε τη συνέντευξη του Γιώργου Σουρβίνου στο Ράδιο Κρήτη