Κρήτη

Ηράκλειο

Αφέθηκαν ελεύθεροι για τη λαθρανασκαφή στα Μάλια

λαθρανασκαφη

Ελεύθεροι με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, αφέθηκαν οι συλληφθέντες για τις λαθραίες ανασκαφές σε πολύ κοντινή απόσταση από τον αρχαιολογικό χώρο των Μαλίων.

Οι δυο κατηγορούμενοι 73 και 64 ετών ισχυρίστηκαν ότι δεν είχαν σχέση με τη λαθρανασκαφή. Υποστήριξαν ότι τα αντικείμενα που βρέθηκαν στην κατοχή τους, δεν είχαν σχέση με την ανασκαφή και τα κατείχαν νόμιμα, καθώς ήταν αντικείμενα που είχαν αγοράσει.

Ότι στην πορεία της υπόθεσης και με την εκδίκασή της, θα αποδειχθεί το βάσιμο των ισχυρισμών των κατηγορουμένων, υποστήριξαν οι συνήγοροί τους.

Η υπόθεση άρχισε να ξετυλίγεται στις 9 Ιουνίου, όταν εντοπίστηκε ύποπτη ανασκαφή σε λιόφυτο στην ευρύτερη περιοχή του αρχαιολογικού χώρου. Από το αστυνομικό τμήμα Χερσονήσου ακολούθησε έρευνα αλλά και αξιοποίηση μαρτύρων.

Οι αστυνομικοί τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποίησαν έφοδο στα σπίτια δύο ανδρών, στη διάρκεια της οποίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κομμάτια αρχαίου αμφορέα, αρχαία νομίσματα, ανιχνευτής μετάλλων, όπλα και σφαίρες.

Κρήτη

"Έφυγε" από τη ζωή ο Κρητικός πολιτικός Πέτρος Κουναλάκης

Ο Πέτρος Κουναλάκης

"Έφυγε σήμερα από τη ζωή ο Πέτρος Κουναλάκης, ένας άνθρωπος που τον χαρακτήριζαν η ανιδιοτελής μαχητικότητα, η συντροφικότητα κ οι θεωρητικές αναζητήσεις" αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στα νεανικά του χρόνια υπήρξε μέλος της ΕΔΑ και του ΚΚΕ και συμμετείχε στον αντιδικτατορικό αγώνα ως υπεύθυνος του Πατριωτικού Μετώπου Δυτικής Ευρώπης.  

Ο Πέτρος Κουναλάκης υπήρξε, επίσης, στέλεχος του ΚΚΕ Εσωτερικού και βουλευτής του Συνασπισμού. Από την πρώτη στιγμή έδωσε τη μάχη για την ανανέωση της αριστεράς με τόλμη και γενναιότητα στην πολιτική του σκέψη, ενώ πίστευε στην συνεργασία και συνεννόηση των προοδευτικών δυνάμεων.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους οικείους του.