Κρήτη

Ηράκλειο

Αλλάζει όψη ο περιβάλλων χώρος του Ι.Ν. Αγ. Παντελεήμονα στο Γάζι

Αγίοι Πάντες

Με ταχύτατους ρυθμούς προχωράει το έργο διαμόρφωσης και ανάπλασης της πλατείας και του περιβάλλοντος χώρου του Ι. Ν. Αγίου Παντελεήμονα στην περιοχή Κολυβά Γαζίου, που πραγματοποιείται με ίδια έσοδα του Δήμου Μαλεβιζίου.

Όπως διαπίστωσε ο Δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης, ο οποίος επιθεώρησε τις εργασίες μαζί με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Άρη Σαλούστρο και τον Πρόεδρο της Δ.Κ. Γαζίου Γιάννη Κοτσιφό, η πλακόστρωση του χώρου σύντομα ολοκληρώνεται, για να ακολουθήσει αμέσως μετά η τοποθέτηση νέου αστικού εξοπλισμού, αλλά και των νέων φωτιστικών σωμάτων LED που αντικαθιστούν τα παλιά φώτα σε ολόκληρο το Μαλεβίζι.

Αγίοι Πάντες

Αγίοι Πάντες, by gpapadakis

Ο Δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης σε δηλώσεις του τόνισε: «Δημιουργούμε ουσιαστικά μια ακόμη πλατεία σε μια συνοικία του Γαζίου από την οποία έλειπαν τέτοιοι χώροι. Αναβαθμίζουμε με αποτελεσματικό τρόπο την ποιότητα ζωής και την καθημερινότητα των κατοίκων της περιοχής, χρηματοδοτώντας το έργο από πόρους του Δήμου μας, από χρήματα δηλαδή των δημοτών, που καταφέρνουμε με συνετή διαχείριση να τα επιστρέψουμε πάλι στους ίδιους, μέσα από έργα.

Αγίοι Πάντες

Αγίοι Πάντες, by gpapadakis

Θα ήθελα να συγχαρώ τα στελέχη των υπηρεσιών του Δήμου μας, ιδιαίτερα τα στελέχη της Τεχνικής και της Οικονομικής Υπηρεσίας για την πολύ καλή δουλειά που και σε αυτό το έργο πραγματοποίησαν, όπως επίσης και τον εφημέριο του Ι.Ν. Π. Κωνσταντίνο Πετούση για την βοήθειά του όπου χρειάστηκε».

 

Κρήτη

Κορωνοϊός - Πελώνη για Κρήτη: Οι μεταλλάξεις προσέγγισαν το 90% των νέων κρουσμάτων

αριστοτελία πελώνη

Η κα Πελώνη ξεκινώντας την σημερινή  ενημέρωση των πολιτικών συντακτών λέγοντας: «Η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα μας παραμένει εξαιρετικά επιβαρυμένη. Την προηγούμενη εβδομάδα υπήρξε αύξηση των νέων κρουσμάτων τόσο στην Αττική όσο και στις περισσότερες περιφερειακές ενότητες της χώρας μας. Διαπιστώνεται ταυτόχρονα αφενός ότι υπάρχει μια μικρή μείωση στο ποσοστό των νέων κρουσμάτων στους άνω των 75 ετών, γεγονός που συνδέεται προφανώς με την εμβολιαστική κάλυψη των ηλικιών αυτών. Και αφετέρου ότι τα νέα κρούσματα αφορούν κυρίως τα άτομα ηλικίας 20-60 ετών, τους συνανθρώπους μας δηλαδή με τη μεγαλύτερη κινητικότητα».

Εξήγησε ότι γι αυτό αποφασίστηκαν και μπήκαν σε εφαρμογή πρόσθετα μέτρα με στόχο τον περιορισμό της κινητικότητας και την ανάσχεση του τρίτου κύματος. «Αποδεικνύεται όμως για άλλη μία φορά ότι η έξαρση της πανδημίας γίνεται με αστραπιαίους ρυθμούς ενώ η αποκλιμάκωση απαιτεί χρόνο και θυσίες», υπογράμμισε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Εκτιμάται πως μέχρι τέλος Απριλίου θα έχουν εμβολιαστεί, τουλάχιστον με μία δόση, όλοι οι άνω των 60 ετών

«Φαίνεται μάλιστα ότι η προσπάθεια στη φάση αυτή γίνεται πιο δύσκολη εξαιτίας της κούρασης όλων μας αλλά και εξαιτίας των μεταλλάξεων που συνολικά έφθασαν το 60-70 % των νέων κρουσμάτων ενώ στην Αττική και την Κρήτη προσέγγισαν το 90%», είπε με νόημα η Αριστοτελία Πελώνη.

Αναφορικά με τους εμβολιασμούς η κυβερνητική εκπρόσωπος επεσήμανε ότι «η στρατηγική μας παραμένει σταθερή: Συνεχίζουμε την άμυνα με τα μέτρα που συνιστούν οι ειδικοί και εντείνουμε την αντεπίθεση με την επιχείρηση «Ελευθερία» που εξελίσσεται με τρόπο υποδειγματικό και υψηλούς ρυθμούς που φέρνουν τη χώρα μας στις πρώτες θέσεις της Ευρώπης. Είμαστε στην 6η θέση σε ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης ανά 100 χιλιάδες και 8η σε πολίτες που έχουν λάβει τουλάχιστον μια δόση. Έχουν ήδη γίνει περισσότεροι από ένα εκατομμύριο εμβολιασμοί -πολλοί από τους οποίους αφορούν τη δεύτερη δόση- και μέχρι το τέλος Μαρτίου, κοντά στις 25 Μαρτίου, εκτιμάται ότι θα έχουν εμβολιαστεί ένα εκατομμύριο συμπολίτες μας. Εντός του Μαρτίου αναμένεται να ανοίξει και η διαδικασία των ραντεβού για την ομάδα των συμπολιτών μας με νοσήματα πολύ αυξημένου κινδύνου νόσησης από Covid-19».

Όπως είπε η κ. Πελώνη «ταυτόχρονα, καθώς αναμένονται αυξημένες παραλαβές εμβολίων εντός του Απριλίου εκτιμάται πως μέχρι το τέλος Απριλίου θα έχουν εμβολιαστεί, τουλάχιστον με μία δόση όλοι οι συμπολίτες μας άνω των 60 ετών.

Ειδήσεις σήμερα 

Κορωνοϊός: "Κλειδώνει" για τέσσερις ημέρες το Βενιζέλειο!

Κριτσωτάκης: Νοσηλευτές που δεν εμβολιάστηκαν αποφεύγουν περιστατικά covid

Νοσοκομεία Κρήτης: Αριθμός ρεκόρ ασθενών με κορωνοϊό!