Κρήτη

Ηράκλειο

Κρήτη: Αγωνία για την πιθανότητα έγκρισης αποβίβασης ασθενών με κορωνοϊό στους Καλούς Λιμένες

ΚΑΛΟΙ_ΛΙΜΕΝΕΣ.jpg

Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε στο Δήμο Φαιστού και ειδικότερα στα νότια του Δήμου, μετά από την πληροφορία που ήθελε δύο κρουαζιερόπλοια να βρίσκονται επί ώρες στα ανοιχτά του νότιου Κρητικού Πελάγους. 

Η κατάσταση σήμανε συναγερμό, καθώς αντίστοιχα στις 22 Μαρτίου, χωρίς να υπάρχει καμία σχετική ενημέρωση και μετά από εντολή του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, δόθηκε το πράσινο φως για να κατέλθει επιβάτιδα κρουαζιερόπλοιου και να μεταφερθεί στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, η οποία τελικά διαγνώστηκε με κορωνοϊό. 

Παρά το ότι η Δημοτική Αρχή τότε έλαβε όλα τα μέτρα και προχώρησε σε απολυμάνσεις, είχε επισημάνει προς όλους τους συναρμόδιους πως η Κρήτη δεν είναι πύλη εισόδου ασθενών, κάτι που επανέλαβε ο Δήμαρχος Φαιστού Γρηγόρης Νικολιδάκης σε όλους τους τόνους και κατά τη διάρκεια συναντήσεων που είχε με τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Φαιστού και τον Λιμενάρχη Κόκκινου Πύργου. 

Με δεδομένο μάλιστα ότι παρουσιάστηκε έγγραφο σύμφωνα με το οποίο κατά δήλωση του Δημάρχου, δίνεται η δυνατότητα σε ιδιωτικά σκάφη να μεταφέρουν ασθενείς στα παράλια της νότιας Κρήτης, ο Δήμαρχος με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Υγείας και κλιμάκιο του Δήμου Φαιστού προχώρησαν σε αποκλεισμό της περιοχής των Καλών Λιμένων, τονίζοντας πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση η Δημοτική Αρχή να επιτρέψει για κανέναν λόγο, ο Δήμος Φαιστού και η Κρήτη να γίνουν «αποθήκη ασθενών».

Μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη ο δήμαρχος μάλιστα και στο Αναλυτικό Δελτίο Ειδήσεων, υποστήριξε πως βρίσκεται σε επικοινωνία με όλους τους συναρμόδιους και θα ζητήσει σχετικές εξηγήσεις, αφού όπως τόνισε τα θέματα δημόσιας Υγείας είναι κρίσιμα για να λαμβάνονται αποφάσεις πρόχειρα ή αυθαίρετα. 

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Εργαζόμενοι επισιτισμού - τουρισμού: Από το Ηράκλειο στην Αθήνα για την πανελλαδική απεργία

 Επισιτισμού Τουρισμού

Το Σωματείο Εργαζομένων Επισιτισμού-Τουρισμού Νομού Ηρακλείου συμμετέχει στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που αποφάσισε η Πανελληνία Ομοσπονδία Επισιτισμού Τουρισμού στις 10 Ιουνίου 2020 στην Αθήνα, στις 12μ.μ., έξω από το Υπουργείο Εργασίας.

Στην συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία προς την Βουλή των Ελλήνων. Εκεί, θα παραδοθεί ψήφισμα στους αρμόδιους με τα αιτήματα του κλάδου.

Σε σχετική ανακοίνωση, το Σωματείο αναφέρει τα εξής:

"Όπως είχαμε από την αρχή της υγειονομικής και κοιωνικο-οικονομικής κρίσης  ανακοινώσει οι κινητοποιήσεις μας θα συνεχίσουν να κλιμακώνονται μέχρι να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα μας. Όσοι συνάδελφοι επιθυμούν να έρθουν στην Αθήνα για το συλλαλητήριο, σας γνωρίζουμε πως η αναχώρηση θα γίνει στις 9 Ιουνίου το βράδυ με την ΑΝΕΚ και η επιστροφή στις 10 Ιουνίου το βράδυ από Πειραιά προς Ηράκλειο.

Η τιμή εισιτηρίου είναι 32€ μετ' επιστροφής. Όσοι επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή πρέπει να επικοινωνήσουν το αργότερο μέχρι την Παρασκευή το απόγευμα με τον Γενικό Γραμματέα του σωματείου μας στο 6937199513".