Κρήτη

Ηράκλειο

Κρήτη: Αγωνία για την πιθανότητα έγκρισης αποβίβασης ασθενών με κορωνοϊό στους Καλούς Λιμένες

ΚΑΛΟΙ_ΛΙΜΕΝΕΣ.jpg

Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε στο Δήμο Φαιστού και ειδικότερα στα νότια του Δήμου, μετά από την πληροφορία που ήθελε δύο κρουαζιερόπλοια να βρίσκονται επί ώρες στα ανοιχτά του νότιου Κρητικού Πελάγους. 

Η κατάσταση σήμανε συναγερμό, καθώς αντίστοιχα στις 22 Μαρτίου, χωρίς να υπάρχει καμία σχετική ενημέρωση και μετά από εντολή του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, δόθηκε το πράσινο φως για να κατέλθει επιβάτιδα κρουαζιερόπλοιου και να μεταφερθεί στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, η οποία τελικά διαγνώστηκε με κορωνοϊό. 

Παρά το ότι η Δημοτική Αρχή τότε έλαβε όλα τα μέτρα και προχώρησε σε απολυμάνσεις, είχε επισημάνει προς όλους τους συναρμόδιους πως η Κρήτη δεν είναι πύλη εισόδου ασθενών, κάτι που επανέλαβε ο Δήμαρχος Φαιστού Γρηγόρης Νικολιδάκης σε όλους τους τόνους και κατά τη διάρκεια συναντήσεων που είχε με τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Φαιστού και τον Λιμενάρχη Κόκκινου Πύργου. 

Με δεδομένο μάλιστα ότι παρουσιάστηκε έγγραφο σύμφωνα με το οποίο κατά δήλωση του Δημάρχου, δίνεται η δυνατότητα σε ιδιωτικά σκάφη να μεταφέρουν ασθενείς στα παράλια της νότιας Κρήτης, ο Δήμαρχος με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Υγείας και κλιμάκιο του Δήμου Φαιστού προχώρησαν σε αποκλεισμό της περιοχής των Καλών Λιμένων, τονίζοντας πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση η Δημοτική Αρχή να επιτρέψει για κανέναν λόγο, ο Δήμος Φαιστού και η Κρήτη να γίνουν «αποθήκη ασθενών».

Μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη ο δήμαρχος μάλιστα και στο Αναλυτικό Δελτίο Ειδήσεων, υποστήριξε πως βρίσκεται σε επικοινωνία με όλους τους συναρμόδιους και θα ζητήσει σχετικές εξηγήσεις, αφού όπως τόνισε τα θέματα δημόσιας Υγείας είναι κρίσιμα για να λαμβάνονται αποφάσεις πρόχειρα ή αυθαίρετα. 

 

Κρήτη

Θετική στον κορωνοϊό, νεαρή γυναίκα, υπάλληλος σε Δήμο της Κρήτης

ομάδα αίματος κορωνοϊός

Μία 29χρονη γυναίκα, υπάλληλος του Δήμου Χανίων, είναι το ένα από τα τρία νέα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο στην Κρήτη, σύμφωνα και με τον χάρτη κατανομής του ΕΟΔΥ

Σύμφωνα με πληροφορίες, η νεαρή γυναίκα είχε ταξιδέψει σε μέρος της Ελλάδας όπου καταγράφονται αρκετά κρούσματα προκειμένου να δώσει το παρών σε κοινωνική εκδήλωση.

Σήμερα, ο ΕΟΔΥ την ενημέρωσε ότι είναι θετική κι έτσι πλέον βρίσκεται σε καραντίνα στο σπίτι της.

Από την πλευρά του ΕΟΔΥ έχει ξεκινήσει ήδη η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών της ενώ η ίδια φέρεται να είναι ασυμπτωματική. 

Να σημειωθεί ότι υπάλληλοι του Δήμου έχουν ήδη υποβληθεί σε τεστ, τα αποτελέσματα των οποίων αναμένονται την Τρίτη. 

H ανακοίνωση του Δήμου Χανίων:

Υπάλληλος του τμήματος Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Χανίων, επιστρέφοντας από ταξίδι εκτός Κρήτης, έχοντας βρεθεί σε περιβάλλον με διαπιστωμένο κρούσμα COVID-19, υποβλήθηκε αυτοβούλως σε τεστ διάγνωσης του ιού, όπου βγήκε θετικό.

Το επιβεβαιωμένο κρούσμα ακολουθώντας όλες τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, παραμένει ασυμπτωματικό σε καραντίνα στην οικία του και έχει γίνει η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών του.

Όλοι οι εργαζόμενοι στο τμήμα Κοινωνικών Υπηρεσιών υποβλήθηκαν σε διαγνωστικούς ελέγχους προκειμένου να διαπιστωθεί η υγεία τους και να προληφθεί η μετάδοση του ιού.

Ακολουθώντας όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα για την διαχείριση των κρουσμάτων Covid-19, ο Δήμος Χανίων προέβη σε άμεση απολύμανση του χώρου που στεγάζονται οι Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου, ενώ ήδη πραγματοποιείται προληπτικά η απολύμανση και στους υπόλοιπους χώρους του κτιρίου του Δημαρχείου.

Τέλος, εν αναμονή των αποτελεσμάτων των ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν, οι Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Χανίων θα παραμείνουν κλειστές για την Τρίτη 04/08/2020».