Κρήτη

Ηράκλειο

Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών: Καλεί σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό

παλαιστινη

Σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης καλεί η Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών ν.Ηρακλείου, το Σάββατο 15 Μαΐου, στις 12.00 το μεσημέρι.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση:

"Ο παλαιστινιακός λαός βρίσκεται ξανά αντιμέτωπος με ένα νέο έγκλημα των Ισραηλινών. Οι Ισραηλινοί σφυροκοπούν ανελέητα τη λωρίδα της Γάζας με αεροπορικές επιδρομές, σπέρνοντας το θάνατο, ενώ αξιοποιούν προπαγανδιστικά και χρησιμοποιούν ως πρόσχημα την αντίσταση της Γάζας με εκτόξευση αυτοσχέδιων ρουκετών. Μέχρι τώρα οι Παλαιστίνιοι μετρούν 56 νεκρούς, ανάμεσά τους και 14 παιδιά, εκατοντάδες τραυματίες, καθώς και τεράστιες υλικές καταστροφές. Είχε προηγηθεί ένα όργιο βίας των ισραηλινών κατοχικών δυνάμεων στην Ιερουσαλήμ το οποίο ξεδιπλώθηκε με βάναυση καταστολή σε βάρος εκατοντάδων Παλαιστινίων με επίκεντρο το τέμενος Αλ Ακσά, με απροκάλυπτη εισβολή πάνοπλων αστυνομικών δυνάμεων.

Το νέο αιματηρό χτύπημα των Ισραηλινών έρχεται σε συνέχεια της πολιτικής των εκδιώξεων των Παλαιστινίων που πραγματοποίησε η κυβέρνηση Νετανιάχου το προηγούμενο διάστημα από την ανατολική Ιερουσαλήμ, πυροδοτώντας την ένταση. Η κλιμάκωση της κατοχικής βίας συσχετίζεται και με την παράνομη απαγόρευση των παλαιστινιακών βουλευτικών εκλογών στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, που προκάλεσε μαζικές αντιδράσεις.

Το ρευστό πολιτικό σκηνικό στο εσωτερικό του Ισραήλ, η παρατεταμένη πολιτική κρίση με την αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης μετά από αλλεπάλληλες εκλογές, η πολιτική αποδυνάμωση του Νετανιάχου, οδήγησαν τον ίδιο σε κλιμάκωση της επιθετικότητας σε όλα τα μέτωπα ενάντια στους Παλαιστινίους, επιδιώκοντας ευρύτερη αντιδραστική συσπείρωση γύρω από την κυβέρνησή του, στο όνομα της αντιμετώπισης του “κοινού εχθρού”.

Οι εκκλήσεις των Αμερικάνων και Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών για «ψυχραιμία» είναι υποκριτικές, αφού παρέχουν την πλήρη υποστήριξη στο σιωνιστικό καθεστώς, αναγορεύοντας το σε χωροφύλακα και τρομοκράτη των λαών της περιοχής, ανάβοντας ουσιαστικά το πράσινο φως για το αιματοκύλισμα και την εξόντωση των Παλαιστινίων. ΗΠΑ και ΕΕ συνέχισαν με τις παρεμβάσεις τους να εξισώνουν τον θύτη με το θύμα και να κάνουν «πλάτες» στην κλιμάκωση της ισραηλινής επιθετικότητας, επαναλαμβάνοντας τα περί «δικαιώματος στην αυτοάμυνα» της κατοχικής δύναμης και τις «εκκλήσεις» για «αυτοσυγκράτηση», «αναλογικότητα» και «αποκλιμάκωση». Αυτοί που σήμερα υποκρίνονται, όλο το προηγούμενο διάστημα και με πολλούς τρόπους έδωσαν «αέρα στα πανιά» της ισραηλινής επιθετικότητας. Οι ΗΠΑ είναι που αναγνώρισαν την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, προκαλώντας την οργή των Παλαιστινίων, μίλησαν για προσάρτηση των κατεχομένων από την Συρία εδαφών στα υψώματα του Γκολάν, αναγόρευσαν το Ισραήλ σε “μακρύ χέρι τους” για την αντιμετώπιση της “επιθετικότητας” του Ιράν και αναβάθμισαν τον ρόλο του στην Ανατολική Μεσόγειο, συγκροτώντας τριμερείς και τετραμερείς συμμαχίες και συμφωνίες με Αίγυπτο, Ελλάδα και Κύπρο.

Την ίδια ώρα, μετά από τις περσινές «Συμφωνίες του Αβραάμ» που εξομάλυναν τις σχέσεις του Ισραήλ με Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Μπαχρέιν, Σουδάν, Μαρόκο, δίνοντας “πισώπλατη μαχαιριά” στον δίκαιο αγώνα των Παλαιστινίων, οι αραβικές και μουσουλμανικές χώρες, έχοντας αμβλύνει το μέτωπο έναντι του Ισραήλ, προχώρησαν σε μια απλή και ανώδυνη λεκτική καταδίκη της ισραηλινής επιθετικότητας, με ομόφωνο ανακοινωθέν από τον Οργανισμό Ισλαμικής Συνδιάσκεψης. Πιο υψηλούς τόνους απέναντι στις επιθέσεις του ισραηλινού κράτους χρησιμοποίησε η Τουρκία, προωθώντας τις δικές της γεωπολιτικές επιδιώξεις στην ευρύτερη περιοχή, την ίδια ώρα που παζαρεύει και αυτή «αναθέρμανση» σχέσεων με το Ισραήλ.

Η στάση των «ίσων αποστάσεων» που κρατά η κυβέρνηση της ΝΔ, για λογαριασμό της ντόπιας ολιγαρχίας, αλλά και η αναγόρευση του Ισραήλ σε εταίρο και σύμμαχο, στην πραγματικότητα, συγκαλύπτει την ισραηλινή κτηνωδία σε βάρος του παλαιστινιακού λαού και εξωραΐζει τη δολοφονική πολιτική της κυβέρνησης Νετανιάχου. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας συνεχίζει κυνικά την επικίνδυνη πολιτική που ακολούθησαν όλες οι κυβερνήσεις διαδοχικά με τελευταία αυτήν του ΣΥΡΙΖΑ, για “αναβάθμιση” της συνεργασίας με το Ισραήλ, στο πλαίσιο των αμερικανο-ΝΑΤΟικών σχεδιασμών στην περιοχή. Το ελληνικό ΥΠΕΞ, σε ανακοίνωσή του, αποσιώπησε πλήρως τους ισραηλινούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς, τους εποικισμούς και τα άλλα εγκλήματα του Ισραήλ, ενώ αναγνώρισε το δικαίωμα του Ισραήλ στην «αυτοάμυνα». Πρόκειται για ευθυγράμμιση με την αμερικανική επίσημη θέση, που πίσω από την λογική των “ίσων αποστάσεων” εξισώνει τον θύτη με το θύμα και δίνει σαφές άλλοθι στα ισραηλινά εγκλήματα.

 

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Ν. Ηρακλείου

 

·Καταγγέλλει τη νέα θηριωδία του ισραηλινού φασιστικού καθεστώτος στη Λωρίδα της Γάζας!

·Εκφράζει τη διεθνιστική αλληλεγγύη της στο λαό της Παλαιστίνης!

·Καταδικάζει την πολιτική των Αμερικάνων και Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών, καθώς και την πολιτική «ίσων αποστάσεων» της ελληνικής κυβέρνησης που ενισχύει και αποθρασύνει το σιωνιστικό καθεστώς.

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΙ!
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ!"

ειδησεις σημερα 

Γάζα: Συγκλονιστικό βίντεο – Παιδιά παίζουν την ώρα των βομβαρδισμών

Πόλεμος νεύρων από το Ισραήλ στη Γάζα: Ανακοίνωσαν χερσαία εισβολή και μετά τη διέψευσαν!

Κρήτη

Έρχεται το επιδημιολογικό παρατηρητήριο Κρήτης

επιδημία

Επιδημιολογικό παρατηρητήριο θα αποκτήσει η Κρήτη, σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε στο Ράδιο Κρήτη ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δημόσια Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης, Μανώλης Λουμπούνης.

Όπως εξήγησε ο κ. Λουμπούνη, θα πρόκειται για μία ομάδα επιστημόνων που θα παρακολουθεί και θα μελετά τα στοιχεία κάθε επιδημίας στην Κρήτη, όχι μόνο του νέου κορωνοϊού, προκειμένου να υπάρξει καλύτερη αντιμετώπιση.

"Πρόκειται για μία προγραμματική σύμβαση που θα υπογραφεί το επόμνενο διάστημα από το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το ΙΤΕ και τον Περιφερειάρχη. Τώρα πήραμε την οικονομική έγκριση από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας" λέει ο κ. Λουμπούνης. 

Σύμφωνα με τον κ. Λουμπούνη, μέχρι στιγμής, τα κρούσματα της ινδικής μετάλλαξης στην Κρήτη είναι συνολικά 19 ενώ όπως είπε "είναι λογικό να υπάρξουν και νέες περιπτώσεις εφόσον ο παραλλαγμένος ιός κυκλοφορεί".

Νωρίτερα στην Περιφέρεια Κρήτης, έγινε έκτακτη τηλεδιάσκεψη για την ινδική μετάλλαξη στην Κρήτη παρουσία του Σωτήρη Τσιόδρα, του Νίκου Χαρδαλιά, του περιφερειάρχη Κρήτης, Δημάρχων του νησιού καθώς με τη συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Υγείας, Λάμπρου Βαμβακά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, τονίστηκε η σημασία του εμβολιασμού στους πολίτες της Κρήτης και αναφέρθηκε πως οι πλήρως εμβολιασμένοι, προστατεύονται κατά 96% από το στέλεχος "Δέλτα" του ιού.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως δεν τίθεται θέμα για λήψη νέων μέτρων στις πύλες εισόδου του νησιού καθώς η ινδική μετάλλαξη αφορά σε κατοίκους της Κρήτης και όχι σε εισαγόμενες περιπτώσεις.

Γ.Π.

 

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός - Τζανάκης στο Ράδιο Κρήτη: Κρούσματα και ινδικής μετάλλαξης στο νησί

Κρήτη: Επιχειρηματίες θα βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη

Ηράκλειο: Τα έργα ανάπλασης, το ανοικτό εμπορικό κέντρο και οι σκέψεις για την Καλοκαιρινού

«Έλουσε» τον σύζυγό της με χλωρίνη!