Κρήτη

Ηράκλειο

Αγωνία τέλος για τους συμβασιούχους του Δήμου Ηρακλείου;

παιδικός σταθμός

Χαμόγελα αισιοδοξίας αλλά και προβληματισμός επικρατεί από την Παρασκευή στη Λότζια αναφορικά με μια απόφαση του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης που αφορά στους υπαλλήλους του Δήμου με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

Σύμφωνα με την υπ’ αριθμόν ΔΙΔΑΔ/Φ.18.31/236/οικ. απόφαση που εκδόθηκε την Παρασκευή και με αφορμή το πάγωμα των προσλήψεων στους Δήμους έως πρώτη Σεπτεμβρίου, οι υφιστάμενοι συμβασιούχοι παίρνουν παράταση 6 μηνών.
 

Οι συμβασιούχοι έχουν ενημερωθεί από τα συλλογικά τους όργανα για την εξέλιξη την οποία θεωρούν πολύ θετική, ενώ έχουν ενημερώσει και τους νομικούς εκπροσώπους τους, για να ελέγξουν την πληροφορία, να προχωρήσουν σε ενέργειες εφόσον χρειαστεί, αλλά και να ελέγξουν τον τρόπο εφαρμογής της.

Στο Δήμο Ηρακλείου ωστόσο δεν υπάρχει κάποια σχετική ενημέρωση επί του θέματος, αν και προ ημερών είχε υπάρξει αναστάτωση ειδικά στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς.

Αναφέρεται ότι εφόσον η απόφαση ισχύσει, οι συμβασιούχοι στην ΔΟΠΑΦΜΑΗ θα πρέπει να σταματήσουν την εργασία τους το μήνα Αύγουστο που παραμένουν κλειστοί και να επαναπροσληφθούν τον Σεπτέμβριο έως και τον Φεβρουάριο.

Αν αυτό ισχύσει, τον Φεβρουάριο θα χρειαστεί νέα προκήρυξη, ενώ είναι προφανές ότι εφόσον ο κύριος όγκος του προσωπικού αλλάξει στη μέση μιας χρονιάς θα υπάρξει τεράστια αναστάτωση τόσο για τη δομή όσο όμως και για βρέφη και νήπια

Κρήτη

Κρήτη - κορωνοϊός: 101 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

κορωνοιος κρουσματα

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.489 νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες, εκ των οποίων 5 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 70. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 707.

Στην Κρήτη το τελευταίο 24ωρο, εντοπίστηκαν 101 νέα κρούσματα και συγκεκριμένα: 59 στο Ηράκλειο, 25 στα Χανιά, 13 στο Ρέθυμνο και 4 στο Λασίθι.

Δείτε την ημερήσια έκθεση του ΕΟΔΥ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τρίτος κύκλος σεμιναρίων για προφύλαξη από τον κορωνοϊό στους εργαζομένους της Κρήτης

Κορωνοϊός: Πέμπτη χώρα στην ΕΕ η Κύπρος στους εμβολιασμούς

ΠΟΥ: Η ινδική μετάλλαξη του κορωνοϊού έχει βρεθεί σε 44 χώρες